Jedinstveno društvo obolelih od raka dojke “Biser” iz Niša: Hrabrost i rad zaslužuju pomoć!

Društvo žena sa rakom dojke “Biser” iz Niša je jedinstveno udruženje u svetu koje osim žena sa rakom dojke okuplja i multidisciplinarni tim doktora, medicinskih sestara i tehničara koji učestvuju u dijagnostici, terapiji i rehabilitaciji obolelih od raka dojke.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 04.04.2019.

20:13

Default images
Foto: Privatna arhiva

Ta empatija tima (radiologa, hirurga, patologa, onkologa, radioterapeuta, psihoonkologa, fizijatara, doktora za palijativno zbrinjavanje, epidemiologa, medicinskih sestara i tehničara), prisnost i sigurnost u najbolji ishod lečenja, obolele žene od raka dojke - članice “Bisera” posebno cene i zato je društvo svake godine sve mnogobrojnije.

“Biser” je osnovala prof. dr Slađana Filipović, koja je ceo svoj profesionalni vek posvetila ranom otkrivanju i lečenju žena sa rakom dojke. Osnovala ga je 7. aprila 2006. godine, sa deset mladih žena kojima je u 2005/2006. godini dijagnostikovan rak dojke, a sada društvo ima više od tri stotine žena! Prof. dr Slađana Filipović je maja 2009. godine i sama sebi dijagnostikovala rak dojke.

Društvo je osnovano na hrišćanski praznik Blagovesti, kako bi žene sa ozbiljnom dijagnozom dobile blagu vest da će dugo i kvalitetno da žive.

Aktivnosti društva ''Biser''

*Pružanje moralne podrške novoobolelim ženama u vidu poseta i saveta, neposredno nakon operacije raka dojke (posete na Klinici za endokrinu hirurgiju i hirurgiju dojke - KC, NIŠ)

*Organizovanje besplatnih predavanja vrhunskih stručnjaka iz oblasti ranog otkrivanja, genetskog profila tumora i lečenja raka dojke, kao i upoznavanje obolelih žena sa inovativnim lekovima

*Izleti - vikend u banjama radi balneoklimatološke terapije i promene sredine

*Poseta manastira širom Srbije

*Pružanje materijalne pomoći obolelim ženama slabijeg materijalnog stanja (s obzirom na to da aktivnosti društva same finansiramo, mnoge obolele žene ne bi imale za pomagala i bolju ishranu, ne bi krenule na izlet, niti dosle na druženja, da za njih članovi društva ne sakupe novac. Čak im i simbolična članarina društva od 100 dinara mesečno predstavlja problem).

POMOZIMO!

*Tradicionalno obeležavanje - 7. aprila je dan društva “Biser”. Predavanje posvećeno novinama u dijagnostici i lečenju raka dojke, konsultacije, a zatim druženje i proslava života uz himnu društva ''Za svoju dušu'' (pesma Kemala Montena).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: