Zimski kamp za decu lečenu od raka

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizovalo je i ove godine ZimSki kamp za adolescente lečene od malignih bolesti, na Kopaoniku.

Zdravlje

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 08.03.2019.

16:44

Zimski kamp za decu lečenu od raka
Ilustracija / Foto:marina_krk / depositphotos

Sedmi po redu kamp trajaće do 15. marta.

Dvadeset petoro dece i mladih trenutno se nalazi na Kopaoniku, gde u pratnji NURDOR volontera, psihologa i instruktora skijanja imaju priliku da uče skijanje i pomeraju svoje granice u najvećem skijaškm centru, ali i da uživaju u osmišljenim kreativnim aktivnostima.

Cilj svih NURDOR rehabilitacionih kampova jeste da se mladi ljudi, nakon zavšrenog dugog i iscrpljujućeg lečenja, osnaže i fizički i psihički, kako bi izgradili samopouzdanje i što pre se vratili svojim uobičajenim aktivnostima i zdravom životu.

U ovoj veoma značajnoj aktivnosti rehabilitacije i resocijalizacije im, osim prelepog prirodnog ambijenta na Kopaoniku, pomaže i tim iskusnih psihologa i volontera.

"NURDOR-ov zimski kamp je posebno osmišljen za mlade hrabre borce, koji nakon svojih životnih pobeda jedva čekaju da se vrate malim radostima, igri i zdravom životu. Provoditi vreme ovde sa njima je jedan blagoslov i privilegija, jer tako puno od njih svi možemo da naučimo”, kaže Ljubiša Stanić, roditelj i član UO NURDOR.

On je zahvalio svim prijateljima i donatorima koji omogućavaju da ovaj kamp postoji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: