Upalu sinusa lečite inhaliranjem pomoću ovog lekovitog bilja

Upala sinusa obično je praćena velikom količinom sekreta koja se sliva kroz nos. Uz ovaj simptom neretko se javlja i pritisak u glavi, kao i glavobolja.

Zdravlje

Izvor: Novosti

Sreda, 02.01.2019.

08:00

Default images
Foto: Thinkstock

Da biste ubrzali oporavak fitoterapeuti preporučuju inhaliranje i kreme na bazi lekovitog bilja.

Moćni bosiljak

Dve kašike bosiljka prelijte sa pet decilitara ključale vode i ostavite poklopljeno da odstoji 10 minuta. Kada je čaj odstajao, procedite i zagrejte ga. Paru inhalirajte kroz nos. Ponovite više puta u toku dana.

Krema za lakše disanje

U 10 ml gela od aloa vere dodajte po 16 kapi etarskog ulja bora i eukaliptusa. Dobro promešajte drvenom kašičicom. Nanosite vrlo malu količinu kreme u nozdrve, masirajte koren nosa i područje oko nosa da biste brzo osetili olakšanje u disanju i izbacivanju sluzi. Ovo se preporučuje dva-tri puta dnevno, pogotovo pre spavanja.

Protiv gnojne upale

U slučaju pojave bakterija i gnoja u sinusnim šupljinama, savet je mirovanje uz antibiotike. Od pomoći može da bude i stavljanje vrućih, kuvanih jaja sa obe strane nosa. Takođe, preporučuje se nekoliko puta dnevno ušmrkavanje mlake slane vode ili blagog čaja od kamilice i bokvice. Skuvajte krompir u ljusci i ocedite vodu. Nagnite se nad posudu, prekrijte glavu peškirom i udišite vrelu paru što je moguće brže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: