Vučić: I danas sam mnogo naučio od Merkelove

Izvor: B92, Prva

Sreda, 23.01.2019.

18:29

Vučić: I danas sam mnogo naučio od Merkelove
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle razgovora sa Angelom Merkel izjavio da je i danas mnogo naučio od nemačke kancelarke.

On se sa Merkelovom sastao u Davosu.

“Najviše smo razgovarali o Kosovu i Metohiji, evropskim integracijama Srbije... Razgovor nije jednostavan, prosto, mi u Srbiji imamo jedan pogled na rešavanje tog problema, zemlje koje su priznale Kosovo imaju nešto drugačiji stav. Merkelova, čini mi se, ceni i poštuje našu želju da razgovaramo i postignemo kompromis“, naveo je Vučić.

Dodao je da je to bio veoma važan sastanak sa Merkelovom i da je dogovoreno da češće informiše kancelarku o važnim pitanjima.

“Dobio sam i poziv da ponovo posetim Berlin. I danas sam mnogo naučio od gospođe Merkel, to nije za ovako kratke izjave. Pozvala se na Maksa Vebera, na koga sam se ja bezbroj pita pozivao. Ona je protestant pa joj i više priliči i sigurno je vrednija i obrazovanija od mene. Od nje sam naučio i danas čuo ponovljenu tezu da je kompromis nešto što dovodi do dobrog rezultata i da ljudi treba da teže kompromisu, a ne tome da unize ili unište protivnika. Da li ćemo mi u Srbiji to razumeti ili ne, to je već druga stvar“, zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: