ODGOVOR KLET IZDAVAČKE KUĆE DOO NA OBJAVLJENE NEISTINITE INFORMACIJE

Izvor: B92, TV Prva

Sreda, 14.09.2022.

17:20

ODGOVOR KLET IZDAVAČKE KUĆE DOO NA OBJAVLJENE NEISTINITE INFORMACIJE

Dana 13.09.2022. godine na portalu www.b92.net objavljena je netačna informacija da je Klett izdavač udžbenika iz biologije za 8. razred koji uvodi pojam međupolnosti i rodne neutralnosti. Redakcija B92.net ovim putem upućuje javno izvinjenje zbog objavljivanja netačne informacije, i u nastavku objavljuje odgovor na informaciju izdavačke kuće Klett u celosti:

Netačne su informacije iz citiranog novinskog članka imajući u vidu da je novinski članak zasnovan na delu udžbenika Biologije za 8. razred izdavačke kuće Vulkan znanje, a ne izdavačke kuće Klet.

Navedeni članak, ne samo da predstavlja netačan izvor informacija, već i zloupotrebu koja implicira da Klet izdavačka kuća raspolaže vlašću da ne postupa u skladu sa Ustavom Republike Srbije i svim relevantnim zakonskim odredbama.

Takođe, Klet izdavačka kuća se poslom izdavaštva bavi jako dugo i na profesionalan način. Posebno je teško pogodio ovakav tekst našu izdavačku kuću, s obzirom da je plasiran na početku školske godine što može izazvati zabludu kako kod Vaših čitalaca tako i u celokupnoj javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: