Sterilitet kao posledica koronavirusa? Evo šta kaže dr Pelemiš

Dr Mijomir Pelemiš istakao je da još uvek nisu dokazane mnoge posledice koronavirusa. Samim tim i na sterilitet kod muškaraca.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Printscreen / B92
Foto: Printscreen / B92

Kazao je, konkretno misleći na informacije o sterilitetu kao posledici, da je neophodno sprovesti detaljna istraživanja da bi se moglo tako nešto tvrditi.

Takođe je istakao da treba sačekati da prođe vreme da se vidi i kakve će posledice ostaviti i po kardio-vaskularni sistem. Infektolog je pozvaomedije na pomoć istinitim obaveštavanjem javnosti.

Pelemiš je kazao da ima mesta optzimizmu, ali i velikom oprezu.

"Imamo i dalje visok procenat pacijenata sa teškom kliničkom slikom", rekao je on i pozvao na oprez da se ne donose prerano zaključci o posledicama dejstva oboljenja.

Kazao je da jeste smanjen broj pregleda i ležećih pacijenata, ali na intenzivnim jedinicama ima i dalje veliki broj pacijenata.

Podsetimo, nedavno je rečeno da kod osoba oba pola koje su preležale kovid 19 drastično je smanjena mogućnost da ostave potomstvo, a kod nekih ne postoje ni šanse za to, a ovo pokazuju preliminarni rezultati studije dr Dragane Bojović Jović iz "Narodnog fronta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu