ODGOVOR KLET IZDAVAČKE KUĆE DOO NA OBJAVLJENE NEISTINITE INFORMACIJE

Dana 13.09.2022. godine na portalu www.b92.net objavljena je netačna informacija da je Klett izdavač udžbenika iz biologije za 8. razred koji uvodi pojam međupolnosti i rodne neutralnosti. Redakcija B92.net ovim putem upućuje javno izvinjenje zbog objavljivanja netačne informacije, i u nastavku objavljuje odgovor na informaciju izdavačke kuće Klett u celosti:

Netačne su informacije iz citiranog novinskog članka imajući u vidu da je novinski članak zasnovan na delu udžbenika Biologije za 8. razred izdavačke kuće Vulkan znanje, a ne izdavačke kuće Klet.

Navedeni članak, ne samo da predstavlja netačan izvor informacija, već i zloupotrebu koja implicira da Klet izdavačka kuća raspolaže vlašću da ne postupa u skladu sa Ustavom Republike Srbije i svim relevantnim zakonskim odredbama.

Takođe, Klet izdavačka kuća se poslom izdavaštva bavi jako dugo i na profesionalan način. Posebno je teško pogodio ovakav tekst našu izdavačku kuću, s obzirom da je plasiran na početku školske godine što može izazvati zabludu kako kod Vaših čitalaca tako i u celokupnoj javnosti.