Njima je život veoma težak, pa pomozimo "deci leptirima" / VIDEO

Svakodnevno previjanje, mnoštvo skupih krema i melema dnevna su rutina mališana koji boluju od retke bolesti bulozne epidermolize.

Izvor: B92
Podeli

Zbog osetljivosti njihove kože nazivaju ih decom leptirima. Koliko ih koža jako boli govori i to što im je držanje kašike, rukovanje i bilo koji drugi dodir jako bolan, a kako je tek onda ako se u dečjoj igri udare ili povrede.

Pored kože, oštećuje se i sluzokoža pa ovi mališani neretko imaju i problema sa varenjem. Terapija je jako skupa i zato im treba pomoći. Ovo je njihova priča...

Bolesti

Kako pobediti visok pritisak?

Visok pritisak može oštetiti vaše zdravlje na duge staze – dovodi do srčanih oboljenja, otkazivanja bubrega i drugih ozbiljnih zdravstvenih problema. Veoma je važno držati ga pod kontrolom.

Bolesti subota 18.08. 17:34 Komentara: 16

Zašto su leti crevne bolesti mnogo češće?

Jedva ste dočekali leto zbog opuštenije svakodnevice, druženja sa porodicom i prijateljima, uživanja u čestim roštiljima, sladoledu i drugoj hrani? Upozoravamo vas da pripazite, jer visoke temperature mogu da budu pogubne po vaš želudac, zbog čega su i crevne bolesti tokom leta češće nego ikada.

Bolesti četvrtak 2.08. 21:10 Komentara: 3
strana 1 od 5 idi na stranu