Širi se ebola, potvrđena još tri slučaja

Ministarstvo zdravlja Konga saopštilo je danas da su potvrđena još tri slučaja ebole u oblasti Severni Kivu, na istoku zemlje, čime je broj zvanično obolelih porastao na 16, od početka izbijanja epidemije ove bolesti.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 07.08.2018.

12:42

Širi se ebola, potvrđena još tri slučaja
Foto: Thinkstock

Broj onih koji su verovatno oboleli je 27, dok je broj osoba za koje se sumnja da su obolele od hemoralgične groznice porastao na 31, prenosi AP.

Kako se navodi, zabeležena su i najmanje četiri nova smrtna slučaja od ove bolesti. Ministarstvo je potvrdilo i da su u Beni, najveći grad u tom delu Konga, stigle vakcine, kao i da će vakcinacija početi krajem nedelje, a sprovodiće je tim od 12 lekara.

Za sada je identifikovano i 966 osoba koje su imale kontakt sa obolelima i koje su trenutno na posmatranju. Najnovije izbijanje epidemije ebole desilo se nedelju dana nakon što su vlasti proglasile kraj epidemije na severozapadu Konga, gde su 33 osobe preminule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: