Knjiga kao predskazanje? "Koronavirus je blag u 80 odsto slučajeva"

Bolest slična upali pluća "Vuhan 400" pojavljuje se 2020. i smrtonosna je. To piše u romanu američkog pisca Dina Kunca "Oči tame". Knjiga, čije delove je preneo Dejli mejl, objavljena je 1981. godine.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2020.

11:15

Knjiga kao predskazanje?
Ilustracija/Foto: Krisdog/Depositphotos

Da li je u pitanju predskazanje ili fikcija koja se na nesreću obistinila? O ovome su u "Jutru" na TV Prva govorili pulmolog, prof. dr Branimir Nestorović i pisac i Dejan Lučić.

Dr Nestorović je rekao da su američka i kineska agencija za kontorlu bolesti objavile u medicinskom časpopisu "Džami" (Journal of the american medical association) analizu dosadašnje epidemije u Kini, te da je prema tom izveštaju bolest blaga.

"Bolest je u 80 odsto slučajeva blaga, 15 odsto je malo teža, pet odsto su teški oblici i to su praktično samo stare osobe. U Lombardiji je savetovano da se osobe starije od 65 godina ne kreću mnogo. Nema nijedan smrtni slučaj deteta ispod 10 godina", rekao je dr Nestorović.

Lučić je govoreći o Svetskoj zdravstvenoj organizaciji rekao da je ona "privatna organizacija koja radi po diktatu farmaceutske mafije, koja pravi pare".

"Bolest su pare. Znači da bi se zaradile pare vi morate da izmislite bolest, to je teza, a onda antiteza vam je lek protiv te bolesti. Da bi se napravio lek protiv neke bolesti treba nekoliko meseci - šest meseci do godinu dana. A vi kad god imate da se pojavi bolest, a odmah se pojavljuje i prodaja leka, onda vam je jasno da je neko to napravio iz komercijalnih razloga", dodao je Lučić.

Pogledajte više u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: