Istraživanje niških lekara o uticaju kovida na sluh stiglo do Evropskog arhiva VIDEO

Izvor: B92, TV Prva

Sreda, 28.07.2021.

12:02

Istraživanje niških lekara o uticaju kovida na sluh stiglo do Evropskog arhiva VIDEO

Lekari klinike u Nišu prvi su u svetu sproveli veliko istraživanje o uticaju koronavirusa na sluh. Istraživanja niških lekara o uticaju koronavirusa na sluh stigli su do najuglednijeg ORL svetskog časopisa.

"Nekih 2,5 meseca smo namerno ulazili u crvenu zonu kovid bolnice UKC Niš i proveravali smo sluh kod srednje teških i teških pacijenata.Obrađivali smo sve to i napisali rad koji smo poslali evropskom arhivu za ORL, inače jednom od najreferentnijih ORL časopisa i taj rad je bio nekoliko meseci na proveri od strane uglednih profesora iz ORL, vurusologije i imunologije. Pre nekoliko dana smo dobili zvaničnu informaciju da je on odštampan i uvršćen u zvanični časopis Evropskog arhiva. To što tamo stoji koristiće građanima i lekarima koji obole od kovida 19", rekao je za TV Prva prof dr Dušan Milisavljević direktor ORL klinike u KC Nišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: