Ponedeljak, 17.02.2014.

15:18

Utisak nedelje - 16.02.2014.

https://secure-b.vimeocdn.com/ts/464/738/464738341_640.jpg

Izvor: B92

Utisak nedelje - 16.02.2014. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

VV

pre 10 godina

Nisam mogao da odgledam do kraja zbog Stefanovićevog prostakluka. Provocira, omalovažava i prekida Radulovića, a kad mu ovaj ne da, onda menja teze kako on njega prekida. Bez ikakve argumentacije, običan nadobudni demagog. SNS je počeo da puca po svim šavovima.

viJolina

pre 10 godina

Ne zanimaju me ni politicari, ni sve njihove gadosti koje ce nam pricati do kraja nasih zivota...
zanima me samo kako se zove ova stvar koja ide u pozadini utisaka
Najlepse hvala

Vojvodinac

pre 10 godina

Moram par stvari reći o reformama privrede koje je Radulović zagovarao.
Stanje privrede nije baš crno-belo, a sam pristup i predlozena resenja imaju nekoliko nacina posmatranja, analize, i resavanja. Radulovicev pristup je radikalan i bolan za Srbiju, ali gledano dugoročno neizbežan.
Da li bi dao očekivane rezultate? Da je na vreme urađeno nešto tako (posle raspada SCG recimo) rezultati bi bili vidljivi posle godinu dana, ovako, u stanju u kom se nalazimo, iscrpljeni, osiromašeni, demoralisani i nefunkcionalni kao društvo i država.... teško.
Jasno je da ovako više ne ide, i krajnje vreme da to shvate zaposleni na državnim jaslama.
Slikovit primer da pojasnim: Ponedeljak, neradni dan, ulazim u državnu apoteku(dežurnu), 4 šaltera i jedna radnica, ja stajem u red kao treći.
Posle par minuta ulazi grupa od 6-7 ljudi, i već se pravi gužva. Iza paravana izlaze još dve radnice da raščiste gužvu!?
Lek koji mi je trebao nemaju (Sinacilin sirup), pa me vraćaju kod doktora da mi napiše recept za zamenu koju imaju!?
Pozovem privatnu apoteku, koja prima recepte, imaju. Odlazim u privatnu apoteku, koja miriše prijatno, dva šaltera, dve radnice, nasmejane, ljubazne, podignem lek na recept i kupim još potrebne sitnice, i svi zadovoljni. Ubuduće sa svakim receptom znam gde idem, a dokle će državne apoteke tako, sami neka zaključe.

Alan011

pre 10 godina

Radulovicev zakon o radu koji je planirao da uvede,je priprema terena za dolazak stranih kompanija a da srpski radnik nema nikakva prava.Takav zakon nije prosao nigde.Ako je to preporod srpske privrede zasto ga onda ne prihvate nemci,englezi,pa i nase komsije hrvati npr.Sa druge strane,imamo poslusnog Nesicu koji se sam petlja u svoje lazi i prosto me tera od SNS-a.Jedan Vucicev komentar dok je trajao ovaj Utisak Nedelje a on gostovao na drugoj televiziji me je takodje naterao da se zamislim o kakvom se mentalnom sklopu radi.Naime,kometarusuci svoje ucesce u onom izvlacenju dece iz smetova u Vojvodini,Vucic sam za sebe kaze:A STA CU KADA SAM FIZICKI SPREMNIJI OD VECINE SPECIJALACA.Od mene ce dobiti NE i jedan i drugi,tj izbori me nece videti po prvi put jer nemam za koga da izadjem.OFF

Ivan

pre 10 godina

Interesantno je to kako je na samom sajtu B92, ispod svake emisije Utisak nedelje, po difoltu, najvise negativnih komentara, otprilike oko 200, protiv SNS za koji se verovatno pobrinula sama redakcija b92. Tesko mi je da poverujem u suprotno, upravo jer ukljucenja gledalaca u istim emisijama uzivo svedoce potpuno suprotno.
Znam da necete prikazati ovaj komentar (kao sto ni do sada niste niz slicnih), to mi i nije bio cilj. Samo sam zeleo da skrenem paznju jednog lobiranog medija o misljenju naroda Srbije. Nadam se da cete uskoro biti na strani naroda Srbije kao sto je bio Insajder zajedno sa pravim novinarom Brankicom Stankovic.
Postovanje i pozdrav

dautovic biljana

pre 10 godina

Gospodin iz SNS ima ozbiljan emotivni problem prema svom lideru Aleksandru Vucicu, pri pomeni njegovog imena covek se izmeni i brani ga po svaku cenu. Pogledajte Vucica malo bolje covek glumi samo tako ,ko li mu je instruktor, nista od reformi, nista od napretka shvatite srbi, ne glasajte ako boga znate

drax

pre 10 godina

Daleko od toga da sam pristalica i fanatik SNSa ali gdine Radulovicu,ne moze da se tek tako donesu izmene zakona o radu bez saradnje sindikata (kakvi su takvi su ali pregovaaju u ima radnika). Naravno da treba neradnike po JPa otpustiti,pronto ... i bas me briga sta ce dalje i kako ce. Ako trebas u firmi trebas a ako ne onda pedala. 99% tog viska se nakupio za vreme DSa i sada SNSa,zato i cute i slepaju se uz one koji rade. Interesuje me kako je zamislio da odvoji radnike od neradnika? Siguran sam da bi otkaze dobili radnici prvenstveno pod ugovorom a ovi drugi su dovoljno jaki da kako su preko stranke upali u JP tako bi ostali. Vucic jednostavno sada profitira od radikalnog menjanja zakona radu koji i podrzavam i ne. Zato treba pregovarati. Nece nam biti bolje ako budemo dovedeni do prosjackog stapa svi kompletno.

simke

pre 10 godina

Gospodin Radulovic je izneo niz cinjenica protiv kojih se ne moze ni lazima,ni izvrtanjem istine,niti skretanjem teme.Predsednik skupstine Stefanovic je na momente izgledao izgubljeno i komicno,i iznenadjen sam sto je sns poslala njega u emisiju umesto nekog jaceg protivnika ,mada se protiv cinjenica niko ne bi puno bolje snasao.Ono sto neodoljivo podseca na devedesete je retorika celnika sns, njihova napadnost(u mom gradu zovu po nekoliko puta i pitaju da li cemo glasati za njih,cak i ako se deca jave),zatim ta ostrascenost i demagogija.Radulovic je neko ko je ziveo i radio u najrazvijenijim i najuredjenijim drzavama i to pokusava da prenese ovde(pogledajte njegovo gostovanje na cnn-u,you tube)Podrska Radulovicu !

mp

pre 10 godina

Pridruzujem se Dunji, odlican komentar i svi komplimenti gospodji Beckovic; Srbija moze mnogo bolje da vidi zahvaljujuci gospodji Beckovic. Veliko postovanje.

Katarza

pre 10 godina

Decko,

Firma se zove Mubadala, i citas kao po vuku, sa naglaskom na prvom slovu 'a'.

Mogao bi bar da naucis 'najveceg' investitora u Srbiji, malo postovanja.

Za sve ostalo sto si rekao... strasno! A pisem iz Emirata! Kako li je tek ljudima koji finansijski zavise od Srbije.

analiticar NEpotpisanom

pre 10 godina

izmirivanje zaostalih plata se NIJE desilo, imamo stalno strajkove i to su strajkovi sa punim pravom; Olja je odlicno pitala zasto se Radulovic NIJE sreo sa onima koji strajkuju. Makar sa predstavnicima? Nije se sreo; znaci tu je Radulovic u startu omanuo u proceni koje mere u koje vreme.

NE podrzavam Naprednjake, daleko od toga, ali NIJE fer da on tako govori o Vucicu i njegovim saradnicima koji su ga doveli na to mesto gde eto videli smo, NIJE opstao ni cetiri meseca.

Nemam neko misljenje o Radulovicu, nije se pokazao ni kao stecajni upravnik, a tako je samouvereno krenuo
u "reforme" kao da niko drugi u zemlji NE zna da su reforme nuzne, naravno da svi znaju i mi van zemlje i oni u zemlji da su reforme nuzne, ali pitanje je kako i kada ih sprovesti.

Tacno se vidi iz Radulovicevih objasnjenja da on nikad nije radio u vecem sistemu i da NE zna koliko je vazno uskladjivati se.Trebalo je imati i vise hrabrosti i istrajnosti.

Radulovic ovde vise razmislja kao mali preduzetnik, sto i jeste, radi nesto sa e-trgovinom, bio je stecajni upravnik, samo to je vrlo ograniceni ugao za bilo koji ozbiljniji rad. Medjutim Radulovic je arogantan
i ima stav "ja znam, jao sto sam pametan" tako cest medju nekima sa fakultetskim diplomama na Balkanu.

Bila je velika greska zvati ga uospte u vladu; Inace preduzetnistvo u Srbiji i u razvijenom svetu na zalost se NE moze porediti, niti se iskustva malog preduzetnika iz SAD primenjivati na prepolitiziranu i konfuznu Srbiju.

Dunja

pre 10 godina

Napor koji u, gotovo svakoj, svojoj emisiji čini voditeljka ne bi li javne delatnike "dozvala odgovornosti" , je ravan podvigu.
Izgleda da bi svaka, buduća njena emisija trebalo da počne krilaticom, izgovorenom u ovoj: " Da vidimo, ko se ovde pravi blesav". Preventivno. Upozoravajuće.
Umorili smo se od demagoških, ispraznih fraza...od manira "niti kosku glođe, nit' je drugom daje" (niti ZNA, nizi HOĆE da radi, a naročito ne, da onome ko ZNA i HOĆE to dozvoli )

Beli

pre 10 godina

Imam jedno pitanje za cenjeno čitateljstvo. Da li postoji član SNS-a, od ovih istaknutijih, koji je u stanju odgovoriti na pitanje? Ozbiljno pitam. Ja ne videh takvog. Svi su kao klonovi, skreću temu, teraju svoju nabiflanu priču u nedogled. Žalosno je da priprost i neuk narod to nije u stanju shvatiti. Zato smo tu gde smo i nastavićemo propadati.

Joka

pre 10 godina

Ono kako se ponašao Stefanović u emisiji utisak nedelje je sramota za nas, to je ponižavanje sopstvenog naroda.Nama ne tebaju takvi političari koji nas zavlače i prodaju nam maglu.Pa dobro je što je bio u emisiji i što smo mogli da vidimo od koga zavisimo.To su i ranije radile manje više sve stranke ali sada je dosta bilo.Ili neka promene ponašanje i reformišu prvo sebe ili neka traže drugi posao.Bilo bi dobro u buduće pozvati i one koji nam kreiraju sistem u zdravstvu.Olja je bila Prima voditelj. Svaka čast.

rade

pre 10 godina

gospodin radulovic je tako tacno precizirao stvari kako funkcionise sistem da je to jednostavno gola istina a ovaj g,stevanovic bi mogao da bude predavac demagogije u svemiru.

amerika i kanada biće zemlje udruženog rada

pre 10 godina

Radulovicu, prvo ste trebali ida izmirite zaostale plate u preduzecima, jer gladni stomaci nisu raspolozeni za razgovor,
pa tek onda da pozovete prvake sindikata da vidite sta realno moze da se uradi. (analiticar, 18. februar 2014 08:46)
-----
Ssvaki od planova za restrukturiranje je sadržao korake povezivanja staža i isplate plata. Kucate na otvorena vrata.

Bilo je i o tome reči u Utisku. Insistirao je da se smanje nameti na plate, u vladi je to bilo odbijeno. I sad, očekivalo bi se da ugroženi radnici izađu na ulice i podrže upravo Radulovića a da mitinguju protiv vlade koja je to onemogućila, ali se dogodilo upravo suprotno - zašto, odgovor ste čuli. Sindikati se ne vode razumom, očito su instruirani i rade po političkoj komandi, poput raznih navijačkih grupa.

kataklizma

pre 10 godina

Da li bi vam, posle gledanja ovog Utiska nedelje, palo na pamet da je Stefanović DOKTOR EKONOMSKIH NAUKA?? E pa on to jeste. Doktor ekonomskih Megatrend nauka. Doduše, i Mimi Oro će diplomirati finansije a Jorgovanka je guvernerka NBS...

Stevan

pre 10 godina

Sve pohvale za Gospodju Bećković što je pozvala Radulovića u emisiju i mnogima ispunila želju da se kod nas čuje i druga strana .Za mene je ovo bila jedna od najboljih emisija.Voditeljka je istrajavala u traženju odgovora na svoja pitanja i ako se Stefanović izvlačio prilično nevešto u starom prevazidjenom stilu izbegavanja odgovora,no nas koji smo gledali niko ne može prevariti.Radulović je govorio jasno i jednostavno baš kako i treba. Imao sam utisak da Radulović zna o čemu govori.Svaka reforma obavezno u svom toku dovede do toga da se mora reformisati vlast a kada vlast ukapira da ona mora da se menja,reforme padaju.Moj utisak je da je ovakva emisija korak napred u našem novinarstvu.

Dragan Ostojić

pre 10 godina

Bez obzira na "odlaganje" zakona o radu, ostavke Radulovica i autogola koji je Stefanovic postigao svojoj stranci slabim nastupom u Utisku mislim da se u stvari ovo desava: SNS nema nameru da odustane od usvajanja zakona o radu u manje vise istoj formi zbog koje je "pustio" Radulovica da ode ali ce to uraditi posle izbora. Odluka o izborima je doneta mnogo ranije (uglavnom da bi se eliminsao SPS i Dacic iz vlade kao glavni kocnicari reformi) i Radulovicevo insistiranje da se zakon donese na vreme (tj. do kraja 2013 kao sto je planirano) je izazvalo izvesnu nelagodnost u SNS da bi mogli da izgube znacajan broj glosova ako taj zakon prodje pre raspisivanja izbora. Dakle radi se o taktiziranju zbog izbora i po mom misljenju to je u izvesnoj meri opravdano mada mislim da bi Radulovic bio korisniji u vladi nego van nje. SNS nema drugog puta tako da mi izgleda cudno da Radulovic izjavljuje to sto izjavljuje. Sa druge strane u pravu je sto se tice transparentnosti ali tu treba balansirati oprezno jer ovi investitori koji su znacajni za Srbiju imaju cudne zahteve i cesto traze vise nego sto je opravdano ukljucujuci da su pregovori "iza zatvorenih vrata" i nazalost Srbija nema tu mnogo prostora da zahteve (predugo se cekalo sa reformama). Ipak treba biti uporan i ne nuditi vise nego sto se mora ali ne moze se preko noci.

analiticar

pre 10 godina

Cemu cinizam gospodina Stefanovica? Ili imate argumente ili nemate, ono o adresi u Krunskoj je ruzno i NEprimereno.

Stefanovicu, koliko ste u ovom sazivu skupstine imali spavaca? Tj poslanika koji nisu radili nista? Oko 1/3, sta ste uradili po pitanju efikasnijeg rada skupstine?

Zakon o poreklu imovine? zar to NE bi olaksalo reforme? a konflikti interesa? a SNS strucnost? Sta ce Tabakovic u NBS-u?

Meni Vas lider Vucic lici na vatrogasca koji trci na sve strani da gasi pozare, i razne lokalne krize, dok Radulovic prica o uvodjenju reda i zakona ali to radi naglavacke.

Radulovicu, prvo ste trebali ida izmirite zaostale plate u preduzecima, jer gladni stomaci nisu raspolozeni za razgovor,
pa tek onda da pozovete prvake sindikata da vidite sta realno moze da se uradi.

Ne znate da li to sto predlazete je primenjivo na Srbiju; Nesto sto funkcionise mozda u nekoj razvijenoj zemlji, ne moze da bude primenjivo u Srbiji gde su njeni radnici potpuno ekonomski i socijalno iscrpljeni. Sramota je kakav odnos ima SR prema onima koji su na svojim ledjima izneli najvise u poslednjih 20 godina. Radulovicem autizam je jednak autizmu DSS-a koji prica u politickoj neutralnosti u zemlji koja NEMA vladavinu prava.

Neki u vladi misle da je najbolje da dovode strane firme koji ce zaposljavati radnike; Ali taj kapital, pogotovu investicioni fondovi NE ostaju dugo. TO je samo kratkorocno resenje. MI nemamo politiku razvoja sto je salto mortale srpskog drustva.

Petrovic

pre 10 godina

Draga Olja, zahvaljujem na emisiji. Letos na nekim forumima bila sam protiv da se Radulovicu poveri posao ministra, smatrajuci da nema potrebno isksutvo vodjenja bilo nekog privatnog veceg sistema, bilo iskustvo u drzavnoj upravi. Nista od toga. Vucicevi ljudi su podrzavali Radulovica kao i njegov zemljak Knezevic kojeg sada nigde nema. Da bi se sprovele reforme i da taj proces uspe (uopsteno) potrebno je ne samo imati kvalitetne ideje koje trba prvo da se prihvate u okviru vlade, vec i sire; Znaci solidne ideje, javna rasprava, podrska kljucnih faktora. To je proces koji traje mesecima. O Radulovicu NEMAM ama bas nikakvo misljenje;
On je sebi uvrteo u glavu da je ON taj koji zna, koji je tu da menja ( a drugi su slepi kraj ociju) i cim je malo zagustilo, uplasio i podneo ostavku. Kukavicki i NEpatriotski.

Sto se tice JAT-a gospodine Culibrk, iz NJujorka pratim godinama kao analiticar; JAT nam je trebao. Napisano je na stotine analiza i komentara po stampi da svaka drzava koja ima avio kompaniju ulaze i podrzava razvoj. Radi se o skupoj grani koja trazi finansijsku podrsku i ulaganja. Imali smo JAT preko 80 godina a vi bi da gasite?
Neverovatno od jednog ekonomskog novinara. Stefanovic prica o gubicima? A zasto su gubici gospodine Stefanovicu, trazim od vas pismen odgovor. Zar NE mislite da su JAT urusile NEodgovorne politicke vrhuske od 2001e do danas, preko 500 NEpotrebnih kadrova, NIJE bilo ulaganja u flotu, nije bilo prave podrske. Mogla se obnoviti flota a nije.

vesna zivic

pre 10 godina

utisak br 1 olja = u pozitivnom smislu -olicenje inktelektualke i profesionalke u svom poslu..a tako prirodna, normalna ,i svoja. drugo mesto za radulovica u pozitivnom smislu.trece za ovog decka koji predvodi nasu skupstinu ne mogu da verujem da je zavrsio neki fakultet , a kamo li da je na tako vaznoj funkciji ..zalosno i primitivno.

s

pre 10 godina

Odajem priznanje gos Radulovicu-pre svega za hrabrost da izadje u javnost sa ovakvim napadima na supermena iz Feketica sto govori da ima jake dokaze inace bi ga botovi brzo ucutkali,sa druge strane ispostavilo se da su ovi napredni radikali majstori marketinga i botovanja od kredita prave investicije,prave kanale do Soluna,legalizovane vikendice,samo mi zao sto vuk Vucko nije provozao onaj kopac kad je bio u rudniku ha ha elem kad covek slusa njih pomislio bi da zivi u najmanju ruku Nemackoj.Mada moram da priznam stvarno mislim da je Vucko supermen-kad covek koji je doneo jedan od najdrasticnijih zakona u modernoj Serbijiii,kad kandidat(samo) za Vojvodu postane najveci evropejac onda je sve moguce..Boze pravde

jesi li ti muzičar?

pre 10 godina

56 minuta 55 sekundi: strašno je to kako Radulović raskiva Megatrendovca budžetliju. Šta je trebalo ovom Stefanoviću uopšte da dolazi u emisiju? Upada u reč, vređa, a onda, posle postavljenog mu pitanja, muca, ćuti, namešta kravatu, pije vodu... tužno, a smešno.

Ako je Stefanović drugi čovek naprednjaka, živo me zanima na šta izgleda stoti ili hiljaditi u hijerarhiji :-)

daevon

pre 10 godina

1. Vesna Pešić - predsednica Srbije
2. Saša Radulović - premijer
3. za ostala mesta ima mnogo sjajnih pametnih ljudi koji nisu bukači pa ih i ne vidimo
4. za sve ljude iz vlada 1990-2013 (ne samo ministre) doživotna zabrana bavljenja politikom

A možemo i na ulice

opredeljena oduvek

pre 10 godina

Gospodo SNS, DS, URS, LDP i ostali: smešni ste. Od pada Slobodana i Tita pre njega, Vas slušam kako ne možete da se sastavite. Rusi sam uzeli NIS, Zapad telefoniju, Duvansku industriju, i još mnogo toga. Dali ste u bescenje što su godinama generacije gradila! Mutite i prosipate...Unuka mi kuca ovo. Penzionerka sam. Imam 69 godina. Gospodo političari, imajte morala. Pustite stručnjacima kao što je ovaj Radulović da nam donese znanje i sistem. On priča kao čovek koji zna šta govori. Ima svetskog iskustva u nečemu. Vi, gospodo političari, imate samo uglađeni stav, odevanjem i rečitošću pokušavate da nas uverite. Inženjer zna! Pustite njega, ne budite pohlepni...
Potpis: Gordana Trajković 69 god, 2 generacije Beograđana u porodici. Kucala: Natalija

SShock

pre 10 godina

Neverovatno je koliko ovi naprednjaci imaju potencijala za autogolove.
Na proslim izborima sam hteo da glasam za Nikolica, ali kad je gospodin rekao "e ja sad necu da ruckam dok se neraspisu vanredni izbori" - odustao sam i nisam ni izasao na ibore.
Sad sam mislio da glasam za Vucica, ali nakon njegovog spasavanja u Feketicima i nakon slusanja svih ovih papagaja iz SNS-a, koji stalno vrte jednu te istu pricu - ponovo necu izaci na izbore!!!

Lik

pre 10 godina

Čitajući analize i komentare (ne samo ovde nego i na drugim sajtovima) nepobitno sam zaključio da se na izborima neće ništa značajno dogoditi, ovi koji prođu obaviće svoju več poznatu trgovinu gde su javne službe moneta tih transkacija, zaposliće se zaslužni poslušnici i idemo dalje u neizbežan bankrot.
Ja im i dalje svima mašem belim listićem jer neću da budem deo publike koja učestvuje u toj katastrofi.

neni

pre 10 godina

Pa iz aviona se vidi da se Stefanovic i njemu slicni iz vlasti i opozicije, sve je to sir od iste pite - da ne kazem nesto drugo - bore se samo za vlast, a Radulović za sistem. Za njega glasamo, za stručnjaka. Gospodo politicari, uskoro svi silazite s scene, i SNS i DS, i LDP i SPS itd. Pokazali ste se. Ako ne sidjete, doći ćemo mi da vas spustimo - kao oni u Bosni, i pre toga u Sloveniji i Hrvatskoj... ne brinite, čekamo vas... Da vidimo ko će pobediti: vi možete da izgubite stanove od sto kvadrata, džipove, vile, vikendice, moć, itd... a mi možemo da izgubimo samo goli život... Ali s obzirom živimo ko slepci još od 1989, neće to biti neki gubitak. Gospodo političari, narod je besan i gladan... Muka mu je i Kosova i EU i od Arapa, Kineza i Rusa i svih trange-frange zezalica kojima nas zamajavate u medijima. Hoću ono što se maže da leba, to hoću... Uh, izvinite, zaboravio sam, vi politicari ne mažete paštetu na leba, vi jedete paste i ručate po restoranima... Ako, ako, al' kad prekipi ovom narodu, presešće vam sve to,biće belaja. Ali ne kao 2000-e, tad nismo znali šta da lomimo... a sad smo naučili... Živi bili pa videli, verovatno već dogodine...

Vuk

pre 10 godina

Stefanović je bio prilično korektan prema Raduloviću s obzirom šta je sve Radulović izrekao o vladi i Vučiću. Ako ništa drugo to je za svaku pohvalu. Ne vidim zašto ga napadate osim iz politički pristrasnih razloga i ličnih predrasuda o njemu

ju

pre 10 godina

"Cilj upravljanja drzavom je stvoriti bogatu drzavu.Bogata drazava je ako su njeni gradjani bogati"to je prva recenica na Ekonomskom fakultetu(drzavnom).Tako da Megatrend botu,nije cilj dovesti strane investitore,nego omoguciti da neko iz nase zemlje postane bogat.

piljarska inteligencija Srbije na delu...

pre 10 godina

mislim da je "intelektualnim" mudracima zvanim "beli listici" sada barem mučno......barem onima koji nisu od SNS dobili nista osim gomile lazi

ravnica

pre 10 godina

Popio sam flonivin na po emisije zbog Stefanovica. Kakve prazne price bez pocetka i kraja, retorika, demagogija i vristi iz njega ta pasivno agresivna "burazerska" politika. Glumi finocu, a muti svaki odgovor.

Draganic

pre 10 godina

Kakva je navlakusa ovaj Radulovic,osecam gazde ce da organizovano izvode svoje jadnike od radnika da glasaju za njega i Djilasu se vise isplati da glasa za njega nego za sebe.Pitanje je samo hoce li Vucko preci iz beskorisne pozicije u beskorisnu opoziciju ili ce na kraju utrcati u klub privrednika i uzviknuti iz sveg glasa Gospodo i ja sam vas Radule je bio moja ideja.Ostaje posle samo Ljajicu i ostalima da se pogode za stolice u parlamentu.Surfuj narode po netu dok jos mozes uskoro ce i on postati privilegija za najbogatije kao i polaganje za kola kakva nam se ekipa skupila i vekna hleba ce postati torta.

dole partijski kadrovi!

pre 10 godina

Dok neko ne razmontira ovaj sistem (a nadam se da će to biti Radulović), nema naba leba, braćo moja. Ovi mega sega trend doktori nauka kao sto je Stefanović će još dugo vladati Srbijom. Ulizice, poltronaši... Kad je ovde bilo ko šta završio bez veze? (Treba ti operacija, daj vezu; ideš na razgovor za posao, daj nađi neku vezu; ideš da uknjižiš stan, daj vezu, i tako svuda i u nedogled). Doneti zakon da onaj ko obavlja javnu funkciju ne sme da ima bilo kakav drugi posao (ni učešće u upravnim odborima), pa ćemo onda da vidimo koliko vas će se baviti politikom... Promeniti sistem! Samo to! Dok se ne nakrkaju Mrka, Brka, Vučko, i drugari, nećemo mi videti ni mrvice... život prolazi a oni uvećavaju imovinu... a ne zaboravite, tek su počeli... Stranački kadar tek treba da jede pare poreskih obveznika. Radula će skloniti, već jesu iz medija, ako im uzme procente na izborima, plašim se da ga ne ubiju ko Djindjića. Pošten i radan čovek nikad nije mogao da dobro prođe u Srbiji. Dakle, ako ne pobedi Radule, a neće jer nema infrastrukturu niti dovoljno ljudi zna za njega, ajmo na ulice ljudi, to nam je jedino preostalo... Što smo mi gori od Bosanaca? Banda na vlasti (i u opoziciji se plaši samo jedne stvari), sile naroda... a to mi smi....

šira slika

pre 10 godina

A sto se tice njegove ostavke, zaista je retkost takav potez ALI SAMO KOD NAS, u normalnoj zemlji bi posle 15 dana kada je kako kaze video da nema politicke volje za ekonomske reforme otisao kod Vucica rekao mu sta misli i dao mu rok od par dana da se odluci kako misli dalje.

-------

tako je i uradio: dva puta se sastajao sa vučićem i pitao da li se reforme nastavljaju ili ne. oba puta ga je vučić uveravao. pošto je skapirao da ga radi, radulović je shvatio da ako ne prođu zakoni, da to sigurno znači odlazak u izbore BEZ krize vlade, već da se radi o sirovom hvatanju što veće vlasti = ništa od reformi. evo detalja: http://blog.b92.net/text/23703/Zasto-sam-usao-u-Vladu/

S

pre 10 godina

Olja nije samo daleko najbolji novinar u zemlji vec i najbolji covek na svetu, a ja imam srecu da je poznajem i da to podelim sa vama (sad da moze iskljucila bi me ili rekla: molim te, nemoj da me vredjas)

Milos

pre 10 godina

@šira slika
Ko sto rekoh MALO podseca na Dinkica i ko sto rekoh Danica mu je sve lepo objasnila i pokazala mu kako govori osoba koja nema politickih ambicija nego se govori kako jeste.
A sto se tice njegove ostavke, zaista je retkost takav potez ALI SAMO KOD NAS,
u normalnoj zemlji bi posle 15 dana kada je kako kaze video da nema politicke volje za ekonomske reforme otisao kod Vucica rekao mu sta misli i dao mu rok od par dana da se odluci kako misli dalje. Posle toga bi izasao u javnost i dao ostavku uz to obrazlozenje.
Umesto toga uradio je nesto sto jeste za respekt u ovdasnjim uslovima, ali je ipak svesno odlozio ostavku dok ne nakupi politickih poena koliko god moze.
Sto nas opet vraca na jednu od mojih teza da je dao ostavku par sati pre nego sto je i zvanicno dobio otkaz.

strani agresor i domaci izdajnik

pre 10 godina

Koliko sam dobro razumeo... Predsedik Skupštine Srbije sedi sa amdasadorima i ne učestvuje direktno u razgovoru? Ima vremena da sedi sa njima? I još veruje njihovim komentarima o ministru Vlade Srbije? Koja smo mi banana država...

duasn

pre 10 godina

jedino što je zaboravila da pita što nas zlostavljaju po ulazima.Ovi iz SNS pitaju "Da li je vaš glas sigururan?"Dobro za upaljač i olovku.

Pandurovic

pre 10 godina

Bravo za utisak nedelje . Bravo za gospodina Radulovica koji je shvatio o cemu se radi i sto spominje javni parazitski sektor koji broji 780.000 radnika ali i neradnika. Samo za plate tolikog broja zaposlenih, pod uslovom da je prosecna plata 70.000 dinara treba mesecno izdvojiti 54.600.000.000 dinara a sto je 470.000.000 E. Na godisnjem nivou to je fantasticnih i frapantnih 5.648.275.860 E. Tolike pare a za nista, strasno.

drbockey

pre 10 godina

Moj utisak ove emisije je Stefanovic. Da li se on ikad pogleda u ogledalo i sam sebi zgadi zbog uvlacenja Vucicu ili je ponosan da je eto u jos jednom nastupu pomenuo Vucica 186 puta kao spasioca Srbije.
Covece, mlad si, "obrazovan" na Megatrendu, nigde nisi radio sem kao politicar, da li razmisljas o svojoj buducnosti? Da li mislis da ces do kraja svoje karijere biti demagog i od toga ziveti? Pominjes EU i nadas se da Srbija postane deo nje. Pa ti u takvoj EU sada ne bi mogao da zaradis da hleb i vodu sa ovakvim znajem koje imas. Koga vi lazete, prazan stomak gradjana Srbije pokazace ti realnost SNS politike.

Vasilije

pre 10 godina

U cara Trojana kozije ushi!
SNS radi na pogresnim, poltronskim, karijeristickim, diktatorskim principima I zato ce strasno brzo propasti. Ovo je ljudi u istoriji vidjeno toliko puta ... I svi koji su na tim osnovama vladali, padali su ruzno.

šira slika

pre 10 godina

Malo podseca na majstora takvog ponasanja, Dinkica. (Miloš)

---

olalala... dinkić prvih 8 godina nigde i nikada nije davao ostavku a posle je svaka njegova ostavka bila iznuđena.

ovo je nov fenomen u pitanju: mogao je radulović da ćuti i ne izlazi iz vlade i lagano sačeka izbore poput lazara krstića, mogao je da glumi reforme do besvesti, da izmišlja desetine hiljada milijardi, etihad-avione, mercedes-kamione, ali je imao dovoljno integriteta da kaže: ovo je laž.

kapa dole.

Marijan

pre 10 godina

Radulu su ocigledno zatvoreni svi mediji
(ipak ima jos hrabrih iz Srbistana, 17. februar 2014 17:54)

Radula je ceo svoj ministarski mandat samo obilazio medije i promovisao sopstveni program. Tako da ga je bilo previše u medijima a malo među onima na koje se njegovi zakoni odnose. Malopre sam ukucao na youtubu Saša Radulović i video da je za vreme ministrovanja više puta nastupao u medijima nego tokom čitave karijere u Srbiji. I čak je za to vreme i kritikovao neke odluke vlade. Pa zamisli da sad pred izbore svaki ministar odluči da napravi stranku i da ide na izbore pod parolom da može bolje od vlade u kojoj je učestvovao - na šta bi to ličilo ? I da uz to traži da par nedelja pred izbore promoviše neki svoj program po medijima. Tu bi nastao haos

Posebno je licemerno što su on i njegovi savetnici za svo to vreme medije, i to sve redom bez razlike (Blic, Kurir, Danas, B 92, Pink...), nazivali tabloidima samo ako se drznu da objave šta se kuva u ministarstvu privrede. A sada se zbog jednog Utiska servilno zahvaljuju Olji koju su takođe ismevali i karikirali. Tako da i on treba da se zapita koliko je javno bilo delovanje njegovog ministarstva.

Daš mu prst a on hoće celu šaku. Alavost na delu, to se zove alavost

znanje i iskustvo kosta,nema nista gratis

pre 10 godina

Sve u svemu,njih sve muci nezaposlenost ljudi u zemlji,i to ogromna nezaposlenost,jedna tempirana bomba cini toliku armija nezaposlenih,a i oni koji su zaposleni najvise u unutrasnjosti zive na granici minimuma izdrzljivosti.I pored vucenja za rukav stranih investitora,i poneka investicija,i dalje se moze videti nesposobnost i neznaje kako poceti i pronalaziti metode ka otvaranju novih radnih mesta.Sposobnosti politicke elite i njihovih institucija su na vrlo nsikom nivou znanja i strucnosti osmisljavanja stvaranja novih radnih mesta,kao i omogucavanje ljudima da ulaze u privatno preduzetnistvo.

nezainteresovani građanin

pre 10 godina

Neverbalna komunikacija i gestikulacija Radulovića je bila usplahirena i u najmanju ruku može se reći da je osećao nelagodnost. Prečesto se dodirivao rukama po raznim delovima lica dok je odgovarao na Oljina pitanja. Nekako je delavao samocentričan: na pitanja odgovara sopstvenim političkim programom. Zaključite sami koliko je bio siguran u to što priča.

N. Stefanović skoro da uopšte nije imao takvih pokreta osim par ironičnih osmeha. Minus mu je spočitavanje voditeljki za ''adresu u Krunskoj''. Njegov govor je bio kao i uvek - činovnički, i on se javno ponaša u skladu sa ulogom koju ima na političkoj sceni. Kod njega je pre došlo do konflikta uloga između stranačkog aktiviste i predsednika parlamenta te otud vrdanje. Plus, on je nastupao malo sa pozicije moći - njegova stranka je trenutno najjača a on ima dominantniji položaj u odnosu na Radulovića, ali ima manje specifičnih znanja o specifičnim temama i na tome je Radulović hteo da trijumfuje, ali neuspešno jer se i sam nalazi u konfliktu uloga - bivši ministar privrede koji napada predstavnika onih koji su ga na to mesto postavili i sve to kao njegov predizborni program.

I jedan i drugi su imali par gafova u međusobnoj komunikaciji.

Stefanović je težište pomerio na Radulovićevo političko angažovanje koje daje dobar osnov za sumnju u iskrenost Radulovićevih namera, a Radulović je indirektno potcenjivao profesionalnost Stefanovića u trenucima spretno a na momente nedžentlmenski.

Dakle, Ćulibrk je u pravu.

ipak ima jos hrabrih iz Srbistana

pre 10 godina

Olja, zahvaljujemo vam sto ste bili hrabri i doveli Radulovica u emisiju (vi ste jedan od retkih novinara koji predstavlja glas ovog napacenog i pokradenog naroda, svaka vam cast). Radulu su ocigledno zatvoreni svi mediji, vesti o njemu na sajtovima se sklanjaju posle nekoliko sati iako imaju dva-tri puta vise komentara nego sve druge vesti a stranacki botovi lupaju minuse na svaki pozitivan komentar o Radulu, a njegova lista Dosta je bilo! nije prisutna u medijima. Ako na bilo kom sajtu ili TV -u videti izbori ili predizborni program, nigde necete naci Raduloviceve izjave niti uopste ime njegove liste. To je diskriminacija. Ali nema veze. Mi znamo za koga cemo da glasamo. Jedini covek koji se bori da razmontira parazitski sistem stranaka (i u vlasti i u opoziciji). Radule je novi Djindjic, videcete... Samo da izdrzi da ga ne skembaju... Ili uprljaju aferama... Gospodin, intelektualac i strucnjak koji ima sta da kaze. Ajde Srbijo vise, probudi se, ostario sam vec a promena nema, cekamo iz bre 30 godina, jos od kako je Tito umro...

Practical arrangement

pre 10 godina

Meni je uvek utisak svih nedelja Olja. Kakva divna žena! Tako lep glas, tako suptilna i živa inteligencija. Stingova pesma za vreme komentarisanja komentara je kao napisana za nju.

Olja, divna si. Uvek.

Milos

pre 10 godina

Danica Popovic je sve lepo objasnina Sasi Radulovicu u utisku nedelje prosle godine, cini mi se u septembru mesecu.
Rekla mu je tacno ono sto je svako koga ne zanima politicka karijera, a sa malo logike mogao da zakljuci i na to se sve svodi.
Slazem se sa vecinom stvari sto prica Radulovic, ali veliki problem vidim u tome sto je trebalo da ga izbace iz Vlade(da, izbace, posto je ostavku dao dan pred ili na dan objave novih izbora, a lako je bilo zakljuciti da sa novim izborima i on ide iz vlade) da bi poceo da prica. Malo podseca na majstora takvog ponasanja, Dinkica.
O Stefanovicu ni ne vredi trositi reci, covek koji nikada u zivotu nije odgovorio na postavljeno pitanje.
Ipak, utisak cele emisije mi je trenutak kada Olja kaze, "Hajde da vidimo ko se ovde pravi blesav", a krupni plan ide na Stefanovica.

Potvrdjujem dosta je bilo

pre 10 godina

Ne zivim u Srbiji veoma dugo (preko 40 god.) ali sam potencijalni investitor koji ima licno iskustvo a koje potvrdjuje ova emisija odnosno njeni gosti narocito arogancija mladog Nebojse ciju poziciju ja ne znam niti me interesuje jer mi je srpska birokratska arogancija odbojna.
Gospodin Radulovic je klasican primer kako u Srbiji nije moguce nista uraditi jer to ne dozvoljava birokratska arogancija a ta arogancija je zapravo parazitska arogancija jer sve sto nije u sablonu birokratskom moze ugroziti lagodne birokratsko-parazitske pozicije.
Da kazem da sam zbog pokusaja investriranja u Srbiji po drugi put pred evropskim sudom jer me je parazitska birokratija u Srbiji pljackala godinama. Prvenstveno me je pljackala parazitska masna-tasna gradjevinska firma nazovi projekt biro a onda je to nastavio da radi nazovi sud koji je se pokazao mozda jos gore kleptokratskim od vlasnika masna-tasna ‘’firme’’. To je ono o cemu je govorio glavni urednik NIN-a da je Srbija kuca bez temelja, bez vrata i prozora, bez uredjenog dvorista punog djubreta. Nazovi firme su presle na fondove iz kojih treba da se finansiraju bolseni i radno nesposobni ljudi a finansiraju se paraziti.
Elem, prica je stravicna pa da ne duzim jer onaj ko ima iole uvida u stanje srpske drzave Srbije taj postaje tezak pesimista jer javnost ne zna ni deo tog ledenog brega koji je vise nego kriminalan.

Vranislav Nusic

pre 10 godina

Mislio sam da je Sinisa Mali najkomicniji, kada vidim ima konkurenciju u "malom citanju ugovora" Da je samo branio partijske interese pa jos nekako ali da je svojim neznanjem toliko kompromitovao funkciju Predsednika Skupstine to je vec ozbiljnije.

Olja svaka čast na postavljenim pitanjima

pre 10 godina

Odlična pitanja voditeljice a pogotovo prvo u vezi sa Radulovićevim dolaskom na poziciju ministra radi marketinga za naredne izbore a i očigledno je da je Radulović samoinicijativno donosio odluke bez konsultovanja sa bilo skim, pogotovo ne sa sindikatima kako što je to Čulibrk naglasio koji je od gostiju bio jedini zaista iskreno otvoren i konstruktivan jer govorio bez političkog imunititeta kojeg ostala dvojica gostiju imaju i koji je bio razlog što jer Radulović naizgled "samopožrtvovano samo zbog istine i naroda" iznosio navodno činjenice o za Srbiju štetnim ugovorima, na isti način na koji je iznosio sve nakon dolaska na poziciju ministra što je upravo i odgovor na spomenuto prvo pitanje voditeljice emisije koju moram pohvaliti posebno zbog odgovora u vezi sa prigovorom da je Radulović dobio više vremena za svoja izlaganja od prestavnika SNS, "da je to zbog toga što se čini da on više nakon ovoga što je izjavio neće imati priliku iznositi svoje mišljenje a vi hoćete" što je bilo veoma duhovito, dakle, Olja svaka vam čast!

Rex

pre 10 godina

Još je samo falio Cvijan. Nije jedini čiji apetiti iz reformskih preko noći prerastu u političke, evo sad ima i ortaka

Ala se gospodin Ćulibrk smorio pored ova dva novopečena političara i reformatora. Lepo reče čovek da već 21. godinu čeka reforme i da ne veruje više nikom dok ne vidi dela.

Glasam za Ćulibrka. Šteta što nije detaljnije rekao Raduloviću šta je problematično u njegovim zakonima a lepo je to opisao u par intervjua.

utisaka puna glava

pre 10 godina

ovo je nezapamćeno u srbiji da je neko ko je postao ministar održao reč i podneo ostavku. ukidanje siepa i razvojnog fonda je najhrabriji čin od 5. oktobra 2000 naovamo a bajke poput "srpskog mercedesa" su konačno razotkrivene. TAJNE UGOVORE NA SUNCE!

nekoliko puta se provlačilo od stefanovića zašto radulović nije posle petnaestog dana podneo ostavku, kao da se godinama zadržao u vladi. koliko mi uspeva da izračunam, on je jedva 4 meseca sastavio u vladi i za to vreme je ugasio SIEPA, razvojni fond, predložio kompletne zakone, sprečio mutne ugovore, PODNEO KRIVIČNE PRIJAVE a ovamo, kao, pitaju se kakve reforme je za 4 meseca sproveo -- pa, gde to ima da oni, koji dve godine ne uspevaju da reformišu ni račun za struju postavljaju takva pitanja?

utisaka puna glava

pre 10 godina

ovo je nezapamćeno u srbiji da je neko ko je postao ministar održao reč i podneo ostavku. ukidanje siepa i razvojnog fonda je najhrabriji čin od 5. oktobra 2000 naovamo a bajke poput "srpskog mercedesa" su konačno razotkrivene. TAJNE UGOVORE NA SUNCE!

nekoliko puta se provlačilo od stefanovića zašto radulović nije posle petnaestog dana podneo ostavku, kao da se godinama zadržao u vladi. koliko mi uspeva da izračunam, on je jedva 4 meseca sastavio u vladi i za to vreme je ugasio SIEPA, razvojni fond, predložio kompletne zakone, sprečio mutne ugovore, PODNEO KRIVIČNE PRIJAVE a ovamo, kao, pitaju se kakve reforme je za 4 meseca sproveo -- pa, gde to ima da oni, koji dve godine ne uspevaju da reformišu ni račun za struju postavljaju takva pitanja?

šira slika

pre 10 godina

Malo podseca na majstora takvog ponasanja, Dinkica. (Miloš)

---

olalala... dinkić prvih 8 godina nigde i nikada nije davao ostavku a posle je svaka njegova ostavka bila iznuđena.

ovo je nov fenomen u pitanju: mogao je radulović da ćuti i ne izlazi iz vlade i lagano sačeka izbore poput lazara krstića, mogao je da glumi reforme do besvesti, da izmišlja desetine hiljada milijardi, etihad-avione, mercedes-kamione, ali je imao dovoljno integriteta da kaže: ovo je laž.

kapa dole.

Vranislav Nusic

pre 10 godina

Mislio sam da je Sinisa Mali najkomicniji, kada vidim ima konkurenciju u "malom citanju ugovora" Da je samo branio partijske interese pa jos nekako ali da je svojim neznanjem toliko kompromitovao funkciju Predsednika Skupstine to je vec ozbiljnije.

ipak ima jos hrabrih iz Srbistana

pre 10 godina

Olja, zahvaljujemo vam sto ste bili hrabri i doveli Radulovica u emisiju (vi ste jedan od retkih novinara koji predstavlja glas ovog napacenog i pokradenog naroda, svaka vam cast). Radulu su ocigledno zatvoreni svi mediji, vesti o njemu na sajtovima se sklanjaju posle nekoliko sati iako imaju dva-tri puta vise komentara nego sve druge vesti a stranacki botovi lupaju minuse na svaki pozitivan komentar o Radulu, a njegova lista Dosta je bilo! nije prisutna u medijima. Ako na bilo kom sajtu ili TV -u videti izbori ili predizborni program, nigde necete naci Raduloviceve izjave niti uopste ime njegove liste. To je diskriminacija. Ali nema veze. Mi znamo za koga cemo da glasamo. Jedini covek koji se bori da razmontira parazitski sistem stranaka (i u vlasti i u opoziciji). Radule je novi Djindjic, videcete... Samo da izdrzi da ga ne skembaju... Ili uprljaju aferama... Gospodin, intelektualac i strucnjak koji ima sta da kaze. Ajde Srbijo vise, probudi se, ostario sam vec a promena nema, cekamo iz bre 30 godina, jos od kako je Tito umro...

Potvrdjujem dosta je bilo

pre 10 godina

Ne zivim u Srbiji veoma dugo (preko 40 god.) ali sam potencijalni investitor koji ima licno iskustvo a koje potvrdjuje ova emisija odnosno njeni gosti narocito arogancija mladog Nebojse ciju poziciju ja ne znam niti me interesuje jer mi je srpska birokratska arogancija odbojna.
Gospodin Radulovic je klasican primer kako u Srbiji nije moguce nista uraditi jer to ne dozvoljava birokratska arogancija a ta arogancija je zapravo parazitska arogancija jer sve sto nije u sablonu birokratskom moze ugroziti lagodne birokratsko-parazitske pozicije.
Da kazem da sam zbog pokusaja investriranja u Srbiji po drugi put pred evropskim sudom jer me je parazitska birokratija u Srbiji pljackala godinama. Prvenstveno me je pljackala parazitska masna-tasna gradjevinska firma nazovi projekt biro a onda je to nastavio da radi nazovi sud koji je se pokazao mozda jos gore kleptokratskim od vlasnika masna-tasna ‘’firme’’. To je ono o cemu je govorio glavni urednik NIN-a da je Srbija kuca bez temelja, bez vrata i prozora, bez uredjenog dvorista punog djubreta. Nazovi firme su presle na fondove iz kojih treba da se finansiraju bolseni i radno nesposobni ljudi a finansiraju se paraziti.
Elem, prica je stravicna pa da ne duzim jer onaj ko ima iole uvida u stanje srpske drzave Srbije taj postaje tezak pesimista jer javnost ne zna ni deo tog ledenog brega koji je vise nego kriminalan.

drbockey

pre 10 godina

Moj utisak ove emisije je Stefanovic. Da li se on ikad pogleda u ogledalo i sam sebi zgadi zbog uvlacenja Vucicu ili je ponosan da je eto u jos jednom nastupu pomenuo Vucica 186 puta kao spasioca Srbije.
Covece, mlad si, "obrazovan" na Megatrendu, nigde nisi radio sem kao politicar, da li razmisljas o svojoj buducnosti? Da li mislis da ces do kraja svoje karijere biti demagog i od toga ziveti? Pominjes EU i nadas se da Srbija postane deo nje. Pa ti u takvoj EU sada ne bi mogao da zaradis da hleb i vodu sa ovakvim znajem koje imas. Koga vi lazete, prazan stomak gradjana Srbije pokazace ti realnost SNS politike.

ravnica

pre 10 godina

Popio sam flonivin na po emisije zbog Stefanovica. Kakve prazne price bez pocetka i kraja, retorika, demagogija i vristi iz njega ta pasivno agresivna "burazerska" politika. Glumi finocu, a muti svaki odgovor.

Vasilije

pre 10 godina

U cara Trojana kozije ushi!
SNS radi na pogresnim, poltronskim, karijeristickim, diktatorskim principima I zato ce strasno brzo propasti. Ovo je ljudi u istoriji vidjeno toliko puta ... I svi koji su na tim osnovama vladali, padali su ruzno.

Milos

pre 10 godina

Danica Popovic je sve lepo objasnina Sasi Radulovicu u utisku nedelje prosle godine, cini mi se u septembru mesecu.
Rekla mu je tacno ono sto je svako koga ne zanima politicka karijera, a sa malo logike mogao da zakljuci i na to se sve svodi.
Slazem se sa vecinom stvari sto prica Radulovic, ali veliki problem vidim u tome sto je trebalo da ga izbace iz Vlade(da, izbace, posto je ostavku dao dan pred ili na dan objave novih izbora, a lako je bilo zakljuciti da sa novim izborima i on ide iz vlade) da bi poceo da prica. Malo podseca na majstora takvog ponasanja, Dinkica.
O Stefanovicu ni ne vredi trositi reci, covek koji nikada u zivotu nije odgovorio na postavljeno pitanje.
Ipak, utisak cele emisije mi je trenutak kada Olja kaze, "Hajde da vidimo ko se ovde pravi blesav", a krupni plan ide na Stefanovica.

dole partijski kadrovi!

pre 10 godina

Dok neko ne razmontira ovaj sistem (a nadam se da će to biti Radulović), nema naba leba, braćo moja. Ovi mega sega trend doktori nauka kao sto je Stefanović će još dugo vladati Srbijom. Ulizice, poltronaši... Kad je ovde bilo ko šta završio bez veze? (Treba ti operacija, daj vezu; ideš na razgovor za posao, daj nađi neku vezu; ideš da uknjižiš stan, daj vezu, i tako svuda i u nedogled). Doneti zakon da onaj ko obavlja javnu funkciju ne sme da ima bilo kakav drugi posao (ni učešće u upravnim odborima), pa ćemo onda da vidimo koliko vas će se baviti politikom... Promeniti sistem! Samo to! Dok se ne nakrkaju Mrka, Brka, Vučko, i drugari, nećemo mi videti ni mrvice... život prolazi a oni uvećavaju imovinu... a ne zaboravite, tek su počeli... Stranački kadar tek treba da jede pare poreskih obveznika. Radula će skloniti, već jesu iz medija, ako im uzme procente na izborima, plašim se da ga ne ubiju ko Djindjića. Pošten i radan čovek nikad nije mogao da dobro prođe u Srbiji. Dakle, ako ne pobedi Radule, a neće jer nema infrastrukturu niti dovoljno ljudi zna za njega, ajmo na ulice ljudi, to nam je jedino preostalo... Što smo mi gori od Bosanaca? Banda na vlasti (i u opoziciji se plaši samo jedne stvari), sile naroda... a to mi smi....

Pandurovic

pre 10 godina

Bravo za utisak nedelje . Bravo za gospodina Radulovica koji je shvatio o cemu se radi i sto spominje javni parazitski sektor koji broji 780.000 radnika ali i neradnika. Samo za plate tolikog broja zaposlenih, pod uslovom da je prosecna plata 70.000 dinara treba mesecno izdvojiti 54.600.000.000 dinara a sto je 470.000.000 E. Na godisnjem nivou to je fantasticnih i frapantnih 5.648.275.860 E. Tolike pare a za nista, strasno.

strani agresor i domaci izdajnik

pre 10 godina

Koliko sam dobro razumeo... Predsedik Skupštine Srbije sedi sa amdasadorima i ne učestvuje direktno u razgovoru? Ima vremena da sedi sa njima? I još veruje njihovim komentarima o ministru Vlade Srbije? Koja smo mi banana država...

duasn

pre 10 godina

jedino što je zaboravila da pita što nas zlostavljaju po ulazima.Ovi iz SNS pitaju "Da li je vaš glas sigururan?"Dobro za upaljač i olovku.

neni

pre 10 godina

Pa iz aviona se vidi da se Stefanovic i njemu slicni iz vlasti i opozicije, sve je to sir od iste pite - da ne kazem nesto drugo - bore se samo za vlast, a Radulović za sistem. Za njega glasamo, za stručnjaka. Gospodo politicari, uskoro svi silazite s scene, i SNS i DS, i LDP i SPS itd. Pokazali ste se. Ako ne sidjete, doći ćemo mi da vas spustimo - kao oni u Bosni, i pre toga u Sloveniji i Hrvatskoj... ne brinite, čekamo vas... Da vidimo ko će pobediti: vi možete da izgubite stanove od sto kvadrata, džipove, vile, vikendice, moć, itd... a mi možemo da izgubimo samo goli život... Ali s obzirom živimo ko slepci još od 1989, neće to biti neki gubitak. Gospodo političari, narod je besan i gladan... Muka mu je i Kosova i EU i od Arapa, Kineza i Rusa i svih trange-frange zezalica kojima nas zamajavate u medijima. Hoću ono što se maže da leba, to hoću... Uh, izvinite, zaboravio sam, vi politicari ne mažete paštetu na leba, vi jedete paste i ručate po restoranima... Ako, ako, al' kad prekipi ovom narodu, presešće vam sve to,biće belaja. Ali ne kao 2000-e, tad nismo znali šta da lomimo... a sad smo naučili... Živi bili pa videli, verovatno već dogodine...

SShock

pre 10 godina

Neverovatno je koliko ovi naprednjaci imaju potencijala za autogolove.
Na proslim izborima sam hteo da glasam za Nikolica, ali kad je gospodin rekao "e ja sad necu da ruckam dok se neraspisu vanredni izbori" - odustao sam i nisam ni izasao na ibore.
Sad sam mislio da glasam za Vucica, ali nakon njegovog spasavanja u Feketicima i nakon slusanja svih ovih papagaja iz SNS-a, koji stalno vrte jednu te istu pricu - ponovo necu izaci na izbore!!!

Practical arrangement

pre 10 godina

Meni je uvek utisak svih nedelja Olja. Kakva divna žena! Tako lep glas, tako suptilna i živa inteligencija. Stingova pesma za vreme komentarisanja komentara je kao napisana za nju.

Olja, divna si. Uvek.

šira slika

pre 10 godina

A sto se tice njegove ostavke, zaista je retkost takav potez ALI SAMO KOD NAS, u normalnoj zemlji bi posle 15 dana kada je kako kaze video da nema politicke volje za ekonomske reforme otisao kod Vucica rekao mu sta misli i dao mu rok od par dana da se odluci kako misli dalje.

-------

tako je i uradio: dva puta se sastajao sa vučićem i pitao da li se reforme nastavljaju ili ne. oba puta ga je vučić uveravao. pošto je skapirao da ga radi, radulović je shvatio da ako ne prođu zakoni, da to sigurno znači odlazak u izbore BEZ krize vlade, već da se radi o sirovom hvatanju što veće vlasti = ništa od reformi. evo detalja: http://blog.b92.net/text/23703/Zasto-sam-usao-u-Vladu/

piljarska inteligencija Srbije na delu...

pre 10 godina

mislim da je "intelektualnim" mudracima zvanim "beli listici" sada barem mučno......barem onima koji nisu od SNS dobili nista osim gomile lazi

S

pre 10 godina

Olja nije samo daleko najbolji novinar u zemlji vec i najbolji covek na svetu, a ja imam srecu da je poznajem i da to podelim sa vama (sad da moze iskljucila bi me ili rekla: molim te, nemoj da me vredjas)

rade

pre 10 godina

gospodin radulovic je tako tacno precizirao stvari kako funkcionise sistem da je to jednostavno gola istina a ovaj g,stevanovic bi mogao da bude predavac demagogije u svemiru.

kataklizma

pre 10 godina

Da li bi vam, posle gledanja ovog Utiska nedelje, palo na pamet da je Stefanović DOKTOR EKONOMSKIH NAUKA?? E pa on to jeste. Doktor ekonomskih Megatrend nauka. Doduše, i Mimi Oro će diplomirati finansije a Jorgovanka je guvernerka NBS...

ju

pre 10 godina

"Cilj upravljanja drzavom je stvoriti bogatu drzavu.Bogata drazava je ako su njeni gradjani bogati"to je prva recenica na Ekonomskom fakultetu(drzavnom).Tako da Megatrend botu,nije cilj dovesti strane investitore,nego omoguciti da neko iz nase zemlje postane bogat.

dautovic biljana

pre 10 godina

Gospodin iz SNS ima ozbiljan emotivni problem prema svom lideru Aleksandru Vucicu, pri pomeni njegovog imena covek se izmeni i brani ga po svaku cenu. Pogledajte Vucica malo bolje covek glumi samo tako ,ko li mu je instruktor, nista od reformi, nista od napretka shvatite srbi, ne glasajte ako boga znate

jesi li ti muzičar?

pre 10 godina

56 minuta 55 sekundi: strašno je to kako Radulović raskiva Megatrendovca budžetliju. Šta je trebalo ovom Stefanoviću uopšte da dolazi u emisiju? Upada u reč, vređa, a onda, posle postavljenog mu pitanja, muca, ćuti, namešta kravatu, pije vodu... tužno, a smešno.

Ako je Stefanović drugi čovek naprednjaka, živo me zanima na šta izgleda stoti ili hiljaditi u hijerarhiji :-)

simke

pre 10 godina

Gospodin Radulovic je izneo niz cinjenica protiv kojih se ne moze ni lazima,ni izvrtanjem istine,niti skretanjem teme.Predsednik skupstine Stefanovic je na momente izgledao izgubljeno i komicno,i iznenadjen sam sto je sns poslala njega u emisiju umesto nekog jaceg protivnika ,mada se protiv cinjenica niko ne bi puno bolje snasao.Ono sto neodoljivo podseca na devedesete je retorika celnika sns, njihova napadnost(u mom gradu zovu po nekoliko puta i pitaju da li cemo glasati za njih,cak i ako se deca jave),zatim ta ostrascenost i demagogija.Radulovic je neko ko je ziveo i radio u najrazvijenijim i najuredjenijim drzavama i to pokusava da prenese ovde(pogledajte njegovo gostovanje na cnn-u,you tube)Podrska Radulovicu !

Beli

pre 10 godina

Imam jedno pitanje za cenjeno čitateljstvo. Da li postoji član SNS-a, od ovih istaknutijih, koji je u stanju odgovoriti na pitanje? Ozbiljno pitam. Ja ne videh takvog. Svi su kao klonovi, skreću temu, teraju svoju nabiflanu priču u nedogled. Žalosno je da priprost i neuk narod to nije u stanju shvatiti. Zato smo tu gde smo i nastavićemo propadati.

Joka

pre 10 godina

Ono kako se ponašao Stefanović u emisiji utisak nedelje je sramota za nas, to je ponižavanje sopstvenog naroda.Nama ne tebaju takvi političari koji nas zavlače i prodaju nam maglu.Pa dobro je što je bio u emisiji i što smo mogli da vidimo od koga zavisimo.To su i ranije radile manje više sve stranke ali sada je dosta bilo.Ili neka promene ponašanje i reformišu prvo sebe ili neka traže drugi posao.Bilo bi dobro u buduće pozvati i one koji nam kreiraju sistem u zdravstvu.Olja je bila Prima voditelj. Svaka čast.

Stevan

pre 10 godina

Sve pohvale za Gospodju Bećković što je pozvala Radulovića u emisiju i mnogima ispunila želju da se kod nas čuje i druga strana .Za mene je ovo bila jedna od najboljih emisija.Voditeljka je istrajavala u traženju odgovora na svoja pitanja i ako se Stefanović izvlačio prilično nevešto u starom prevazidjenom stilu izbegavanja odgovora,no nas koji smo gledali niko ne može prevariti.Radulović je govorio jasno i jednostavno baš kako i treba. Imao sam utisak da Radulović zna o čemu govori.Svaka reforma obavezno u svom toku dovede do toga da se mora reformisati vlast a kada vlast ukapira da ona mora da se menja,reforme padaju.Moj utisak je da je ovakva emisija korak napred u našem novinarstvu.

daevon

pre 10 godina

1. Vesna Pešić - predsednica Srbije
2. Saša Radulović - premijer
3. za ostala mesta ima mnogo sjajnih pametnih ljudi koji nisu bukači pa ih i ne vidimo
4. za sve ljude iz vlada 1990-2013 (ne samo ministre) doživotna zabrana bavljenja politikom

A možemo i na ulice

znanje i iskustvo kosta,nema nista gratis

pre 10 godina

Sve u svemu,njih sve muci nezaposlenost ljudi u zemlji,i to ogromna nezaposlenost,jedna tempirana bomba cini toliku armija nezaposlenih,a i oni koji su zaposleni najvise u unutrasnjosti zive na granici minimuma izdrzljivosti.I pored vucenja za rukav stranih investitora,i poneka investicija,i dalje se moze videti nesposobnost i neznaje kako poceti i pronalaziti metode ka otvaranju novih radnih mesta.Sposobnosti politicke elite i njihovih institucija su na vrlo nsikom nivou znanja i strucnosti osmisljavanja stvaranja novih radnih mesta,kao i omogucavanje ljudima da ulaze u privatno preduzetnistvo.

opredeljena oduvek

pre 10 godina

Gospodo SNS, DS, URS, LDP i ostali: smešni ste. Od pada Slobodana i Tita pre njega, Vas slušam kako ne možete da se sastavite. Rusi sam uzeli NIS, Zapad telefoniju, Duvansku industriju, i još mnogo toga. Dali ste u bescenje što su godinama generacije gradila! Mutite i prosipate...Unuka mi kuca ovo. Penzionerka sam. Imam 69 godina. Gospodo političari, imajte morala. Pustite stručnjacima kao što je ovaj Radulović da nam donese znanje i sistem. On priča kao čovek koji zna šta govori. Ima svetskog iskustva u nečemu. Vi, gospodo političari, imate samo uglađeni stav, odevanjem i rečitošću pokušavate da nas uverite. Inženjer zna! Pustite njega, ne budite pohlepni...
Potpis: Gordana Trajković 69 god, 2 generacije Beograđana u porodici. Kucala: Natalija

s

pre 10 godina

Odajem priznanje gos Radulovicu-pre svega za hrabrost da izadje u javnost sa ovakvim napadima na supermena iz Feketica sto govori da ima jake dokaze inace bi ga botovi brzo ucutkali,sa druge strane ispostavilo se da su ovi napredni radikali majstori marketinga i botovanja od kredita prave investicije,prave kanale do Soluna,legalizovane vikendice,samo mi zao sto vuk Vucko nije provozao onaj kopac kad je bio u rudniku ha ha elem kad covek slusa njih pomislio bi da zivi u najmanju ruku Nemackoj.Mada moram da priznam stvarno mislim da je Vucko supermen-kad covek koji je doneo jedan od najdrasticnijih zakona u modernoj Serbijiii,kad kandidat(samo) za Vojvodu postane najveci evropejac onda je sve moguce..Boze pravde

vesna zivic

pre 10 godina

utisak br 1 olja = u pozitivnom smislu -olicenje inktelektualke i profesionalke u svom poslu..a tako prirodna, normalna ,i svoja. drugo mesto za radulovica u pozitivnom smislu.trece za ovog decka koji predvodi nasu skupstinu ne mogu da verujem da je zavrsio neki fakultet , a kamo li da je na tako vaznoj funkciji ..zalosno i primitivno.

Lik

pre 10 godina

Čitajući analize i komentare (ne samo ovde nego i na drugim sajtovima) nepobitno sam zaključio da se na izborima neće ništa značajno dogoditi, ovi koji prođu obaviće svoju več poznatu trgovinu gde su javne službe moneta tih transkacija, zaposliće se zaslužni poslušnici i idemo dalje u neizbežan bankrot.
Ja im i dalje svima mašem belim listićem jer neću da budem deo publike koja učestvuje u toj katastrofi.

amerika i kanada biće zemlje udruženog rada

pre 10 godina

Radulovicu, prvo ste trebali ida izmirite zaostale plate u preduzecima, jer gladni stomaci nisu raspolozeni za razgovor,
pa tek onda da pozovete prvake sindikata da vidite sta realno moze da se uradi. (analiticar, 18. februar 2014 08:46)
-----
Ssvaki od planova za restrukturiranje je sadržao korake povezivanja staža i isplate plata. Kucate na otvorena vrata.

Bilo je i o tome reči u Utisku. Insistirao je da se smanje nameti na plate, u vladi je to bilo odbijeno. I sad, očekivalo bi se da ugroženi radnici izađu na ulice i podrže upravo Radulovića a da mitinguju protiv vlade koja je to onemogućila, ali se dogodilo upravo suprotno - zašto, odgovor ste čuli. Sindikati se ne vode razumom, očito su instruirani i rade po političkoj komandi, poput raznih navijačkih grupa.

Dunja

pre 10 godina

Napor koji u, gotovo svakoj, svojoj emisiji čini voditeljka ne bi li javne delatnike "dozvala odgovornosti" , je ravan podvigu.
Izgleda da bi svaka, buduća njena emisija trebalo da počne krilaticom, izgovorenom u ovoj: " Da vidimo, ko se ovde pravi blesav". Preventivno. Upozoravajuće.
Umorili smo se od demagoških, ispraznih fraza...od manira "niti kosku glođe, nit' je drugom daje" (niti ZNA, nizi HOĆE da radi, a naročito ne, da onome ko ZNA i HOĆE to dozvoli )

mp

pre 10 godina

Pridruzujem se Dunji, odlican komentar i svi komplimenti gospodji Beckovic; Srbija moze mnogo bolje da vidi zahvaljujuci gospodji Beckovic. Veliko postovanje.

Vojvodinac

pre 10 godina

Moram par stvari reći o reformama privrede koje je Radulović zagovarao.
Stanje privrede nije baš crno-belo, a sam pristup i predlozena resenja imaju nekoliko nacina posmatranja, analize, i resavanja. Radulovicev pristup je radikalan i bolan za Srbiju, ali gledano dugoročno neizbežan.
Da li bi dao očekivane rezultate? Da je na vreme urađeno nešto tako (posle raspada SCG recimo) rezultati bi bili vidljivi posle godinu dana, ovako, u stanju u kom se nalazimo, iscrpljeni, osiromašeni, demoralisani i nefunkcionalni kao društvo i država.... teško.
Jasno je da ovako više ne ide, i krajnje vreme da to shvate zaposleni na državnim jaslama.
Slikovit primer da pojasnim: Ponedeljak, neradni dan, ulazim u državnu apoteku(dežurnu), 4 šaltera i jedna radnica, ja stajem u red kao treći.
Posle par minuta ulazi grupa od 6-7 ljudi, i već se pravi gužva. Iza paravana izlaze još dve radnice da raščiste gužvu!?
Lek koji mi je trebao nemaju (Sinacilin sirup), pa me vraćaju kod doktora da mi napiše recept za zamenu koju imaju!?
Pozovem privatnu apoteku, koja prima recepte, imaju. Odlazim u privatnu apoteku, koja miriše prijatno, dva šaltera, dve radnice, nasmejane, ljubazne, podignem lek na recept i kupim još potrebne sitnice, i svi zadovoljni. Ubuduće sa svakim receptom znam gde idem, a dokle će državne apoteke tako, sami neka zaključe.

VV

pre 10 godina

Nisam mogao da odgledam do kraja zbog Stefanovićevog prostakluka. Provocira, omalovažava i prekida Radulovića, a kad mu ovaj ne da, onda menja teze kako on njega prekida. Bez ikakve argumentacije, običan nadobudni demagog. SNS je počeo da puca po svim šavovima.

Rex

pre 10 godina

Još je samo falio Cvijan. Nije jedini čiji apetiti iz reformskih preko noći prerastu u političke, evo sad ima i ortaka

Ala se gospodin Ćulibrk smorio pored ova dva novopečena političara i reformatora. Lepo reče čovek da već 21. godinu čeka reforme i da ne veruje više nikom dok ne vidi dela.

Glasam za Ćulibrka. Šteta što nije detaljnije rekao Raduloviću šta je problematično u njegovim zakonima a lepo je to opisao u par intervjua.

Draganic

pre 10 godina

Kakva je navlakusa ovaj Radulovic,osecam gazde ce da organizovano izvode svoje jadnike od radnika da glasaju za njega i Djilasu se vise isplati da glasa za njega nego za sebe.Pitanje je samo hoce li Vucko preci iz beskorisne pozicije u beskorisnu opoziciju ili ce na kraju utrcati u klub privrednika i uzviknuti iz sveg glasa Gospodo i ja sam vas Radule je bio moja ideja.Ostaje posle samo Ljajicu i ostalima da se pogode za stolice u parlamentu.Surfuj narode po netu dok jos mozes uskoro ce i on postati privilegija za najbogatije kao i polaganje za kola kakva nam se ekipa skupila i vekna hleba ce postati torta.

Dragan Ostojić

pre 10 godina

Bez obzira na "odlaganje" zakona o radu, ostavke Radulovica i autogola koji je Stefanovic postigao svojoj stranci slabim nastupom u Utisku mislim da se u stvari ovo desava: SNS nema nameru da odustane od usvajanja zakona o radu u manje vise istoj formi zbog koje je "pustio" Radulovica da ode ali ce to uraditi posle izbora. Odluka o izborima je doneta mnogo ranije (uglavnom da bi se eliminsao SPS i Dacic iz vlade kao glavni kocnicari reformi) i Radulovicevo insistiranje da se zakon donese na vreme (tj. do kraja 2013 kao sto je planirano) je izazvalo izvesnu nelagodnost u SNS da bi mogli da izgube znacajan broj glosova ako taj zakon prodje pre raspisivanja izbora. Dakle radi se o taktiziranju zbog izbora i po mom misljenju to je u izvesnoj meri opravdano mada mislim da bi Radulovic bio korisniji u vladi nego van nje. SNS nema drugog puta tako da mi izgleda cudno da Radulovic izjavljuje to sto izjavljuje. Sa druge strane u pravu je sto se tice transparentnosti ali tu treba balansirati oprezno jer ovi investitori koji su znacajni za Srbiju imaju cudne zahteve i cesto traze vise nego sto je opravdano ukljucujuci da su pregovori "iza zatvorenih vrata" i nazalost Srbija nema tu mnogo prostora da zahteve (predugo se cekalo sa reformama). Ipak treba biti uporan i ne nuditi vise nego sto se mora ali ne moze se preko noci.

nezainteresovani građanin

pre 10 godina

Neverbalna komunikacija i gestikulacija Radulovića je bila usplahirena i u najmanju ruku može se reći da je osećao nelagodnost. Prečesto se dodirivao rukama po raznim delovima lica dok je odgovarao na Oljina pitanja. Nekako je delavao samocentričan: na pitanja odgovara sopstvenim političkim programom. Zaključite sami koliko je bio siguran u to što priča.

N. Stefanović skoro da uopšte nije imao takvih pokreta osim par ironičnih osmeha. Minus mu je spočitavanje voditeljki za ''adresu u Krunskoj''. Njegov govor je bio kao i uvek - činovnički, i on se javno ponaša u skladu sa ulogom koju ima na političkoj sceni. Kod njega je pre došlo do konflikta uloga između stranačkog aktiviste i predsednika parlamenta te otud vrdanje. Plus, on je nastupao malo sa pozicije moći - njegova stranka je trenutno najjača a on ima dominantniji položaj u odnosu na Radulovića, ali ima manje specifičnih znanja o specifičnim temama i na tome je Radulović hteo da trijumfuje, ali neuspešno jer se i sam nalazi u konfliktu uloga - bivši ministar privrede koji napada predstavnika onih koji su ga na to mesto postavili i sve to kao njegov predizborni program.

I jedan i drugi su imali par gafova u međusobnoj komunikaciji.

Stefanović je težište pomerio na Radulovićevo političko angažovanje koje daje dobar osnov za sumnju u iskrenost Radulovićevih namera, a Radulović je indirektno potcenjivao profesionalnost Stefanovića u trenucima spretno a na momente nedžentlmenski.

Dakle, Ćulibrk je u pravu.

Olja svaka čast na postavljenim pitanjima

pre 10 godina

Odlična pitanja voditeljice a pogotovo prvo u vezi sa Radulovićevim dolaskom na poziciju ministra radi marketinga za naredne izbore a i očigledno je da je Radulović samoinicijativno donosio odluke bez konsultovanja sa bilo skim, pogotovo ne sa sindikatima kako što je to Čulibrk naglasio koji je od gostiju bio jedini zaista iskreno otvoren i konstruktivan jer govorio bez političkog imunititeta kojeg ostala dvojica gostiju imaju i koji je bio razlog što jer Radulović naizgled "samopožrtvovano samo zbog istine i naroda" iznosio navodno činjenice o za Srbiju štetnim ugovorima, na isti način na koji je iznosio sve nakon dolaska na poziciju ministra što je upravo i odgovor na spomenuto prvo pitanje voditeljice emisije koju moram pohvaliti posebno zbog odgovora u vezi sa prigovorom da je Radulović dobio više vremena za svoja izlaganja od prestavnika SNS, "da je to zbog toga što se čini da on više nakon ovoga što je izjavio neće imati priliku iznositi svoje mišljenje a vi hoćete" što je bilo veoma duhovito, dakle, Olja svaka vam čast!

analiticar

pre 10 godina

Cemu cinizam gospodina Stefanovica? Ili imate argumente ili nemate, ono o adresi u Krunskoj je ruzno i NEprimereno.

Stefanovicu, koliko ste u ovom sazivu skupstine imali spavaca? Tj poslanika koji nisu radili nista? Oko 1/3, sta ste uradili po pitanju efikasnijeg rada skupstine?

Zakon o poreklu imovine? zar to NE bi olaksalo reforme? a konflikti interesa? a SNS strucnost? Sta ce Tabakovic u NBS-u?

Meni Vas lider Vucic lici na vatrogasca koji trci na sve strani da gasi pozare, i razne lokalne krize, dok Radulovic prica o uvodjenju reda i zakona ali to radi naglavacke.

Radulovicu, prvo ste trebali ida izmirite zaostale plate u preduzecima, jer gladni stomaci nisu raspolozeni za razgovor,
pa tek onda da pozovete prvake sindikata da vidite sta realno moze da se uradi.

Ne znate da li to sto predlazete je primenjivo na Srbiju; Nesto sto funkcionise mozda u nekoj razvijenoj zemlji, ne moze da bude primenjivo u Srbiji gde su njeni radnici potpuno ekonomski i socijalno iscrpljeni. Sramota je kakav odnos ima SR prema onima koji su na svojim ledjima izneli najvise u poslednjih 20 godina. Radulovicem autizam je jednak autizmu DSS-a koji prica u politickoj neutralnosti u zemlji koja NEMA vladavinu prava.

Neki u vladi misle da je najbolje da dovode strane firme koji ce zaposljavati radnike; Ali taj kapital, pogotovu investicioni fondovi NE ostaju dugo. TO je samo kratkorocno resenje. MI nemamo politiku razvoja sto je salto mortale srpskog drustva.

Katarza

pre 10 godina

Decko,

Firma se zove Mubadala, i citas kao po vuku, sa naglaskom na prvom slovu 'a'.

Mogao bi bar da naucis 'najveceg' investitora u Srbiji, malo postovanja.

Za sve ostalo sto si rekao... strasno! A pisem iz Emirata! Kako li je tek ljudima koji finansijski zavise od Srbije.

Milos

pre 10 godina

@šira slika
Ko sto rekoh MALO podseca na Dinkica i ko sto rekoh Danica mu je sve lepo objasnila i pokazala mu kako govori osoba koja nema politickih ambicija nego se govori kako jeste.
A sto se tice njegove ostavke, zaista je retkost takav potez ALI SAMO KOD NAS,
u normalnoj zemlji bi posle 15 dana kada je kako kaze video da nema politicke volje za ekonomske reforme otisao kod Vucica rekao mu sta misli i dao mu rok od par dana da se odluci kako misli dalje. Posle toga bi izasao u javnost i dao ostavku uz to obrazlozenje.
Umesto toga uradio je nesto sto jeste za respekt u ovdasnjim uslovima, ali je ipak svesno odlozio ostavku dok ne nakupi politickih poena koliko god moze.
Sto nas opet vraca na jednu od mojih teza da je dao ostavku par sati pre nego sto je i zvanicno dobio otkaz.

drax

pre 10 godina

Daleko od toga da sam pristalica i fanatik SNSa ali gdine Radulovicu,ne moze da se tek tako donesu izmene zakona o radu bez saradnje sindikata (kakvi su takvi su ali pregovaaju u ima radnika). Naravno da treba neradnike po JPa otpustiti,pronto ... i bas me briga sta ce dalje i kako ce. Ako trebas u firmi trebas a ako ne onda pedala. 99% tog viska se nakupio za vreme DSa i sada SNSa,zato i cute i slepaju se uz one koji rade. Interesuje me kako je zamislio da odvoji radnike od neradnika? Siguran sam da bi otkaze dobili radnici prvenstveno pod ugovorom a ovi drugi su dovoljno jaki da kako su preko stranke upali u JP tako bi ostali. Vucic jednostavno sada profitira od radikalnog menjanja zakona radu koji i podrzavam i ne. Zato treba pregovarati. Nece nam biti bolje ako budemo dovedeni do prosjackog stapa svi kompletno.

Ivan

pre 10 godina

Interesantno je to kako je na samom sajtu B92, ispod svake emisije Utisak nedelje, po difoltu, najvise negativnih komentara, otprilike oko 200, protiv SNS za koji se verovatno pobrinula sama redakcija b92. Tesko mi je da poverujem u suprotno, upravo jer ukljucenja gledalaca u istim emisijama uzivo svedoce potpuno suprotno.
Znam da necete prikazati ovaj komentar (kao sto ni do sada niste niz slicnih), to mi i nije bio cilj. Samo sam zeleo da skrenem paznju jednog lobiranog medija o misljenju naroda Srbije. Nadam se da cete uskoro biti na strani naroda Srbije kao sto je bio Insajder zajedno sa pravim novinarom Brankicom Stankovic.
Postovanje i pozdrav

Alan011

pre 10 godina

Radulovicev zakon o radu koji je planirao da uvede,je priprema terena za dolazak stranih kompanija a da srpski radnik nema nikakva prava.Takav zakon nije prosao nigde.Ako je to preporod srpske privrede zasto ga onda ne prihvate nemci,englezi,pa i nase komsije hrvati npr.Sa druge strane,imamo poslusnog Nesicu koji se sam petlja u svoje lazi i prosto me tera od SNS-a.Jedan Vucicev komentar dok je trajao ovaj Utisak Nedelje a on gostovao na drugoj televiziji me je takodje naterao da se zamislim o kakvom se mentalnom sklopu radi.Naime,kometarusuci svoje ucesce u onom izvlacenju dece iz smetova u Vojvodini,Vucic sam za sebe kaze:A STA CU KADA SAM FIZICKI SPREMNIJI OD VECINE SPECIJALACA.Od mene ce dobiti NE i jedan i drugi,tj izbori me nece videti po prvi put jer nemam za koga da izadjem.OFF

Marijan

pre 10 godina

Radulu su ocigledno zatvoreni svi mediji
(ipak ima jos hrabrih iz Srbistana, 17. februar 2014 17:54)

Radula je ceo svoj ministarski mandat samo obilazio medije i promovisao sopstveni program. Tako da ga je bilo previše u medijima a malo među onima na koje se njegovi zakoni odnose. Malopre sam ukucao na youtubu Saša Radulović i video da je za vreme ministrovanja više puta nastupao u medijima nego tokom čitave karijere u Srbiji. I čak je za to vreme i kritikovao neke odluke vlade. Pa zamisli da sad pred izbore svaki ministar odluči da napravi stranku i da ide na izbore pod parolom da može bolje od vlade u kojoj je učestvovao - na šta bi to ličilo ? I da uz to traži da par nedelja pred izbore promoviše neki svoj program po medijima. Tu bi nastao haos

Posebno je licemerno što su on i njegovi savetnici za svo to vreme medije, i to sve redom bez razlike (Blic, Kurir, Danas, B 92, Pink...), nazivali tabloidima samo ako se drznu da objave šta se kuva u ministarstvu privrede. A sada se zbog jednog Utiska servilno zahvaljuju Olji koju su takođe ismevali i karikirali. Tako da i on treba da se zapita koliko je javno bilo delovanje njegovog ministarstva.

Daš mu prst a on hoće celu šaku. Alavost na delu, to se zove alavost

Petrovic

pre 10 godina

Draga Olja, zahvaljujem na emisiji. Letos na nekim forumima bila sam protiv da se Radulovicu poveri posao ministra, smatrajuci da nema potrebno isksutvo vodjenja bilo nekog privatnog veceg sistema, bilo iskustvo u drzavnoj upravi. Nista od toga. Vucicevi ljudi su podrzavali Radulovica kao i njegov zemljak Knezevic kojeg sada nigde nema. Da bi se sprovele reforme i da taj proces uspe (uopsteno) potrebno je ne samo imati kvalitetne ideje koje trba prvo da se prihvate u okviru vlade, vec i sire; Znaci solidne ideje, javna rasprava, podrska kljucnih faktora. To je proces koji traje mesecima. O Radulovicu NEMAM ama bas nikakvo misljenje;
On je sebi uvrteo u glavu da je ON taj koji zna, koji je tu da menja ( a drugi su slepi kraj ociju) i cim je malo zagustilo, uplasio i podneo ostavku. Kukavicki i NEpatriotski.

Sto se tice JAT-a gospodine Culibrk, iz NJujorka pratim godinama kao analiticar; JAT nam je trebao. Napisano je na stotine analiza i komentara po stampi da svaka drzava koja ima avio kompaniju ulaze i podrzava razvoj. Radi se o skupoj grani koja trazi finansijsku podrsku i ulaganja. Imali smo JAT preko 80 godina a vi bi da gasite?
Neverovatno od jednog ekonomskog novinara. Stefanovic prica o gubicima? A zasto su gubici gospodine Stefanovicu, trazim od vas pismen odgovor. Zar NE mislite da su JAT urusile NEodgovorne politicke vrhuske od 2001e do danas, preko 500 NEpotrebnih kadrova, NIJE bilo ulaganja u flotu, nije bilo prave podrske. Mogla se obnoviti flota a nije.

analiticar NEpotpisanom

pre 10 godina

izmirivanje zaostalih plata se NIJE desilo, imamo stalno strajkove i to su strajkovi sa punim pravom; Olja je odlicno pitala zasto se Radulovic NIJE sreo sa onima koji strajkuju. Makar sa predstavnicima? Nije se sreo; znaci tu je Radulovic u startu omanuo u proceni koje mere u koje vreme.

NE podrzavam Naprednjake, daleko od toga, ali NIJE fer da on tako govori o Vucicu i njegovim saradnicima koji su ga doveli na to mesto gde eto videli smo, NIJE opstao ni cetiri meseca.

Nemam neko misljenje o Radulovicu, nije se pokazao ni kao stecajni upravnik, a tako je samouvereno krenuo
u "reforme" kao da niko drugi u zemlji NE zna da su reforme nuzne, naravno da svi znaju i mi van zemlje i oni u zemlji da su reforme nuzne, ali pitanje je kako i kada ih sprovesti.

Tacno se vidi iz Radulovicevih objasnjenja da on nikad nije radio u vecem sistemu i da NE zna koliko je vazno uskladjivati se.Trebalo je imati i vise hrabrosti i istrajnosti.

Radulovic ovde vise razmislja kao mali preduzetnik, sto i jeste, radi nesto sa e-trgovinom, bio je stecajni upravnik, samo to je vrlo ograniceni ugao za bilo koji ozbiljniji rad. Medjutim Radulovic je arogantan
i ima stav "ja znam, jao sto sam pametan" tako cest medju nekima sa fakultetskim diplomama na Balkanu.

Bila je velika greska zvati ga uospte u vladu; Inace preduzetnistvo u Srbiji i u razvijenom svetu na zalost se NE moze porediti, niti se iskustva malog preduzetnika iz SAD primenjivati na prepolitiziranu i konfuznu Srbiju.

Vuk

pre 10 godina

Stefanović je bio prilično korektan prema Raduloviću s obzirom šta je sve Radulović izrekao o vladi i Vučiću. Ako ništa drugo to je za svaku pohvalu. Ne vidim zašto ga napadate osim iz politički pristrasnih razloga i ličnih predrasuda o njemu

viJolina

pre 10 godina

Ne zanimaju me ni politicari, ni sve njihove gadosti koje ce nam pricati do kraja nasih zivota...
zanima me samo kako se zove ova stvar koja ide u pozadini utisaka
Najlepse hvala

nezainteresovani građanin

pre 10 godina

Neverbalna komunikacija i gestikulacija Radulovića je bila usplahirena i u najmanju ruku može se reći da je osećao nelagodnost. Prečesto se dodirivao rukama po raznim delovima lica dok je odgovarao na Oljina pitanja. Nekako je delavao samocentričan: na pitanja odgovara sopstvenim političkim programom. Zaključite sami koliko je bio siguran u to što priča.

N. Stefanović skoro da uopšte nije imao takvih pokreta osim par ironičnih osmeha. Minus mu je spočitavanje voditeljki za ''adresu u Krunskoj''. Njegov govor je bio kao i uvek - činovnički, i on se javno ponaša u skladu sa ulogom koju ima na političkoj sceni. Kod njega je pre došlo do konflikta uloga između stranačkog aktiviste i predsednika parlamenta te otud vrdanje. Plus, on je nastupao malo sa pozicije moći - njegova stranka je trenutno najjača a on ima dominantniji položaj u odnosu na Radulovića, ali ima manje specifičnih znanja o specifičnim temama i na tome je Radulović hteo da trijumfuje, ali neuspešno jer se i sam nalazi u konfliktu uloga - bivši ministar privrede koji napada predstavnika onih koji su ga na to mesto postavili i sve to kao njegov predizborni program.

I jedan i drugi su imali par gafova u međusobnoj komunikaciji.

Stefanović je težište pomerio na Radulovićevo političko angažovanje koje daje dobar osnov za sumnju u iskrenost Radulovićevih namera, a Radulović je indirektno potcenjivao profesionalnost Stefanovića u trenucima spretno a na momente nedžentlmenski.

Dakle, Ćulibrk je u pravu.

Rex

pre 10 godina

Još je samo falio Cvijan. Nije jedini čiji apetiti iz reformskih preko noći prerastu u političke, evo sad ima i ortaka

Ala se gospodin Ćulibrk smorio pored ova dva novopečena političara i reformatora. Lepo reče čovek da već 21. godinu čeka reforme i da ne veruje više nikom dok ne vidi dela.

Glasam za Ćulibrka. Šteta što nije detaljnije rekao Raduloviću šta je problematično u njegovim zakonima a lepo je to opisao u par intervjua.

Vuk

pre 10 godina

Stefanović je bio prilično korektan prema Raduloviću s obzirom šta je sve Radulović izrekao o vladi i Vučiću. Ako ništa drugo to je za svaku pohvalu. Ne vidim zašto ga napadate osim iz politički pristrasnih razloga i ličnih predrasuda o njemu

Marijan

pre 10 godina

Radulu su ocigledno zatvoreni svi mediji
(ipak ima jos hrabrih iz Srbistana, 17. februar 2014 17:54)

Radula je ceo svoj ministarski mandat samo obilazio medije i promovisao sopstveni program. Tako da ga je bilo previše u medijima a malo među onima na koje se njegovi zakoni odnose. Malopre sam ukucao na youtubu Saša Radulović i video da je za vreme ministrovanja više puta nastupao u medijima nego tokom čitave karijere u Srbiji. I čak je za to vreme i kritikovao neke odluke vlade. Pa zamisli da sad pred izbore svaki ministar odluči da napravi stranku i da ide na izbore pod parolom da može bolje od vlade u kojoj je učestvovao - na šta bi to ličilo ? I da uz to traži da par nedelja pred izbore promoviše neki svoj program po medijima. Tu bi nastao haos

Posebno je licemerno što su on i njegovi savetnici za svo to vreme medije, i to sve redom bez razlike (Blic, Kurir, Danas, B 92, Pink...), nazivali tabloidima samo ako se drznu da objave šta se kuva u ministarstvu privrede. A sada se zbog jednog Utiska servilno zahvaljuju Olji koju su takođe ismevali i karikirali. Tako da i on treba da se zapita koliko je javno bilo delovanje njegovog ministarstva.

Daš mu prst a on hoće celu šaku. Alavost na delu, to se zove alavost

Olja svaka čast na postavljenim pitanjima

pre 10 godina

Odlična pitanja voditeljice a pogotovo prvo u vezi sa Radulovićevim dolaskom na poziciju ministra radi marketinga za naredne izbore a i očigledno je da je Radulović samoinicijativno donosio odluke bez konsultovanja sa bilo skim, pogotovo ne sa sindikatima kako što je to Čulibrk naglasio koji je od gostiju bio jedini zaista iskreno otvoren i konstruktivan jer govorio bez političkog imunititeta kojeg ostala dvojica gostiju imaju i koji je bio razlog što jer Radulović naizgled "samopožrtvovano samo zbog istine i naroda" iznosio navodno činjenice o za Srbiju štetnim ugovorima, na isti način na koji je iznosio sve nakon dolaska na poziciju ministra što je upravo i odgovor na spomenuto prvo pitanje voditeljice emisije koju moram pohvaliti posebno zbog odgovora u vezi sa prigovorom da je Radulović dobio više vremena za svoja izlaganja od prestavnika SNS, "da je to zbog toga što se čini da on više nakon ovoga što je izjavio neće imati priliku iznositi svoje mišljenje a vi hoćete" što je bilo veoma duhovito, dakle, Olja svaka vam čast!

Ivan

pre 10 godina

Interesantno je to kako je na samom sajtu B92, ispod svake emisije Utisak nedelje, po difoltu, najvise negativnih komentara, otprilike oko 200, protiv SNS za koji se verovatno pobrinula sama redakcija b92. Tesko mi je da poverujem u suprotno, upravo jer ukljucenja gledalaca u istim emisijama uzivo svedoce potpuno suprotno.
Znam da necete prikazati ovaj komentar (kao sto ni do sada niste niz slicnih), to mi i nije bio cilj. Samo sam zeleo da skrenem paznju jednog lobiranog medija o misljenju naroda Srbije. Nadam se da cete uskoro biti na strani naroda Srbije kao sto je bio Insajder zajedno sa pravim novinarom Brankicom Stankovic.
Postovanje i pozdrav

Draganic

pre 10 godina

Kakva je navlakusa ovaj Radulovic,osecam gazde ce da organizovano izvode svoje jadnike od radnika da glasaju za njega i Djilasu se vise isplati da glasa za njega nego za sebe.Pitanje je samo hoce li Vucko preci iz beskorisne pozicije u beskorisnu opoziciju ili ce na kraju utrcati u klub privrednika i uzviknuti iz sveg glasa Gospodo i ja sam vas Radule je bio moja ideja.Ostaje posle samo Ljajicu i ostalima da se pogode za stolice u parlamentu.Surfuj narode po netu dok jos mozes uskoro ce i on postati privilegija za najbogatije kao i polaganje za kola kakva nam se ekipa skupila i vekna hleba ce postati torta.

Milos

pre 10 godina

@šira slika
Ko sto rekoh MALO podseca na Dinkica i ko sto rekoh Danica mu je sve lepo objasnila i pokazala mu kako govori osoba koja nema politickih ambicija nego se govori kako jeste.
A sto se tice njegove ostavke, zaista je retkost takav potez ALI SAMO KOD NAS,
u normalnoj zemlji bi posle 15 dana kada je kako kaze video da nema politicke volje za ekonomske reforme otisao kod Vucica rekao mu sta misli i dao mu rok od par dana da se odluci kako misli dalje. Posle toga bi izasao u javnost i dao ostavku uz to obrazlozenje.
Umesto toga uradio je nesto sto jeste za respekt u ovdasnjim uslovima, ali je ipak svesno odlozio ostavku dok ne nakupi politickih poena koliko god moze.
Sto nas opet vraca na jednu od mojih teza da je dao ostavku par sati pre nego sto je i zvanicno dobio otkaz.

analiticar NEpotpisanom

pre 10 godina

izmirivanje zaostalih plata se NIJE desilo, imamo stalno strajkove i to su strajkovi sa punim pravom; Olja je odlicno pitala zasto se Radulovic NIJE sreo sa onima koji strajkuju. Makar sa predstavnicima? Nije se sreo; znaci tu je Radulovic u startu omanuo u proceni koje mere u koje vreme.

NE podrzavam Naprednjake, daleko od toga, ali NIJE fer da on tako govori o Vucicu i njegovim saradnicima koji su ga doveli na to mesto gde eto videli smo, NIJE opstao ni cetiri meseca.

Nemam neko misljenje o Radulovicu, nije se pokazao ni kao stecajni upravnik, a tako je samouvereno krenuo
u "reforme" kao da niko drugi u zemlji NE zna da su reforme nuzne, naravno da svi znaju i mi van zemlje i oni u zemlji da su reforme nuzne, ali pitanje je kako i kada ih sprovesti.

Tacno se vidi iz Radulovicevih objasnjenja da on nikad nije radio u vecem sistemu i da NE zna koliko je vazno uskladjivati se.Trebalo je imati i vise hrabrosti i istrajnosti.

Radulovic ovde vise razmislja kao mali preduzetnik, sto i jeste, radi nesto sa e-trgovinom, bio je stecajni upravnik, samo to je vrlo ograniceni ugao za bilo koji ozbiljniji rad. Medjutim Radulovic je arogantan
i ima stav "ja znam, jao sto sam pametan" tako cest medju nekima sa fakultetskim diplomama na Balkanu.

Bila je velika greska zvati ga uospte u vladu; Inace preduzetnistvo u Srbiji i u razvijenom svetu na zalost se NE moze porediti, niti se iskustva malog preduzetnika iz SAD primenjivati na prepolitiziranu i konfuznu Srbiju.

drax

pre 10 godina

Daleko od toga da sam pristalica i fanatik SNSa ali gdine Radulovicu,ne moze da se tek tako donesu izmene zakona o radu bez saradnje sindikata (kakvi su takvi su ali pregovaaju u ima radnika). Naravno da treba neradnike po JPa otpustiti,pronto ... i bas me briga sta ce dalje i kako ce. Ako trebas u firmi trebas a ako ne onda pedala. 99% tog viska se nakupio za vreme DSa i sada SNSa,zato i cute i slepaju se uz one koji rade. Interesuje me kako je zamislio da odvoji radnike od neradnika? Siguran sam da bi otkaze dobili radnici prvenstveno pod ugovorom a ovi drugi su dovoljno jaki da kako su preko stranke upali u JP tako bi ostali. Vucic jednostavno sada profitira od radikalnog menjanja zakona radu koji i podrzavam i ne. Zato treba pregovarati. Nece nam biti bolje ako budemo dovedeni do prosjackog stapa svi kompletno.

Alan011

pre 10 godina

Radulovicev zakon o radu koji je planirao da uvede,je priprema terena za dolazak stranih kompanija a da srpski radnik nema nikakva prava.Takav zakon nije prosao nigde.Ako je to preporod srpske privrede zasto ga onda ne prihvate nemci,englezi,pa i nase komsije hrvati npr.Sa druge strane,imamo poslusnog Nesicu koji se sam petlja u svoje lazi i prosto me tera od SNS-a.Jedan Vucicev komentar dok je trajao ovaj Utisak Nedelje a on gostovao na drugoj televiziji me je takodje naterao da se zamislim o kakvom se mentalnom sklopu radi.Naime,kometarusuci svoje ucesce u onom izvlacenju dece iz smetova u Vojvodini,Vucic sam za sebe kaze:A STA CU KADA SAM FIZICKI SPREMNIJI OD VECINE SPECIJALACA.Od mene ce dobiti NE i jedan i drugi,tj izbori me nece videti po prvi put jer nemam za koga da izadjem.OFF

Practical arrangement

pre 10 godina

Meni je uvek utisak svih nedelja Olja. Kakva divna žena! Tako lep glas, tako suptilna i živa inteligencija. Stingova pesma za vreme komentarisanja komentara je kao napisana za nju.

Olja, divna si. Uvek.

Petrovic

pre 10 godina

Draga Olja, zahvaljujem na emisiji. Letos na nekim forumima bila sam protiv da se Radulovicu poveri posao ministra, smatrajuci da nema potrebno isksutvo vodjenja bilo nekog privatnog veceg sistema, bilo iskustvo u drzavnoj upravi. Nista od toga. Vucicevi ljudi su podrzavali Radulovica kao i njegov zemljak Knezevic kojeg sada nigde nema. Da bi se sprovele reforme i da taj proces uspe (uopsteno) potrebno je ne samo imati kvalitetne ideje koje trba prvo da se prihvate u okviru vlade, vec i sire; Znaci solidne ideje, javna rasprava, podrska kljucnih faktora. To je proces koji traje mesecima. O Radulovicu NEMAM ama bas nikakvo misljenje;
On je sebi uvrteo u glavu da je ON taj koji zna, koji je tu da menja ( a drugi su slepi kraj ociju) i cim je malo zagustilo, uplasio i podneo ostavku. Kukavicki i NEpatriotski.

Sto se tice JAT-a gospodine Culibrk, iz NJujorka pratim godinama kao analiticar; JAT nam je trebao. Napisano je na stotine analiza i komentara po stampi da svaka drzava koja ima avio kompaniju ulaze i podrzava razvoj. Radi se o skupoj grani koja trazi finansijsku podrsku i ulaganja. Imali smo JAT preko 80 godina a vi bi da gasite?
Neverovatno od jednog ekonomskog novinara. Stefanovic prica o gubicima? A zasto su gubici gospodine Stefanovicu, trazim od vas pismen odgovor. Zar NE mislite da su JAT urusile NEodgovorne politicke vrhuske od 2001e do danas, preko 500 NEpotrebnih kadrova, NIJE bilo ulaganja u flotu, nije bilo prave podrske. Mogla se obnoviti flota a nije.

Milos

pre 10 godina

Danica Popovic je sve lepo objasnina Sasi Radulovicu u utisku nedelje prosle godine, cini mi se u septembru mesecu.
Rekla mu je tacno ono sto je svako koga ne zanima politicka karijera, a sa malo logike mogao da zakljuci i na to se sve svodi.
Slazem se sa vecinom stvari sto prica Radulovic, ali veliki problem vidim u tome sto je trebalo da ga izbace iz Vlade(da, izbace, posto je ostavku dao dan pred ili na dan objave novih izbora, a lako je bilo zakljuciti da sa novim izborima i on ide iz vlade) da bi poceo da prica. Malo podseca na majstora takvog ponasanja, Dinkica.
O Stefanovicu ni ne vredi trositi reci, covek koji nikada u zivotu nije odgovorio na postavljeno pitanje.
Ipak, utisak cele emisije mi je trenutak kada Olja kaze, "Hajde da vidimo ko se ovde pravi blesav", a krupni plan ide na Stefanovica.

Lik

pre 10 godina

Čitajući analize i komentare (ne samo ovde nego i na drugim sajtovima) nepobitno sam zaključio da se na izborima neće ništa značajno dogoditi, ovi koji prođu obaviće svoju več poznatu trgovinu gde su javne službe moneta tih transkacija, zaposliće se zaslužni poslušnici i idemo dalje u neizbežan bankrot.
Ja im i dalje svima mašem belim listićem jer neću da budem deo publike koja učestvuje u toj katastrofi.

SShock

pre 10 godina

Neverovatno je koliko ovi naprednjaci imaju potencijala za autogolove.
Na proslim izborima sam hteo da glasam za Nikolica, ali kad je gospodin rekao "e ja sad necu da ruckam dok se neraspisu vanredni izbori" - odustao sam i nisam ni izasao na ibore.
Sad sam mislio da glasam za Vucica, ali nakon njegovog spasavanja u Feketicima i nakon slusanja svih ovih papagaja iz SNS-a, koji stalno vrte jednu te istu pricu - ponovo necu izaci na izbore!!!

piljarska inteligencija Srbije na delu...

pre 10 godina

mislim da je "intelektualnim" mudracima zvanim "beli listici" sada barem mučno......barem onima koji nisu od SNS dobili nista osim gomile lazi

analiticar

pre 10 godina

Cemu cinizam gospodina Stefanovica? Ili imate argumente ili nemate, ono o adresi u Krunskoj je ruzno i NEprimereno.

Stefanovicu, koliko ste u ovom sazivu skupstine imali spavaca? Tj poslanika koji nisu radili nista? Oko 1/3, sta ste uradili po pitanju efikasnijeg rada skupstine?

Zakon o poreklu imovine? zar to NE bi olaksalo reforme? a konflikti interesa? a SNS strucnost? Sta ce Tabakovic u NBS-u?

Meni Vas lider Vucic lici na vatrogasca koji trci na sve strani da gasi pozare, i razne lokalne krize, dok Radulovic prica o uvodjenju reda i zakona ali to radi naglavacke.

Radulovicu, prvo ste trebali ida izmirite zaostale plate u preduzecima, jer gladni stomaci nisu raspolozeni za razgovor,
pa tek onda da pozovete prvake sindikata da vidite sta realno moze da se uradi.

Ne znate da li to sto predlazete je primenjivo na Srbiju; Nesto sto funkcionise mozda u nekoj razvijenoj zemlji, ne moze da bude primenjivo u Srbiji gde su njeni radnici potpuno ekonomski i socijalno iscrpljeni. Sramota je kakav odnos ima SR prema onima koji su na svojim ledjima izneli najvise u poslednjih 20 godina. Radulovicem autizam je jednak autizmu DSS-a koji prica u politickoj neutralnosti u zemlji koja NEMA vladavinu prava.

Neki u vladi misle da je najbolje da dovode strane firme koji ce zaposljavati radnike; Ali taj kapital, pogotovu investicioni fondovi NE ostaju dugo. TO je samo kratkorocno resenje. MI nemamo politiku razvoja sto je salto mortale srpskog drustva.

Dragan Ostojić

pre 10 godina

Bez obzira na "odlaganje" zakona o radu, ostavke Radulovica i autogola koji je Stefanovic postigao svojoj stranci slabim nastupom u Utisku mislim da se u stvari ovo desava: SNS nema nameru da odustane od usvajanja zakona o radu u manje vise istoj formi zbog koje je "pustio" Radulovica da ode ali ce to uraditi posle izbora. Odluka o izborima je doneta mnogo ranije (uglavnom da bi se eliminsao SPS i Dacic iz vlade kao glavni kocnicari reformi) i Radulovicevo insistiranje da se zakon donese na vreme (tj. do kraja 2013 kao sto je planirano) je izazvalo izvesnu nelagodnost u SNS da bi mogli da izgube znacajan broj glosova ako taj zakon prodje pre raspisivanja izbora. Dakle radi se o taktiziranju zbog izbora i po mom misljenju to je u izvesnoj meri opravdano mada mislim da bi Radulovic bio korisniji u vladi nego van nje. SNS nema drugog puta tako da mi izgleda cudno da Radulovic izjavljuje to sto izjavljuje. Sa druge strane u pravu je sto se tice transparentnosti ali tu treba balansirati oprezno jer ovi investitori koji su znacajni za Srbiju imaju cudne zahteve i cesto traze vise nego sto je opravdano ukljucujuci da su pregovori "iza zatvorenih vrata" i nazalost Srbija nema tu mnogo prostora da zahteve (predugo se cekalo sa reformama). Ipak treba biti uporan i ne nuditi vise nego sto se mora ali ne moze se preko noci.

viJolina

pre 10 godina

Ne zanimaju me ni politicari, ni sve njihove gadosti koje ce nam pricati do kraja nasih zivota...
zanima me samo kako se zove ova stvar koja ide u pozadini utisaka
Najlepse hvala

ipak ima jos hrabrih iz Srbistana

pre 10 godina

Olja, zahvaljujemo vam sto ste bili hrabri i doveli Radulovica u emisiju (vi ste jedan od retkih novinara koji predstavlja glas ovog napacenog i pokradenog naroda, svaka vam cast). Radulu su ocigledno zatvoreni svi mediji, vesti o njemu na sajtovima se sklanjaju posle nekoliko sati iako imaju dva-tri puta vise komentara nego sve druge vesti a stranacki botovi lupaju minuse na svaki pozitivan komentar o Radulu, a njegova lista Dosta je bilo! nije prisutna u medijima. Ako na bilo kom sajtu ili TV -u videti izbori ili predizborni program, nigde necete naci Raduloviceve izjave niti uopste ime njegove liste. To je diskriminacija. Ali nema veze. Mi znamo za koga cemo da glasamo. Jedini covek koji se bori da razmontira parazitski sistem stranaka (i u vlasti i u opoziciji). Radule je novi Djindjic, videcete... Samo da izdrzi da ga ne skembaju... Ili uprljaju aferama... Gospodin, intelektualac i strucnjak koji ima sta da kaze. Ajde Srbijo vise, probudi se, ostario sam vec a promena nema, cekamo iz bre 30 godina, jos od kako je Tito umro...

Katarza

pre 10 godina

Decko,

Firma se zove Mubadala, i citas kao po vuku, sa naglaskom na prvom slovu 'a'.

Mogao bi bar da naucis 'najveceg' investitora u Srbiji, malo postovanja.

Za sve ostalo sto si rekao... strasno! A pisem iz Emirata! Kako li je tek ljudima koji finansijski zavise od Srbije.

S

pre 10 godina

Olja nije samo daleko najbolji novinar u zemlji vec i najbolji covek na svetu, a ja imam srecu da je poznajem i da to podelim sa vama (sad da moze iskljucila bi me ili rekla: molim te, nemoj da me vredjas)

ravnica

pre 10 godina

Popio sam flonivin na po emisije zbog Stefanovica. Kakve prazne price bez pocetka i kraja, retorika, demagogija i vristi iz njega ta pasivno agresivna "burazerska" politika. Glumi finocu, a muti svaki odgovor.

utisaka puna glava

pre 10 godina

ovo je nezapamćeno u srbiji da je neko ko je postao ministar održao reč i podneo ostavku. ukidanje siepa i razvojnog fonda je najhrabriji čin od 5. oktobra 2000 naovamo a bajke poput "srpskog mercedesa" su konačno razotkrivene. TAJNE UGOVORE NA SUNCE!

nekoliko puta se provlačilo od stefanovića zašto radulović nije posle petnaestog dana podneo ostavku, kao da se godinama zadržao u vladi. koliko mi uspeva da izračunam, on je jedva 4 meseca sastavio u vladi i za to vreme je ugasio SIEPA, razvojni fond, predložio kompletne zakone, sprečio mutne ugovore, PODNEO KRIVIČNE PRIJAVE a ovamo, kao, pitaju se kakve reforme je za 4 meseca sproveo -- pa, gde to ima da oni, koji dve godine ne uspevaju da reformišu ni račun za struju postavljaju takva pitanja?

šira slika

pre 10 godina

Malo podseca na majstora takvog ponasanja, Dinkica. (Miloš)

---

olalala... dinkić prvih 8 godina nigde i nikada nije davao ostavku a posle je svaka njegova ostavka bila iznuđena.

ovo je nov fenomen u pitanju: mogao je radulović da ćuti i ne izlazi iz vlade i lagano sačeka izbore poput lazara krstića, mogao je da glumi reforme do besvesti, da izmišlja desetine hiljada milijardi, etihad-avione, mercedes-kamione, ali je imao dovoljno integriteta da kaže: ovo je laž.

kapa dole.

mp

pre 10 godina

Pridruzujem se Dunji, odlican komentar i svi komplimenti gospodji Beckovic; Srbija moze mnogo bolje da vidi zahvaljujuci gospodji Beckovic. Veliko postovanje.

Pandurovic

pre 10 godina

Bravo za utisak nedelje . Bravo za gospodina Radulovica koji je shvatio o cemu se radi i sto spominje javni parazitski sektor koji broji 780.000 radnika ali i neradnika. Samo za plate tolikog broja zaposlenih, pod uslovom da je prosecna plata 70.000 dinara treba mesecno izdvojiti 54.600.000.000 dinara a sto je 470.000.000 E. Na godisnjem nivou to je fantasticnih i frapantnih 5.648.275.860 E. Tolike pare a za nista, strasno.

ju

pre 10 godina

"Cilj upravljanja drzavom je stvoriti bogatu drzavu.Bogata drazava je ako su njeni gradjani bogati"to je prva recenica na Ekonomskom fakultetu(drzavnom).Tako da Megatrend botu,nije cilj dovesti strane investitore,nego omoguciti da neko iz nase zemlje postane bogat.

neni

pre 10 godina

Pa iz aviona se vidi da se Stefanovic i njemu slicni iz vlasti i opozicije, sve je to sir od iste pite - da ne kazem nesto drugo - bore se samo za vlast, a Radulović za sistem. Za njega glasamo, za stručnjaka. Gospodo politicari, uskoro svi silazite s scene, i SNS i DS, i LDP i SPS itd. Pokazali ste se. Ako ne sidjete, doći ćemo mi da vas spustimo - kao oni u Bosni, i pre toga u Sloveniji i Hrvatskoj... ne brinite, čekamo vas... Da vidimo ko će pobediti: vi možete da izgubite stanove od sto kvadrata, džipove, vile, vikendice, moć, itd... a mi možemo da izgubimo samo goli život... Ali s obzirom živimo ko slepci još od 1989, neće to biti neki gubitak. Gospodo političari, narod je besan i gladan... Muka mu je i Kosova i EU i od Arapa, Kineza i Rusa i svih trange-frange zezalica kojima nas zamajavate u medijima. Hoću ono što se maže da leba, to hoću... Uh, izvinite, zaboravio sam, vi politicari ne mažete paštetu na leba, vi jedete paste i ručate po restoranima... Ako, ako, al' kad prekipi ovom narodu, presešće vam sve to,biće belaja. Ali ne kao 2000-e, tad nismo znali šta da lomimo... a sad smo naučili... Živi bili pa videli, verovatno već dogodine...

Potvrdjujem dosta je bilo

pre 10 godina

Ne zivim u Srbiji veoma dugo (preko 40 god.) ali sam potencijalni investitor koji ima licno iskustvo a koje potvrdjuje ova emisija odnosno njeni gosti narocito arogancija mladog Nebojse ciju poziciju ja ne znam niti me interesuje jer mi je srpska birokratska arogancija odbojna.
Gospodin Radulovic je klasican primer kako u Srbiji nije moguce nista uraditi jer to ne dozvoljava birokratska arogancija a ta arogancija je zapravo parazitska arogancija jer sve sto nije u sablonu birokratskom moze ugroziti lagodne birokratsko-parazitske pozicije.
Da kazem da sam zbog pokusaja investriranja u Srbiji po drugi put pred evropskim sudom jer me je parazitska birokratija u Srbiji pljackala godinama. Prvenstveno me je pljackala parazitska masna-tasna gradjevinska firma nazovi projekt biro a onda je to nastavio da radi nazovi sud koji je se pokazao mozda jos gore kleptokratskim od vlasnika masna-tasna ‘’firme’’. To je ono o cemu je govorio glavni urednik NIN-a da je Srbija kuca bez temelja, bez vrata i prozora, bez uredjenog dvorista punog djubreta. Nazovi firme su presle na fondove iz kojih treba da se finansiraju bolseni i radno nesposobni ljudi a finansiraju se paraziti.
Elem, prica je stravicna pa da ne duzim jer onaj ko ima iole uvida u stanje srpske drzave Srbije taj postaje tezak pesimista jer javnost ne zna ni deo tog ledenog brega koji je vise nego kriminalan.

dole partijski kadrovi!

pre 10 godina

Dok neko ne razmontira ovaj sistem (a nadam se da će to biti Radulović), nema naba leba, braćo moja. Ovi mega sega trend doktori nauka kao sto je Stefanović će još dugo vladati Srbijom. Ulizice, poltronaši... Kad je ovde bilo ko šta završio bez veze? (Treba ti operacija, daj vezu; ideš na razgovor za posao, daj nađi neku vezu; ideš da uknjižiš stan, daj vezu, i tako svuda i u nedogled). Doneti zakon da onaj ko obavlja javnu funkciju ne sme da ima bilo kakav drugi posao (ni učešće u upravnim odborima), pa ćemo onda da vidimo koliko vas će se baviti politikom... Promeniti sistem! Samo to! Dok se ne nakrkaju Mrka, Brka, Vučko, i drugari, nećemo mi videti ni mrvice... život prolazi a oni uvećavaju imovinu... a ne zaboravite, tek su počeli... Stranački kadar tek treba da jede pare poreskih obveznika. Radula će skloniti, već jesu iz medija, ako im uzme procente na izborima, plašim se da ga ne ubiju ko Djindjića. Pošten i radan čovek nikad nije mogao da dobro prođe u Srbiji. Dakle, ako ne pobedi Radule, a neće jer nema infrastrukturu niti dovoljno ljudi zna za njega, ajmo na ulice ljudi, to nam je jedino preostalo... Što smo mi gori od Bosanaca? Banda na vlasti (i u opoziciji se plaši samo jedne stvari), sile naroda... a to mi smi....

Joka

pre 10 godina

Ono kako se ponašao Stefanović u emisiji utisak nedelje je sramota za nas, to je ponižavanje sopstvenog naroda.Nama ne tebaju takvi političari koji nas zavlače i prodaju nam maglu.Pa dobro je što je bio u emisiji i što smo mogli da vidimo od koga zavisimo.To su i ranije radile manje više sve stranke ali sada je dosta bilo.Ili neka promene ponašanje i reformišu prvo sebe ili neka traže drugi posao.Bilo bi dobro u buduće pozvati i one koji nam kreiraju sistem u zdravstvu.Olja je bila Prima voditelj. Svaka čast.

Vranislav Nusic

pre 10 godina

Mislio sam da je Sinisa Mali najkomicniji, kada vidim ima konkurenciju u "malom citanju ugovora" Da je samo branio partijske interese pa jos nekako ali da je svojim neznanjem toliko kompromitovao funkciju Predsednika Skupstine to je vec ozbiljnije.

drbockey

pre 10 godina

Moj utisak ove emisije je Stefanovic. Da li se on ikad pogleda u ogledalo i sam sebi zgadi zbog uvlacenja Vucicu ili je ponosan da je eto u jos jednom nastupu pomenuo Vucica 186 puta kao spasioca Srbije.
Covece, mlad si, "obrazovan" na Megatrendu, nigde nisi radio sem kao politicar, da li razmisljas o svojoj buducnosti? Da li mislis da ces do kraja svoje karijere biti demagog i od toga ziveti? Pominjes EU i nadas se da Srbija postane deo nje. Pa ti u takvoj EU sada ne bi mogao da zaradis da hleb i vodu sa ovakvim znajem koje imas. Koga vi lazete, prazan stomak gradjana Srbije pokazace ti realnost SNS politike.

duasn

pre 10 godina

jedino što je zaboravila da pita što nas zlostavljaju po ulazima.Ovi iz SNS pitaju "Da li je vaš glas sigururan?"Dobro za upaljač i olovku.

šira slika

pre 10 godina

A sto se tice njegove ostavke, zaista je retkost takav potez ALI SAMO KOD NAS, u normalnoj zemlji bi posle 15 dana kada je kako kaze video da nema politicke volje za ekonomske reforme otisao kod Vucica rekao mu sta misli i dao mu rok od par dana da se odluci kako misli dalje.

-------

tako je i uradio: dva puta se sastajao sa vučićem i pitao da li se reforme nastavljaju ili ne. oba puta ga je vučić uveravao. pošto je skapirao da ga radi, radulović je shvatio da ako ne prođu zakoni, da to sigurno znači odlazak u izbore BEZ krize vlade, već da se radi o sirovom hvatanju što veće vlasti = ništa od reformi. evo detalja: http://blog.b92.net/text/23703/Zasto-sam-usao-u-Vladu/

daevon

pre 10 godina

1. Vesna Pešić - predsednica Srbije
2. Saša Radulović - premijer
3. za ostala mesta ima mnogo sjajnih pametnih ljudi koji nisu bukači pa ih i ne vidimo
4. za sve ljude iz vlada 1990-2013 (ne samo ministre) doživotna zabrana bavljenja politikom

A možemo i na ulice

rade

pre 10 godina

gospodin radulovic je tako tacno precizirao stvari kako funkcionise sistem da je to jednostavno gola istina a ovaj g,stevanovic bi mogao da bude predavac demagogije u svemiru.

dautovic biljana

pre 10 godina

Gospodin iz SNS ima ozbiljan emotivni problem prema svom lideru Aleksandru Vucicu, pri pomeni njegovog imena covek se izmeni i brani ga po svaku cenu. Pogledajte Vucica malo bolje covek glumi samo tako ,ko li mu je instruktor, nista od reformi, nista od napretka shvatite srbi, ne glasajte ako boga znate

Vasilije

pre 10 godina

U cara Trojana kozije ushi!
SNS radi na pogresnim, poltronskim, karijeristickim, diktatorskim principima I zato ce strasno brzo propasti. Ovo je ljudi u istoriji vidjeno toliko puta ... I svi koji su na tim osnovama vladali, padali su ruzno.

s

pre 10 godina

Odajem priznanje gos Radulovicu-pre svega za hrabrost da izadje u javnost sa ovakvim napadima na supermena iz Feketica sto govori da ima jake dokaze inace bi ga botovi brzo ucutkali,sa druge strane ispostavilo se da su ovi napredni radikali majstori marketinga i botovanja od kredita prave investicije,prave kanale do Soluna,legalizovane vikendice,samo mi zao sto vuk Vucko nije provozao onaj kopac kad je bio u rudniku ha ha elem kad covek slusa njih pomislio bi da zivi u najmanju ruku Nemackoj.Mada moram da priznam stvarno mislim da je Vucko supermen-kad covek koji je doneo jedan od najdrasticnijih zakona u modernoj Serbijiii,kad kandidat(samo) za Vojvodu postane najveci evropejac onda je sve moguce..Boze pravde

vesna zivic

pre 10 godina

utisak br 1 olja = u pozitivnom smislu -olicenje inktelektualke i profesionalke u svom poslu..a tako prirodna, normalna ,i svoja. drugo mesto za radulovica u pozitivnom smislu.trece za ovog decka koji predvodi nasu skupstinu ne mogu da verujem da je zavrsio neki fakultet , a kamo li da je na tako vaznoj funkciji ..zalosno i primitivno.

Beli

pre 10 godina

Imam jedno pitanje za cenjeno čitateljstvo. Da li postoji član SNS-a, od ovih istaknutijih, koji je u stanju odgovoriti na pitanje? Ozbiljno pitam. Ja ne videh takvog. Svi su kao klonovi, skreću temu, teraju svoju nabiflanu priču u nedogled. Žalosno je da priprost i neuk narod to nije u stanju shvatiti. Zato smo tu gde smo i nastavićemo propadati.

Dunja

pre 10 godina

Napor koji u, gotovo svakoj, svojoj emisiji čini voditeljka ne bi li javne delatnike "dozvala odgovornosti" , je ravan podvigu.
Izgleda da bi svaka, buduća njena emisija trebalo da počne krilaticom, izgovorenom u ovoj: " Da vidimo, ko se ovde pravi blesav". Preventivno. Upozoravajuće.
Umorili smo se od demagoških, ispraznih fraza...od manira "niti kosku glođe, nit' je drugom daje" (niti ZNA, nizi HOĆE da radi, a naročito ne, da onome ko ZNA i HOĆE to dozvoli )

Vojvodinac

pre 10 godina

Moram par stvari reći o reformama privrede koje je Radulović zagovarao.
Stanje privrede nije baš crno-belo, a sam pristup i predlozena resenja imaju nekoliko nacina posmatranja, analize, i resavanja. Radulovicev pristup je radikalan i bolan za Srbiju, ali gledano dugoročno neizbežan.
Da li bi dao očekivane rezultate? Da je na vreme urađeno nešto tako (posle raspada SCG recimo) rezultati bi bili vidljivi posle godinu dana, ovako, u stanju u kom se nalazimo, iscrpljeni, osiromašeni, demoralisani i nefunkcionalni kao društvo i država.... teško.
Jasno je da ovako više ne ide, i krajnje vreme da to shvate zaposleni na državnim jaslama.
Slikovit primer da pojasnim: Ponedeljak, neradni dan, ulazim u državnu apoteku(dežurnu), 4 šaltera i jedna radnica, ja stajem u red kao treći.
Posle par minuta ulazi grupa od 6-7 ljudi, i već se pravi gužva. Iza paravana izlaze još dve radnice da raščiste gužvu!?
Lek koji mi je trebao nemaju (Sinacilin sirup), pa me vraćaju kod doktora da mi napiše recept za zamenu koju imaju!?
Pozovem privatnu apoteku, koja prima recepte, imaju. Odlazim u privatnu apoteku, koja miriše prijatno, dva šaltera, dve radnice, nasmejane, ljubazne, podignem lek na recept i kupim još potrebne sitnice, i svi zadovoljni. Ubuduće sa svakim receptom znam gde idem, a dokle će državne apoteke tako, sami neka zaključe.

strani agresor i domaci izdajnik

pre 10 godina

Koliko sam dobro razumeo... Predsedik Skupštine Srbije sedi sa amdasadorima i ne učestvuje direktno u razgovoru? Ima vremena da sedi sa njima? I još veruje njihovim komentarima o ministru Vlade Srbije? Koja smo mi banana država...

opredeljena oduvek

pre 10 godina

Gospodo SNS, DS, URS, LDP i ostali: smešni ste. Od pada Slobodana i Tita pre njega, Vas slušam kako ne možete da se sastavite. Rusi sam uzeli NIS, Zapad telefoniju, Duvansku industriju, i još mnogo toga. Dali ste u bescenje što su godinama generacije gradila! Mutite i prosipate...Unuka mi kuca ovo. Penzionerka sam. Imam 69 godina. Gospodo političari, imajte morala. Pustite stručnjacima kao što je ovaj Radulović da nam donese znanje i sistem. On priča kao čovek koji zna šta govori. Ima svetskog iskustva u nečemu. Vi, gospodo političari, imate samo uglađeni stav, odevanjem i rečitošću pokušavate da nas uverite. Inženjer zna! Pustite njega, ne budite pohlepni...
Potpis: Gordana Trajković 69 god, 2 generacije Beograđana u porodici. Kucala: Natalija

amerika i kanada biće zemlje udruženog rada

pre 10 godina

Radulovicu, prvo ste trebali ida izmirite zaostale plate u preduzecima, jer gladni stomaci nisu raspolozeni za razgovor,
pa tek onda da pozovete prvake sindikata da vidite sta realno moze da se uradi. (analiticar, 18. februar 2014 08:46)
-----
Ssvaki od planova za restrukturiranje je sadržao korake povezivanja staža i isplate plata. Kucate na otvorena vrata.

Bilo je i o tome reči u Utisku. Insistirao je da se smanje nameti na plate, u vladi je to bilo odbijeno. I sad, očekivalo bi se da ugroženi radnici izađu na ulice i podrže upravo Radulovića a da mitinguju protiv vlade koja je to onemogućila, ali se dogodilo upravo suprotno - zašto, odgovor ste čuli. Sindikati se ne vode razumom, očito su instruirani i rade po političkoj komandi, poput raznih navijačkih grupa.

simke

pre 10 godina

Gospodin Radulovic je izneo niz cinjenica protiv kojih se ne moze ni lazima,ni izvrtanjem istine,niti skretanjem teme.Predsednik skupstine Stefanovic je na momente izgledao izgubljeno i komicno,i iznenadjen sam sto je sns poslala njega u emisiju umesto nekog jaceg protivnika ,mada se protiv cinjenica niko ne bi puno bolje snasao.Ono sto neodoljivo podseca na devedesete je retorika celnika sns, njihova napadnost(u mom gradu zovu po nekoliko puta i pitaju da li cemo glasati za njih,cak i ako se deca jave),zatim ta ostrascenost i demagogija.Radulovic je neko ko je ziveo i radio u najrazvijenijim i najuredjenijim drzavama i to pokusava da prenese ovde(pogledajte njegovo gostovanje na cnn-u,you tube)Podrska Radulovicu !

znanje i iskustvo kosta,nema nista gratis

pre 10 godina

Sve u svemu,njih sve muci nezaposlenost ljudi u zemlji,i to ogromna nezaposlenost,jedna tempirana bomba cini toliku armija nezaposlenih,a i oni koji su zaposleni najvise u unutrasnjosti zive na granici minimuma izdrzljivosti.I pored vucenja za rukav stranih investitora,i poneka investicija,i dalje se moze videti nesposobnost i neznaje kako poceti i pronalaziti metode ka otvaranju novih radnih mesta.Sposobnosti politicke elite i njihovih institucija su na vrlo nsikom nivou znanja i strucnosti osmisljavanja stvaranja novih radnih mesta,kao i omogucavanje ljudima da ulaze u privatno preduzetnistvo.

jesi li ti muzičar?

pre 10 godina

56 minuta 55 sekundi: strašno je to kako Radulović raskiva Megatrendovca budžetliju. Šta je trebalo ovom Stefanoviću uopšte da dolazi u emisiju? Upada u reč, vređa, a onda, posle postavljenog mu pitanja, muca, ćuti, namešta kravatu, pije vodu... tužno, a smešno.

Ako je Stefanović drugi čovek naprednjaka, živo me zanima na šta izgleda stoti ili hiljaditi u hijerarhiji :-)

Stevan

pre 10 godina

Sve pohvale za Gospodju Bećković što je pozvala Radulovića u emisiju i mnogima ispunila želju da se kod nas čuje i druga strana .Za mene je ovo bila jedna od najboljih emisija.Voditeljka je istrajavala u traženju odgovora na svoja pitanja i ako se Stefanović izvlačio prilično nevešto u starom prevazidjenom stilu izbegavanja odgovora,no nas koji smo gledali niko ne može prevariti.Radulović je govorio jasno i jednostavno baš kako i treba. Imao sam utisak da Radulović zna o čemu govori.Svaka reforma obavezno u svom toku dovede do toga da se mora reformisati vlast a kada vlast ukapira da ona mora da se menja,reforme padaju.Moj utisak je da je ovakva emisija korak napred u našem novinarstvu.

kataklizma

pre 10 godina

Da li bi vam, posle gledanja ovog Utiska nedelje, palo na pamet da je Stefanović DOKTOR EKONOMSKIH NAUKA?? E pa on to jeste. Doktor ekonomskih Megatrend nauka. Doduše, i Mimi Oro će diplomirati finansije a Jorgovanka je guvernerka NBS...

VV

pre 10 godina

Nisam mogao da odgledam do kraja zbog Stefanovićevog prostakluka. Provocira, omalovažava i prekida Radulovića, a kad mu ovaj ne da, onda menja teze kako on njega prekida. Bez ikakve argumentacije, običan nadobudni demagog. SNS je počeo da puca po svim šavovima.