Devojka se probudila iz kome i saznala da je postala majka

Osamnaestogodišnja devojka je legla u krevet sa glavoboljom i uvedena je u indukovanu komu. Kada se posle četiri dana probudila, saznala je da je postala majka, preneo je Independent.

Izvor: B92
Podeli
Foto:Youtube/printscreen
Foto:Youtube/printscreen

Eboni Stivenson, studentkinja iz Mančestera, uvedena je 2. decembra prošle godine u indukovanu komu, zbog brojnih napada koje je imala. Iako joj se stomak nije video, niti joj je ciklus izostao, lekari su utvrdili da je ona trudna.

Napadi koje je imala bili su posledica preeklampsije - komplikacije koja se javlja zbog povišenog krvnog pritiska tokom trudnoće, i lekari su morali da obave hitan carski rez. Kada se devojka posle tri dana probudila iz kome, saznala je da je bila trudna i dobila ćerku.

“Upoznavanje sa mojom bebom je bilo tako nestvarno. Bila sam van sebe”, opisala je Eboni osećaj kada je uzela svoju bebu, tešku 3,5 kilograma.

Studentkinja sportske fizioterapije ima retko stanje koje pogađa oko 3.000 žena koje su rođene sa dve materice.

Njena trudnoća je još neverovatnija zbog toga što je samo jedna materica bila povezana sa jajnikom pomoću jajovoda, što teoretski smanjuje šanse za začeće.

"Zabrinula sam se da se neću vezati za svoju ćerku. Sada zvuči strašno, ali sam ih zamolila da je odvedu, jer sam bila toliko zbunjena i sigurna da su pogrešili”, rekla je prisećajući se prvog trenutka kada se probudila.

Doktori su rekli da je beba Elodi čudo od deteta, jer žene koje su u sličnoj situaciji kao Eboni, teško zatrudne ili izdrže trudnoću do kraja.

strana 1 od 6 idi na stranu