1. Kako žive Srbi u Srbiji?
  (Dragoslav, 4. novembar 2014 08:33)

  # Link komentara

 2. Ne bih se baš složila. Deca Roma žive u nikakvim uslovima. Kako deca koja gladuju, smrzavaju se i žive u krajnje nehigijenskim uslovima mogu da uče i da se razvijaju u bilo kom pogledu?
  Ako pogledate dete iz naših prosečnih porodica koje imaju uslova da se normalno hrane, oblače, krov nad glavom, novac za odlazak na letovanja i zimovanja. Ako ga neko iznervira ili se zaljubi, dekoncentriše se i popusti u školi. Zatim, vide se razlike u obrazovanju dece čiji roditelji imaju više para da ulože u njihovo obrazovanje od dece koja samo redovno pohađaju državne škole. Obrazovanija deca kasnije imaju više šanse da dobiju bolje plaćen posao.
  Neobrazovana romska deca, rastu u ljude koji nisu osposobljeni za bilo kakav rad. Ne samo to, vidici su im dosta suženi. I tako sve u krug.

  Problem je veoma kompleksan i nije samo problem romske populacije. Problem je celog društve i biće sve veći problem jer je sve više romske dece koja izrastaju u ljude koji ne mogu sami o sebi da se brinu, već padaju na teret društva.
  Kako naći rešenje?
  (Sara, 2. novembar 2014 10:55)

  # Link komentara

 3. Žive onako kako su sami odlučili.Imaju jednaka prava i mogućnosti kao i svi ostali građani.Moj život moj izbor,to važi za sve.
  (zarobljena princeza, 1. novembar 2014 10:43)

  # Link komentara