Nova vest
close

ODGOVOR KLET IZDAVAÈKE KUÆE DOO NA OBJAVLJENE NEISTINITE INFORMACIJE

zivot

ODGOVOR KLET IZDAVAÈKE KUÆE DOO NA OBJAVLJENE NEISTINITE INFORMACIJE

Dana 13.09.2022. godine na portalu www.b92.net objavljena je netaèna informacija da je Klett izdavaè udžbenika iz biologije za 8. razred koji uvodi pojam meðupolnosti i rodne neutralnosti. Redakcija B92.net ovim putem upuæuje javno izvinjenje zbog objavljivanja netaène informacije, i u nastavku objavljuje odgovor na informaciju izdavaèke kuæe Klett u celosti:

Netaène su informacije iz citiranog novinskog èlanka imajuæi u vidu da je novinski èlanak zasnovan na delu udžbenika Biologije za 8. razred izdavaèke kuæe Vulkan znanje, a ne izdavaèke kuæe Klet.

Navedeni èlanak, ne samo da predstavlja netaèan izvor informacija, veæ i zloupotrebu koja implicira da Klet izdavaèka kuæa raspolaže vlašæu da ne postupa u skladu sa Ustavom Republike Srbije i svim relevantnim zakonskim odredbama.

Takoðe, Klet izdavaèka kuæa se poslom izdavaštva bavi jako dugo i na profesionalan naèin. Posebno je teško pogodio ovakav tekst našu izdavaèku kuæu, s obzirom da je plasiran na poèetku školske godine što može izazvati zabludu kako kod Vaših èitalaca tako i u celokupnoj javnosti.

14.09.2022. 17:20

Podeli: 

Info

BBC

Novo Sport Video Menu