NURDOR otvorio dve sterilne sobe za decu obolelu od raka

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) otvorilo je danas dve sterilne sobe na hemato-onkološkom odeljenju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, u koje su kroz donacije uložili dva miliona dinara.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 25.07.2018.

15:00

Default images

Sobe su namenjene deci kojoj je potrebna posebna nega tokom lečenja maligne bolesti, a prostor od oko 35 metara kvadratnih kompletno je renoviran i opremljen.

Uređen je i poseban prostor za održavanje higijene odeće. Otvaranje sterilnih soba omogućeno je zahvaljujući udruženoj saradnji NURDOR-a i donatora koji poseduju znanje iz ove oblasti, pa je prostor renoviran po najvišim medicinskim standardima, opremljen savremenom medicinskom opremom, krevetima na električni pogon, infuzionim pumpama i slično.

"Sa posebnim ponosom objavljujem da je, zahvaljujući NURDOR-u, hemato-onkološko odeljenje u Novom Sadu, pored Niša i Kragujevca, u poslednja tri meseca treće odeljenje na kome su značajno poboljšani uslovi lečenja mališana obolelih od raka", izjavila je na otvaranju predsednica NURDOR Joland Korora.

Među donatorima su predškolska ustanova "Poletarac" iz Odžaka, porodica Kobiljski, Humanitarno društvo "Mitropolit Stefan Stratimirović", Alumni klub Fondacije dr Zoran Đinđić i mnogi drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: