Kako će se poskupljenje sirove nafte odraziti na srpsko tržište i svetsku ekonomiiju?

Izvor: B92, Prva TV

Utorak, 17.09.2019.

09:48

Kako će se poskupljenje sirove nafte odraziti na srpsko tržište i svetsku ekonomiiju?
Cena nafte vrtoglavo je porasla. Napad na fabriku Aramko u Saudijskoj Arabiji umanjio je za pet odsto svetsku proizvodnju crnog zlata. Ko je odgovoran za napad još je nejasno. Amerikanci tvrde da to nisu mogli da izvedu pobunjeni Huti, već da je odgovoran Iran, što tvrdi i Saudijska vojna misija u Jemenu. Teheran odbacuje optužbe.

Kako će se poskupljenje sirove nafte odraziti na srpsko tržište i svetsku ekonomiiju, preti li planeti nova recesija ali i sukob na Bliskom istoku, kakvu odmazdu prema Teheranu sprema Vašington? O tome u prelistavanju štampe u Jutarnjem programu PRVA TV razgovaralo se sa Jelicom Putniković, urednicom Balkan magazina i doc.dr Markom Gagićem, sa Katedre za orijentalistiku Filološkog fakulteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: