Ponedeljak, 19.11.2012.

17:20

Utisak nedelje - 18.11.2012.

http://p.images.blip.tv/B92-18496303.png

Izvor: B92

Utisak nedelje - 18.11.2012. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Dragan

pre 11 godina

@ (uzalud vam trud sviraci, 29. novembar 2012 20:13)
Kazete,"Ne interesuje me njihov ekonomski program". A bez uspesne ekonomije, nema demokratije, nema obrazovanja, zdravstva, kulture. Kazete " Sloboda trzista i konkurencija je spas za sve nas". A cak i vodece zemlje Zapada napustaju tu politiku. Sta je bilo spasavanje automobilske industrije i banaka, na primer, nego direktna drzavna intervencija. LDP nema sta da trazi dok ne izgradi ozbiljnu i odrzivu ekonomsku poltiku.

uzalud vam trud sviraci

pre 11 godina

@ Dragan
U pravu si mozda smo i preterali sa debatom, zahvaljujem se redakciji B-92 na ustupljenom prostoru. Pa poceli smo sa sa opozicijom, politicke stranke imaju presudan u ticaj u razvoj drustva kako kod nas tako uglavnom u celom demokratskom svetu. LDP je imao uvek uglavnom dijametralno suprotne stavove od ostatka partija pa i drustva. Jasni stavovi u ljudkim pravima od seksualne orjentacije pa nadalje, dosledna evroantlanska orjentacija, politke milosevica pa do danasnje, lika i dela Z.Djindjica,jasan stav o kosovu i itd. Ne interesuje me njihov ekonomski program. I zbog ovih stavova pre svih Ceda je bio stub srama za pljuvanje(izdajnik,narkoman i itd). Zamisli ti uvazenog profesora Bakica slaze a ne trepne (mogao je pogledati presudu lazovima), njima je potrbna laz da bi nekoga ocrnili.Zato se i vrte na svim kanalima Dj.Vukadinovic, S.Antonic, C.Antic, Trifunovic Bakic i ostali jer oni su bitan faktor u stvaranju javnog mnjenja.A sto se tice evrope, da bi usao u tu zajednicu(da budes lovac moras sest meseci da setas s lovcima ali bez puske i kad polozis oni te prime u svoje drustvo) moras da ispunis tridesetak poglavlja a da izadjes dovoljno da vlada obavesti Brisel i to je to.Evropa nema interes da da bude okruzena siromasima nedemokratama zato imaju fondove za pomaganje ne KREDITE, da nije tako pustili bi ih niz vodu. Sloboda trzista i konkurencija je spas za sve nas. Pozdrav

Dragan

pre 11 godina

@(svirac na zici, 28. novembar 2012 18:26)
Postovani, bojim se ako se ne budemo drzali teme emisije, B92 nam nece tolerisati diskusiju. Slazem se za prvu recenicu. Slazem se da smo 70-80 tih bili ispred Istocne Evrope, ali zvakaca guma nije jedino merilo. Oni su razvijali bazicnu infrastrukturu, mi malo vise potrosnu privredu. Da se vratimo u 2000-te. Prema podacima svetske banke, Madjarska je od 2001-10 imala USD 14503 a Srbija USD 2735 direktnih stranih investicija po glavi stanovnika. Moja poenta je da je Madjarska stradala cak sa preko 5 puta vecim stranim ulaganjima mego sto smo ih mi videli i zakljucujem da je pogresno da sledimo taj model koji namece Zapad. Zao mi je sto LDP nije uspeo da se eksponira kao moderna alternativa pre svega zbog po mom vidjenju nedostatka demokraticnosti u samoj partiji. Partije moraju da neguju samokrticnost u svojim redovima i da se rukovodstva smenjuju.
Vi podrzavate LDP na sta imate legitimno pravo, ali to navodite deklarativno, bez navodjenja bilo kojeg konkretnog primera.

svirac na zici

pre 11 godina

@ postovani Dragane!
Podrazumeva se solidarnost i respekt prema svom narodu ali se mora biti iskren predocavati mu cinjenice a on ce sam uglavnom dobro odabrati. Navedi mi samo jedan ali bukvalno jedan pokazatelj u cemu nismo zadnji ili predzadnji u evropi sem inflacije tu smo neprikosnoveni. Navodis kao los primer madjarsku, ja sam malo stari pa malo duze pamtim i nemirnijeh sam duha pa sam osamdesetih skoro celu evropu proputovo. Mi smo se sprdali sa tim istocnim zemljama studenti ili takozvani studenti su mesecima ziveli u madjarsko na racun par farmerica prosvercovani sa ponta-rosa iz trsta a sada mi idemo u soping u madjarsku za kilo virsli i koje cega, da ne spominjem infrastukturu. Rumunija je bila jos gora njima su zvakace gume bile pojam, ima nesto sto nikad necu zaboravit u jednoj velikoj prodavnici bilo je par stotina cipela i samo tri (3) vrste. Da te vise ne gnjavim samo da vidis gde su nas vodje dovele. Zato i podrzavam Cedu i LDP jer on ima viziju za 20-50 godina sta ce nam se desiti ako nastavimo ovako propadati a sta ako se okrenemo evropi i njenim vrednostima a takvih vrednosti nema nigde. Ako evropa ima alternativu uredu, koja je to? Moze se narod zamajavati sa Vukadinovicevim BRIK-m ili marsom to je isto, tadicevci su narodu ogadili evropu ali samo nas evropa moze spasiti. pozdrav

Dragan

pre 11 godina

@(uzalud vam trud sviraci, 26. novembar 2012 17:33)
Postovani! Po meni nismo dno civilizacije, kako to kazete, ipak imam respekt prema svojim sugradjanima i zemljacima. Druga je stvar sto su nam sadasnje politicke "elite" nasedale na jeftine zapadne kolonijalne trikove, niti su same imale iskustva i nisu ucile na tudjem iskustvu. Na primer, Madjarska je za 10 godina imala 10 puta vece strane investicije nego Srbija a mi smo neumerno sledili taj model razvoja koji je i njih polomio. Sto se tice C.Jovanovica, nije pitanje sto je bogat, nego kako je dosao to tog bogastva. On kao nezavrseni dramaturg ulazi u politiku i odjednom postaje vlasnik enormnog bogastva. I tu pokazuje svoje licno znanje iz "ekonomije" dok je najveca slabost LDP-a nedostatak bilo kakve jasne ekonomske platforme. Vi pravite zakljucak da posto su drugi politicari losi, da je Jovanovic dobar jer drugacije govori. Prednost tih drugih, losijih, je sto ih samo ranije provalimo kao nesposobne. Za Jovanovica bi nam trebalo verovatno duze da shvatimo svo njegovo kompleksno nezanjene i nas pad na zamlju bi bio jos tezi.Jos jednom, kada medju ovako losim partijama, LDP nije mogao da se izdigne, nema sta ni u buducnosti da trazi bez radikalnih promena u svojim redovima i u svojoj politici.

uzalud vam trud sviraci

pre 11 godina

@Dragan 25.11.12.
Gospodine Dragane mi smo dno civilizovane evrope po svim parametrima i mi nismo upali na to dno, valda nas je neko doveo na samo dno. Zato moja opaska na pripovetku ,,Vodja" R.D. Da bi se drustvo urusilo ili prosperilalo mora pstojati vodja koji ce to drustvo voditi, mislim na politicke stranke, slobodne intelektualce, akademiju, verske institucije i itd. Ogromna vecina gore nabrojanih ima sasvim suprotan stav od LDP-a. To znaci da oni a ne Ceda su upropastili Srbiju. Ako je bogat pa sta? Ako je nesto ukro, zloupotrebijo naravno neka ide odma na sud i sto se mene tice neka dobije dozivotnu, niti je sad niti je bio u vlasti odkad ima tu firmu znaci nema politicki kisobran. Mala partija malo glasova su dobili, istina na nasu zalost. Da li znas koliki procenat u evropi dobijaju liberalne partije? Sa svojim liberalnim stavovima u Srbiji dosta su i dobili ali posto su oni jedini svetlo(feral) sa jos par intelektualaca premalo.Ne mislim na one itelektualce koji se ne skidaju sa TV i novina. pozdrav

М. Н. Лазар

pre 11 godina

Добар си био prof. Ј. Бакићу према (с'разлогом)испрепаданом Ч. Јовановићу.
Што на тај начин не приупиташ; кофер Дачића,"Далај лама"-Вучића и диплом. Николића*, како и од чега (непристојно) луксузно живе?
Ако то урадиш; онда ћеш постати јунак, на шта очигледно претендујеш.

* и још Вучелића, Тијанића,Палму,Вељу И.,...
Направи сам списак.

Dragan

pre 11 godina

@(uzalud vam trud sviraci, 21. novembar 2012 19:15)
Naravno da nam nije dobro, ali Ceda ("koji nije vlasnik Fidelinke, njego njegova zena") ne moze nikada biti alternativa. To su najbolje videli oni koji zive u njegovoj blizini, gradjani Beograda i zato su ga kaznili na izborima. Ceda je veliko i nepremostivo breme za bilo kakav napredak LDP-a. Moze te li zamisliti u ovako losoj politickoj situaciji da LDP ne moze da napreduje? Zasto?

Sava

pre 11 godina

hmm, to nije losa ideja, skenirati papire i predstaviti javnosti i medijima u slucaju nepravde.... pristrasnog sudjenja i slicno... Selfdefence sve je na stolu, sto bi rekli nasi prijatelji preko okeana.

Nemanja

pre 11 godina

Jedino sa cime bih mogao da se slozim sa gospodinom jovanovicem, jeste da je ovo drustvo drustvo bez etike i vrednosti. Ali ono sto se ovde videlo, i sa cime se ja slazem, a sto su jasno istakli prof. Bakic i gospodja Smajlovic, da LDP tj. gospodin Jovanovic nije alternativa. Zasto nije? Zato sto je gospodin Jovanovic implicitni prizno da se on "snasao" u ovom nazalost trulom drustvu, drustvu neetike, drustvu koje ne zeli da menja, jer je sasvim u redu da se bavi politikom i biznisom i da kaze da na taj nacin zaradjuje za zivot. Tako da nova politicka parola, u ovom slucaju LDP-a jeste, treba da bude ne preokret nego snadji se. Porazavajuce je da je u Srbiji na pocetku 21. veka, demagog ozbiljno i legalizovano zanimanje...

uzalud vam trud sviraci

pre 11 godina

Postovani Dragane za pocetak uzmite pa procitajte pripovetku ,,vodja" R.Domanovic, mi smo je nekad imali za obaveznu lektiru. Koje taj, i koga je birao, da po svim parametrima smo dno civilizovane evrope. Da je albanija ispred nas u kvalitetu zdrastvenih usluga! Na dan zastite deteta podatak koji sam video a i vi ste mogli videti na B92 da 400 000 hiljada dece zivi u siromastvu, da je svako peto dete seksualno zlostavljano. Zavrsio bi sa sloganom pescanika ,,ako vam je dobro onda nista"!

Mare

pre 11 godina

Na pitanje, otkud Vam ta firma (Fidelinka), Cedomir kaze, firma nije moja, nego zenina. Na pitanje, otkud zeni, pa iz zarade nase prethodne firme. Na pitanje, kako je finasiran LDP, Cedomir kaze, od doprinosa i 400,000 evra kredita koju nam je banka dala na osnovu hipoteke na moju firmu. Znaci, firma nije moja nego sam ja njen vlasnik. Medjutim, sustinsko pitanje koje nije ni postavljeno je, koji su to "uspesni Cedomirovi plasmani" u inostranstvo iz koga je stvoren kapital.

Dragan

pre 11 godina

@(predrag, 20. novembar 2012 06:23)
Kazete, "on(Ceda)se ubi da objasno ovim slepcima o cemu se radi".
Ajde, makar vi nam kao strucnjak za razumevanje i slepce, objasnite sta je Ceda bilo kome i i bilo kada objasnio? Makar jedan primer? Moze cak i Fidelinka, to je verujem krace nago Shiller Street.

Posmatrač

pre 11 godina

Ranije sam slušao Čedu kad drži političi govor o najsloženijim političkim temama u zemlji i svetu bez prekida, bez koncepta, iz glave, sat ipo vremena. To ne može svak da uradi. Svi dobronamerni ljudi takve ličnosti, sa takvim sposobnostima i inteligencijom poštuju i uvažavaju. Oni drugi, iz zavisti, ljagaju i omalovažavaju. Čudi me da još u komentarima nisam pročitao tekstove o Čedi i drogi.

maaallla

pre 11 godina

ceda je propustio da se pripremi za emisiju.sva pitanja su ostala bez odgovora,kao i do sada.
vreme je za opstenarodni test inteligencije.

Goran

pre 11 godina

Gospodin Bakic je zamenio posetu Kumu i Siptaru sa posetom Legiji. Cedomir Jovanovic jeste posetio Legiju u CZ i to nije demantovano. Sto se tice gore spomenutih, njih nije posecivao u zatvoru ali jeste u Silerovoj. Gospodin Bakic je trebao da bolje pripremi za emisiju. Takodje je i crtanje zebre zaista besmislena optuzba. Za mene su mnogo spornije neke druge stvari o kojima je govorila i gospodja Beckovic. Odakle novac gospodinu Jovanovicu da iznajmi ili kupi (svejedno) jednu tako veliku firmu imaju u vidu prilicno luksuzan zivot koji vodi a i cinjenicu da ima cetvoro dece. Nekada smo imali komisiju za ispitivanje porekla imovine i trebala bi da postoji i danas slicna komisija.

Svetlana

pre 11 godina

LDP je tako mala stranka a toliko mnogo zastupljena u medijima a posebno u emisijama Olje Beckovic. Nikako da shvate da, kao sto neko rece:"Jesmo svi mi ludi ali nismo glupi"

Nikola

pre 11 godina

Rece neko gore da se u Americi milioneri bave politikom i to nikome ne smeta - jeste istina je, ali su te milione zaradili pre politike, to je sustinska razlika. Pogledajte nase politicare, Dacic, Vucic, Tadic, Ceda, Dinkic, Rasim Ljajic, Vuk Draskovic, Nenad Canak, - niko nije imao u zivotu dodirnih tacaka sa privatnim sektorom, a pojedini ni dana radnog staza (Ceda, Dacic, Dinkic bio malo asistent na Fakultetu, Vucic, Tadic malo profesor u srednjoj skoli, Draskovic nista, za Canka ne znam).Jedini koji su imali privatne poslove pre politike su, svidjali se oni Vama ili ne - Zoran Todorovic SRS, Velja Ilic NS, Zoran Zivkovic (sad osniva novu), Dragan Markovic Palma, Dragan Djilas. To je sustina.

perica

pre 11 godina

Ceda seje liberalizam za ove "mlinare" koji ga opravdavaju a za sebe prigrabio kapitalizam . Eto za stotine radnika uredno daje radnicku platu i time im obezbedjuje egzinstenciju a drustvene mlinove dobio u zakup [verujem na 99 godina]i sa parama za koje nece da kaze odakle ! Niti jedan mlin na jugu Srbije ne radi samo on prodaje "lepo i moderno pakovane" artikle i izvozi sa svi certifikatima !? Bas uspesan neki vodenicar!

predrag

pre 11 godina

cak i da sam retardiran, od sada pa za uvek cu glasati za Cedomira Jovanovica.
i necu sebi vise dozvoliti da me izvesni ljudi skrajnu sa toga.
apsolutno je covek u pravu. i to ne prvi put.
on se ubi da objasno ovim slepcima o cemu se radi.

pera-spo

pre 11 godina

(SRBISLAV VOJNOVIC, 19. novembar 2012 22:48) vucko,ti li si to? agrar poslove nije ceda spomenuo ni jednog trenutka vec agroposlove firmu koja nema ama bas nista sa miskovicem. naprednjaci ne bi bili radikali kad ne bi iznosili neistine.

Ћурковић Далибор

pre 11 godina

Ипак би требало имати у виду да овај професор Бакић, ако се изузме лични карактер напада на Чеду (ипак, уважени се бори у овом кошмару свега и свачега), поставља Питања која већ дуго курсирају Европским врховима, иако се иста у пракси вишеструко интерпретирају. Па чекајте, Европа је јак привредни партнер, били ми са њом или без ње. Чини ми се да Чеду не треба превише бранити, вероватно је он свестан свога значаја за окружење у перспективи 21 века, али о том потом.

bezobrazluk i totalno nepoznavanje realnosti u svetu

pre 11 godina

Jovo nema pojma o cemu prica kad je za njega "sokantno" da se politicar bavi i biznisom. U najvecoj demokratskoj drzavi sveta - Americi - je 535 predstavnika u Americkom Kongresu od kojih su SVI biznismeni i usput milioneri. Tamo ni ljudi nece glasati za one koji nemaju ni dana radnog staza ili ne upravljaju biznisima jer se smatraju NESPOSOBNIMA I DEMAGOSKIM OPORTUNISTIMA.
Najveca sramota je da takve osobe kao Jovo imaju dozvolu da uce decu i zaglupljuju ih prevazidjenim komunistickim bljuvotinama. Kini nikad nije svanulo dok nije pocela ceniti biznis i bogatase koji su od Kine napravili sto je danas. Danas su cak i u Rusiji ovakve gluposti optuzivanja sposobnih i imucnih deplasirane. Enigma je: koja je to drzava Jovin "uzor" za tako neutemeljen i bezobziran napad na Cedu i njegovu suprugu zbog toga sto su se drznuli ziveti od vlastitog biznisa. I do kada se Jovo misli parazitirati na telu obicnih radnih ljudi prodajuci im m... pod bubrege?

kome to toliko smeta ta kombi stranka?

pre 11 godina

Tipicno i vec vidjeno - kad nemas ideje o cemu pricat ili kad su validne teme postale tabu-teme, a ti napravi sacekusu Cedi. Nisam video ni jedan njegov dolazak a da nije bio iskljucivo napad na njega i LDP.

borislav

pre 11 godina

,,Pogledaj dom svoj andjele, skini paucinu s ociju" Pogledajte sta ste napravili od drustva i drzave, na sta lici, cemu tezi i gde ce zavrsiti. Da, da vi ste krivi jer vi ste to trazili svesno birali SPS,SRS,DSS, pa tz demokrate, pa bivsi radikali, pa bivsi miloseviceci i sutra jovo-nanovo. Internet je cudo skoro sve mozes naci ako te nesto konkrentno interesuje pa evo za uvazenog profesora Bakica podatak presuda Ki 1049/05 od 23.02.2006 da su strazari S.Bandjur i N. Terzic lazno optuzili C.Jovanovica da je posecivao Spasojevica i Lukovica u zatvoru i optuzeni su za klevetu a svesno iznositi neistine je pitanje morala koga ce sutra pravdati kao DSS-ov kadar Dejan Mihajlov da je ta laz bila u zaru politicke borbe. Naravno da ste zgrozeni kad vam neko pljune u lice istinu a vi dobar deo zivota zivite u lazi.Da,da dragi sugradjani pored svih negativnih statistickih podataka koji pokazuju da smo dno civilizovane evrope danas na sajtu B-92 videh da je u Srbiji svako peto(5) DETE seksualno zlostavljano. Mene je i sram i stid sta ste napravili od Srbije.

SRBISLAV VOJNOVIC

pre 11 godina

G-din Jovanovic je jedva izgovorio ime preduzeca , koje mu je omogucilo da postane suvlasnik FIDELINKE. Jedva je promucao " Agrar Poslovi", kada sam pokusao na internetu da ga nadjem , nasao sam ime " Delta Agrar Poslovi".
To Delta mi toliko mirise na G-dina Miskovica. Sada je jasno zasto se ocajnicki opirao voditelju da kaze ime svog " uspesnog " preduzeca. Izvini G. Cedo , ali tu nesto nije na svom mestu.

laki

pre 11 godina

Nisu problemi finansiranje stranaka od tajkuna,vec ko su oni,kako su dosli do bogatstva.To je vazno,jer ako se zna da su to neki koji su se devedesetih pa i posle obogatili preko noci i na sumjiv nacin,prevarama i kriminalom,onda se sa pravom postavlja pitanje zasto oni nisu procesuirani i sta se moze od takvih ocekivati.Sve je tu jasno,svi tu imaju neke svoje licne interese,i sve vaznije politicke partije se finansiraju od nekih tajkuna i lica sumnjive proslosti,i zbog toga imaju obaveze da rade ono sto njima odgovara.Nece to nijedan politicar priznati,to je jasno,jer su to interesne grupe i rade zajedno.Ne verujem da je ijedan politicar mogao da se enormno obogati od svoje plate i ne zloupotrebljavajuci svoj polozaj,ili ne iskoristiti svoje veze,ja tebi ti meni.Znaci ako nisi hteo sa njima u kolo,onda nisi ni mogao da uspes i obogatis se.U pravnoj drzavi kako to mnogi lepo govore ne bi uspeli za kratko vreme tako bezobrazno da se omaste,pricom o demokratiji zakonima i ljudskim pravima.Zbog toga mnogi nece da odgovaraju na pitanja konkretno.Ceo sistem je zatrovan,treba ga menjati iz korena i rascistiti sa mafijom,inace nema leba.Uzasno me nerviraju argumenti kako tajkuni ili neki drugi koji su na sumnjiv nacin dosli do firmi omogucuju radna mesta,to tako ne moze da se gleda,vec se mora ispitati poreklo imovine i kazniti svi koji su se ogresili o zakon,bez obzira o kome se radi.To je demokratija i pravda a ne slatkorecivo prodavanje magle.

VV

pre 11 godina

Nisam pogledao ni 25 minuta, a ovaj Bakic mi se vec smucio. Demagog i manipulant, nema argumenata, ali pokusava da natera Cedu da se brani, da ne bi mogao da prica o cemu hoce. Jovanovic mi nije nimalo drag, ali ovaj Bakic je jos gori, prava sramota za BU. On nastupa sa pozicije autoriteta, a argumentacija mu je potpuno suplja. Jadno.

laza

pre 11 godina

Ladno je Čeda morao da nam otkrije da je Pravdu u stvari držao DS!!! A ovamo ceo narod verovao kako je to list radikala i sl.! Koji komični paradoks.

SRBISLAV VOJNOVIC

pre 11 godina

G-din Jovanovic je jedva izgovorio ime preduzeca , koje mu je omogucilo da postane suvlasnik FIDELINKE. Jedva je promucao " Agrar Poslovi", kada sam pokusao na internetu da ga nadjem , nasao sam ime " Delta Agrar Poslovi".
To Delta mi toliko mirise na G-dina Miskovica. Sada je jasno zasto se ocajnicki opirao voditelju da kaze ime svog " uspesnog " preduzeca. Izvini G. Cedo , ali tu nesto nije na svom mestu.

laza

pre 11 godina

Ladno je Čeda morao da nam otkrije da je Pravdu u stvari držao DS!!! A ovamo ceo narod verovao kako je to list radikala i sl.! Koji komični paradoks.

Svetlana

pre 11 godina

LDP je tako mala stranka a toliko mnogo zastupljena u medijima a posebno u emisijama Olje Beckovic. Nikako da shvate da, kao sto neko rece:"Jesmo svi mi ludi ali nismo glupi"

maaallla

pre 11 godina

ceda je propustio da se pripremi za emisiju.sva pitanja su ostala bez odgovora,kao i do sada.
vreme je za opstenarodni test inteligencije.

laki

pre 11 godina

Nisu problemi finansiranje stranaka od tajkuna,vec ko su oni,kako su dosli do bogatstva.To je vazno,jer ako se zna da su to neki koji su se devedesetih pa i posle obogatili preko noci i na sumjiv nacin,prevarama i kriminalom,onda se sa pravom postavlja pitanje zasto oni nisu procesuirani i sta se moze od takvih ocekivati.Sve je tu jasno,svi tu imaju neke svoje licne interese,i sve vaznije politicke partije se finansiraju od nekih tajkuna i lica sumnjive proslosti,i zbog toga imaju obaveze da rade ono sto njima odgovara.Nece to nijedan politicar priznati,to je jasno,jer su to interesne grupe i rade zajedno.Ne verujem da je ijedan politicar mogao da se enormno obogati od svoje plate i ne zloupotrebljavajuci svoj polozaj,ili ne iskoristiti svoje veze,ja tebi ti meni.Znaci ako nisi hteo sa njima u kolo,onda nisi ni mogao da uspes i obogatis se.U pravnoj drzavi kako to mnogi lepo govore ne bi uspeli za kratko vreme tako bezobrazno da se omaste,pricom o demokratiji zakonima i ljudskim pravima.Zbog toga mnogi nece da odgovaraju na pitanja konkretno.Ceo sistem je zatrovan,treba ga menjati iz korena i rascistiti sa mafijom,inace nema leba.Uzasno me nerviraju argumenti kako tajkuni ili neki drugi koji su na sumnjiv nacin dosli do firmi omogucuju radna mesta,to tako ne moze da se gleda,vec se mora ispitati poreklo imovine i kazniti svi koji su se ogresili o zakon,bez obzira o kome se radi.To je demokratija i pravda a ne slatkorecivo prodavanje magle.

perica

pre 11 godina

Ceda seje liberalizam za ove "mlinare" koji ga opravdavaju a za sebe prigrabio kapitalizam . Eto za stotine radnika uredno daje radnicku platu i time im obezbedjuje egzinstenciju a drustvene mlinove dobio u zakup [verujem na 99 godina]i sa parama za koje nece da kaze odakle ! Niti jedan mlin na jugu Srbije ne radi samo on prodaje "lepo i moderno pakovane" artikle i izvozi sa svi certifikatima !? Bas uspesan neki vodenicar!

Goran

pre 11 godina

Gospodin Bakic je zamenio posetu Kumu i Siptaru sa posetom Legiji. Cedomir Jovanovic jeste posetio Legiju u CZ i to nije demantovano. Sto se tice gore spomenutih, njih nije posecivao u zatvoru ali jeste u Silerovoj. Gospodin Bakic je trebao da bolje pripremi za emisiju. Takodje je i crtanje zebre zaista besmislena optuzba. Za mene su mnogo spornije neke druge stvari o kojima je govorila i gospodja Beckovic. Odakle novac gospodinu Jovanovicu da iznajmi ili kupi (svejedno) jednu tako veliku firmu imaju u vidu prilicno luksuzan zivot koji vodi a i cinjenicu da ima cetvoro dece. Nekada smo imali komisiju za ispitivanje porekla imovine i trebala bi da postoji i danas slicna komisija.

Nikola

pre 11 godina

Rece neko gore da se u Americi milioneri bave politikom i to nikome ne smeta - jeste istina je, ali su te milione zaradili pre politike, to je sustinska razlika. Pogledajte nase politicare, Dacic, Vucic, Tadic, Ceda, Dinkic, Rasim Ljajic, Vuk Draskovic, Nenad Canak, - niko nije imao u zivotu dodirnih tacaka sa privatnim sektorom, a pojedini ni dana radnog staza (Ceda, Dacic, Dinkic bio malo asistent na Fakultetu, Vucic, Tadic malo profesor u srednjoj skoli, Draskovic nista, za Canka ne znam).Jedini koji su imali privatne poslove pre politike su, svidjali se oni Vama ili ne - Zoran Todorovic SRS, Velja Ilic NS, Zoran Zivkovic (sad osniva novu), Dragan Markovic Palma, Dragan Djilas. To je sustina.

VV

pre 11 godina

Nisam pogledao ni 25 minuta, a ovaj Bakic mi se vec smucio. Demagog i manipulant, nema argumenata, ali pokusava da natera Cedu da se brani, da ne bi mogao da prica o cemu hoce. Jovanovic mi nije nimalo drag, ali ovaj Bakic je jos gori, prava sramota za BU. On nastupa sa pozicije autoriteta, a argumentacija mu je potpuno suplja. Jadno.

Mare

pre 11 godina

Na pitanje, otkud Vam ta firma (Fidelinka), Cedomir kaze, firma nije moja, nego zenina. Na pitanje, otkud zeni, pa iz zarade nase prethodne firme. Na pitanje, kako je finasiran LDP, Cedomir kaze, od doprinosa i 400,000 evra kredita koju nam je banka dala na osnovu hipoteke na moju firmu. Znaci, firma nije moja nego sam ja njen vlasnik. Medjutim, sustinsko pitanje koje nije ni postavljeno je, koji su to "uspesni Cedomirovi plasmani" u inostranstvo iz koga je stvoren kapital.

predrag

pre 11 godina

cak i da sam retardiran, od sada pa za uvek cu glasati za Cedomira Jovanovica.
i necu sebi vise dozvoliti da me izvesni ljudi skrajnu sa toga.
apsolutno je covek u pravu. i to ne prvi put.
on se ubi da objasno ovim slepcima o cemu se radi.

Dragan

pre 11 godina

@(predrag, 20. novembar 2012 06:23)
Kazete, "on(Ceda)se ubi da objasno ovim slepcima o cemu se radi".
Ajde, makar vi nam kao strucnjak za razumevanje i slepce, objasnite sta je Ceda bilo kome i i bilo kada objasnio? Makar jedan primer? Moze cak i Fidelinka, to je verujem krace nago Shiller Street.

kome to toliko smeta ta kombi stranka?

pre 11 godina

Tipicno i vec vidjeno - kad nemas ideje o cemu pricat ili kad su validne teme postale tabu-teme, a ti napravi sacekusu Cedi. Nisam video ni jedan njegov dolazak a da nije bio iskljucivo napad na njega i LDP.

Nemanja

pre 11 godina

Jedino sa cime bih mogao da se slozim sa gospodinom jovanovicem, jeste da je ovo drustvo drustvo bez etike i vrednosti. Ali ono sto se ovde videlo, i sa cime se ja slazem, a sto su jasno istakli prof. Bakic i gospodja Smajlovic, da LDP tj. gospodin Jovanovic nije alternativa. Zasto nije? Zato sto je gospodin Jovanovic implicitni prizno da se on "snasao" u ovom nazalost trulom drustvu, drustvu neetike, drustvu koje ne zeli da menja, jer je sasvim u redu da se bavi politikom i biznisom i da kaze da na taj nacin zaradjuje za zivot. Tako da nova politicka parola, u ovom slucaju LDP-a jeste, treba da bude ne preokret nego snadji se. Porazavajuce je da je u Srbiji na pocetku 21. veka, demagog ozbiljno i legalizovano zanimanje...

bezobrazluk i totalno nepoznavanje realnosti u svetu

pre 11 godina

Jovo nema pojma o cemu prica kad je za njega "sokantno" da se politicar bavi i biznisom. U najvecoj demokratskoj drzavi sveta - Americi - je 535 predstavnika u Americkom Kongresu od kojih su SVI biznismeni i usput milioneri. Tamo ni ljudi nece glasati za one koji nemaju ni dana radnog staza ili ne upravljaju biznisima jer se smatraju NESPOSOBNIMA I DEMAGOSKIM OPORTUNISTIMA.
Najveca sramota je da takve osobe kao Jovo imaju dozvolu da uce decu i zaglupljuju ih prevazidjenim komunistickim bljuvotinama. Kini nikad nije svanulo dok nije pocela ceniti biznis i bogatase koji su od Kine napravili sto je danas. Danas su cak i u Rusiji ovakve gluposti optuzivanja sposobnih i imucnih deplasirane. Enigma je: koja je to drzava Jovin "uzor" za tako neutemeljen i bezobziran napad na Cedu i njegovu suprugu zbog toga sto su se drznuli ziveti od vlastitog biznisa. I do kada se Jovo misli parazitirati na telu obicnih radnih ljudi prodajuci im m... pod bubrege?

Posmatrač

pre 11 godina

Ranije sam slušao Čedu kad drži političi govor o najsloženijim političkim temama u zemlji i svetu bez prekida, bez koncepta, iz glave, sat ipo vremena. To ne može svak da uradi. Svi dobronamerni ljudi takve ličnosti, sa takvim sposobnostima i inteligencijom poštuju i uvažavaju. Oni drugi, iz zavisti, ljagaju i omalovažavaju. Čudi me da još u komentarima nisam pročitao tekstove o Čedi i drogi.

borislav

pre 11 godina

,,Pogledaj dom svoj andjele, skini paucinu s ociju" Pogledajte sta ste napravili od drustva i drzave, na sta lici, cemu tezi i gde ce zavrsiti. Da, da vi ste krivi jer vi ste to trazili svesno birali SPS,SRS,DSS, pa tz demokrate, pa bivsi radikali, pa bivsi miloseviceci i sutra jovo-nanovo. Internet je cudo skoro sve mozes naci ako te nesto konkrentno interesuje pa evo za uvazenog profesora Bakica podatak presuda Ki 1049/05 od 23.02.2006 da su strazari S.Bandjur i N. Terzic lazno optuzili C.Jovanovica da je posecivao Spasojevica i Lukovica u zatvoru i optuzeni su za klevetu a svesno iznositi neistine je pitanje morala koga ce sutra pravdati kao DSS-ov kadar Dejan Mihajlov da je ta laz bila u zaru politicke borbe. Naravno da ste zgrozeni kad vam neko pljune u lice istinu a vi dobar deo zivota zivite u lazi.Da,da dragi sugradjani pored svih negativnih statistickih podataka koji pokazuju da smo dno civilizovane evrope danas na sajtu B-92 videh da je u Srbiji svako peto(5) DETE seksualno zlostavljano. Mene je i sram i stid sta ste napravili od Srbije.

pera-spo

pre 11 godina

(SRBISLAV VOJNOVIC, 19. novembar 2012 22:48) vucko,ti li si to? agrar poslove nije ceda spomenuo ni jednog trenutka vec agroposlove firmu koja nema ama bas nista sa miskovicem. naprednjaci ne bi bili radikali kad ne bi iznosili neistine.

Ћурковић Далибор

pre 11 godina

Ипак би требало имати у виду да овај професор Бакић, ако се изузме лични карактер напада на Чеду (ипак, уважени се бори у овом кошмару свега и свачега), поставља Питања која већ дуго курсирају Европским врховима, иако се иста у пракси вишеструко интерпретирају. Па чекајте, Европа је јак привредни партнер, били ми са њом или без ње. Чини ми се да Чеду не треба превише бранити, вероватно је он свестан свога значаја за окружење у перспективи 21 века, али о том потом.

uzalud vam trud sviraci

pre 11 godina

Postovani Dragane za pocetak uzmite pa procitajte pripovetku ,,vodja" R.Domanovic, mi smo je nekad imali za obaveznu lektiru. Koje taj, i koga je birao, da po svim parametrima smo dno civilizovane evrope. Da je albanija ispred nas u kvalitetu zdrastvenih usluga! Na dan zastite deteta podatak koji sam video a i vi ste mogli videti na B92 da 400 000 hiljada dece zivi u siromastvu, da je svako peto dete seksualno zlostavljano. Zavrsio bi sa sloganom pescanika ,,ako vam je dobro onda nista"!

Dragan

pre 11 godina

@(uzalud vam trud sviraci, 21. novembar 2012 19:15)
Naravno da nam nije dobro, ali Ceda ("koji nije vlasnik Fidelinke, njego njegova zena") ne moze nikada biti alternativa. To su najbolje videli oni koji zive u njegovoj blizini, gradjani Beograda i zato su ga kaznili na izborima. Ceda je veliko i nepremostivo breme za bilo kakav napredak LDP-a. Moze te li zamisliti u ovako losoj politickoj situaciji da LDP ne moze da napreduje? Zasto?

М. Н. Лазар

pre 11 godina

Добар си био prof. Ј. Бакићу према (с'разлогом)испрепаданом Ч. Јовановићу.
Што на тај начин не приупиташ; кофер Дачића,"Далај лама"-Вучића и диплом. Николића*, како и од чега (непристојно) луксузно живе?
Ако то урадиш; онда ћеш постати јунак, на шта очигледно претендујеш.

* и још Вучелића, Тијанића,Палму,Вељу И.,...
Направи сам списак.

Dragan

pre 11 godina

@(uzalud vam trud sviraci, 26. novembar 2012 17:33)
Postovani! Po meni nismo dno civilizacije, kako to kazete, ipak imam respekt prema svojim sugradjanima i zemljacima. Druga je stvar sto su nam sadasnje politicke "elite" nasedale na jeftine zapadne kolonijalne trikove, niti su same imale iskustva i nisu ucile na tudjem iskustvu. Na primer, Madjarska je za 10 godina imala 10 puta vece strane investicije nego Srbija a mi smo neumerno sledili taj model razvoja koji je i njih polomio. Sto se tice C.Jovanovica, nije pitanje sto je bogat, nego kako je dosao to tog bogastva. On kao nezavrseni dramaturg ulazi u politiku i odjednom postaje vlasnik enormnog bogastva. I tu pokazuje svoje licno znanje iz "ekonomije" dok je najveca slabost LDP-a nedostatak bilo kakve jasne ekonomske platforme. Vi pravite zakljucak da posto su drugi politicari losi, da je Jovanovic dobar jer drugacije govori. Prednost tih drugih, losijih, je sto ih samo ranije provalimo kao nesposobne. Za Jovanovica bi nam trebalo verovatno duze da shvatimo svo njegovo kompleksno nezanjene i nas pad na zamlju bi bio jos tezi.Jos jednom, kada medju ovako losim partijama, LDP nije mogao da se izdigne, nema sta ni u buducnosti da trazi bez radikalnih promena u svojim redovima i u svojoj politici.

Dragan

pre 11 godina

@(svirac na zici, 28. novembar 2012 18:26)
Postovani, bojim se ako se ne budemo drzali teme emisije, B92 nam nece tolerisati diskusiju. Slazem se za prvu recenicu. Slazem se da smo 70-80 tih bili ispred Istocne Evrope, ali zvakaca guma nije jedino merilo. Oni su razvijali bazicnu infrastrukturu, mi malo vise potrosnu privredu. Da se vratimo u 2000-te. Prema podacima svetske banke, Madjarska je od 2001-10 imala USD 14503 a Srbija USD 2735 direktnih stranih investicija po glavi stanovnika. Moja poenta je da je Madjarska stradala cak sa preko 5 puta vecim stranim ulaganjima mego sto smo ih mi videli i zakljucujem da je pogresno da sledimo taj model koji namece Zapad. Zao mi je sto LDP nije uspeo da se eksponira kao moderna alternativa pre svega zbog po mom vidjenju nedostatka demokraticnosti u samoj partiji. Partije moraju da neguju samokrticnost u svojim redovima i da se rukovodstva smenjuju.
Vi podrzavate LDP na sta imate legitimno pravo, ali to navodite deklarativno, bez navodjenja bilo kojeg konkretnog primera.

Dragan

pre 11 godina

@ (uzalud vam trud sviraci, 29. novembar 2012 20:13)
Kazete,"Ne interesuje me njihov ekonomski program". A bez uspesne ekonomije, nema demokratije, nema obrazovanja, zdravstva, kulture. Kazete " Sloboda trzista i konkurencija je spas za sve nas". A cak i vodece zemlje Zapada napustaju tu politiku. Sta je bilo spasavanje automobilske industrije i banaka, na primer, nego direktna drzavna intervencija. LDP nema sta da trazi dok ne izgradi ozbiljnu i odrzivu ekonomsku poltiku.

Sava

pre 11 godina

hmm, to nije losa ideja, skenirati papire i predstaviti javnosti i medijima u slucaju nepravde.... pristrasnog sudjenja i slicno... Selfdefence sve je na stolu, sto bi rekli nasi prijatelji preko okeana.

svirac na zici

pre 11 godina

@ postovani Dragane!
Podrazumeva se solidarnost i respekt prema svom narodu ali se mora biti iskren predocavati mu cinjenice a on ce sam uglavnom dobro odabrati. Navedi mi samo jedan ali bukvalno jedan pokazatelj u cemu nismo zadnji ili predzadnji u evropi sem inflacije tu smo neprikosnoveni. Navodis kao los primer madjarsku, ja sam malo stari pa malo duze pamtim i nemirnijeh sam duha pa sam osamdesetih skoro celu evropu proputovo. Mi smo se sprdali sa tim istocnim zemljama studenti ili takozvani studenti su mesecima ziveli u madjarsko na racun par farmerica prosvercovani sa ponta-rosa iz trsta a sada mi idemo u soping u madjarsku za kilo virsli i koje cega, da ne spominjem infrastukturu. Rumunija je bila jos gora njima su zvakace gume bile pojam, ima nesto sto nikad necu zaboravit u jednoj velikoj prodavnici bilo je par stotina cipela i samo tri (3) vrste. Da te vise ne gnjavim samo da vidis gde su nas vodje dovele. Zato i podrzavam Cedu i LDP jer on ima viziju za 20-50 godina sta ce nam se desiti ako nastavimo ovako propadati a sta ako se okrenemo evropi i njenim vrednostima a takvih vrednosti nema nigde. Ako evropa ima alternativu uredu, koja je to? Moze se narod zamajavati sa Vukadinovicevim BRIK-m ili marsom to je isto, tadicevci su narodu ogadili evropu ali samo nas evropa moze spasiti. pozdrav

uzalud vam trud sviraci

pre 11 godina

@ Dragan
U pravu si mozda smo i preterali sa debatom, zahvaljujem se redakciji B-92 na ustupljenom prostoru. Pa poceli smo sa sa opozicijom, politicke stranke imaju presudan u ticaj u razvoj drustva kako kod nas tako uglavnom u celom demokratskom svetu. LDP je imao uvek uglavnom dijametralno suprotne stavove od ostatka partija pa i drustva. Jasni stavovi u ljudkim pravima od seksualne orjentacije pa nadalje, dosledna evroantlanska orjentacija, politke milosevica pa do danasnje, lika i dela Z.Djindjica,jasan stav o kosovu i itd. Ne interesuje me njihov ekonomski program. I zbog ovih stavova pre svih Ceda je bio stub srama za pljuvanje(izdajnik,narkoman i itd). Zamisli ti uvazenog profesora Bakica slaze a ne trepne (mogao je pogledati presudu lazovima), njima je potrbna laz da bi nekoga ocrnili.Zato se i vrte na svim kanalima Dj.Vukadinovic, S.Antonic, C.Antic, Trifunovic Bakic i ostali jer oni su bitan faktor u stvaranju javnog mnjenja.A sto se tice evrope, da bi usao u tu zajednicu(da budes lovac moras sest meseci da setas s lovcima ali bez puske i kad polozis oni te prime u svoje drustvo) moras da ispunis tridesetak poglavlja a da izadjes dovoljno da vlada obavesti Brisel i to je to.Evropa nema interes da da bude okruzena siromasima nedemokratama zato imaju fondove za pomaganje ne KREDITE, da nije tako pustili bi ih niz vodu. Sloboda trzista i konkurencija je spas za sve nas. Pozdrav

uzalud vam trud sviraci

pre 11 godina

@Dragan 25.11.12.
Gospodine Dragane mi smo dno civilizovane evrope po svim parametrima i mi nismo upali na to dno, valda nas je neko doveo na samo dno. Zato moja opaska na pripovetku ,,Vodja" R.D. Da bi se drustvo urusilo ili prosperilalo mora pstojati vodja koji ce to drustvo voditi, mislim na politicke stranke, slobodne intelektualce, akademiju, verske institucije i itd. Ogromna vecina gore nabrojanih ima sasvim suprotan stav od LDP-a. To znaci da oni a ne Ceda su upropastili Srbiju. Ako je bogat pa sta? Ako je nesto ukro, zloupotrebijo naravno neka ide odma na sud i sto se mene tice neka dobije dozivotnu, niti je sad niti je bio u vlasti odkad ima tu firmu znaci nema politicki kisobran. Mala partija malo glasova su dobili, istina na nasu zalost. Da li znas koliki procenat u evropi dobijaju liberalne partije? Sa svojim liberalnim stavovima u Srbiji dosta su i dobili ali posto su oni jedini svetlo(feral) sa jos par intelektualaca premalo.Ne mislim na one itelektualce koji se ne skidaju sa TV i novina. pozdrav

VV

pre 11 godina

Nisam pogledao ni 25 minuta, a ovaj Bakic mi se vec smucio. Demagog i manipulant, nema argumenata, ali pokusava da natera Cedu da se brani, da ne bi mogao da prica o cemu hoce. Jovanovic mi nije nimalo drag, ali ovaj Bakic je jos gori, prava sramota za BU. On nastupa sa pozicije autoriteta, a argumentacija mu je potpuno suplja. Jadno.

predrag

pre 11 godina

cak i da sam retardiran, od sada pa za uvek cu glasati za Cedomira Jovanovica.
i necu sebi vise dozvoliti da me izvesni ljudi skrajnu sa toga.
apsolutno je covek u pravu. i to ne prvi put.
on se ubi da objasno ovim slepcima o cemu se radi.

bezobrazluk i totalno nepoznavanje realnosti u svetu

pre 11 godina

Jovo nema pojma o cemu prica kad je za njega "sokantno" da se politicar bavi i biznisom. U najvecoj demokratskoj drzavi sveta - Americi - je 535 predstavnika u Americkom Kongresu od kojih su SVI biznismeni i usput milioneri. Tamo ni ljudi nece glasati za one koji nemaju ni dana radnog staza ili ne upravljaju biznisima jer se smatraju NESPOSOBNIMA I DEMAGOSKIM OPORTUNISTIMA.
Najveca sramota je da takve osobe kao Jovo imaju dozvolu da uce decu i zaglupljuju ih prevazidjenim komunistickim bljuvotinama. Kini nikad nije svanulo dok nije pocela ceniti biznis i bogatase koji su od Kine napravili sto je danas. Danas su cak i u Rusiji ovakve gluposti optuzivanja sposobnih i imucnih deplasirane. Enigma je: koja je to drzava Jovin "uzor" za tako neutemeljen i bezobziran napad na Cedu i njegovu suprugu zbog toga sto su se drznuli ziveti od vlastitog biznisa. I do kada se Jovo misli parazitirati na telu obicnih radnih ljudi prodajuci im m... pod bubrege?

kome to toliko smeta ta kombi stranka?

pre 11 godina

Tipicno i vec vidjeno - kad nemas ideje o cemu pricat ili kad su validne teme postale tabu-teme, a ti napravi sacekusu Cedi. Nisam video ni jedan njegov dolazak a da nije bio iskljucivo napad na njega i LDP.

Posmatrač

pre 11 godina

Ranije sam slušao Čedu kad drži političi govor o najsloženijim političkim temama u zemlji i svetu bez prekida, bez koncepta, iz glave, sat ipo vremena. To ne može svak da uradi. Svi dobronamerni ljudi takve ličnosti, sa takvim sposobnostima i inteligencijom poštuju i uvažavaju. Oni drugi, iz zavisti, ljagaju i omalovažavaju. Čudi me da još u komentarima nisam pročitao tekstove o Čedi i drogi.

borislav

pre 11 godina

,,Pogledaj dom svoj andjele, skini paucinu s ociju" Pogledajte sta ste napravili od drustva i drzave, na sta lici, cemu tezi i gde ce zavrsiti. Da, da vi ste krivi jer vi ste to trazili svesno birali SPS,SRS,DSS, pa tz demokrate, pa bivsi radikali, pa bivsi miloseviceci i sutra jovo-nanovo. Internet je cudo skoro sve mozes naci ako te nesto konkrentno interesuje pa evo za uvazenog profesora Bakica podatak presuda Ki 1049/05 od 23.02.2006 da su strazari S.Bandjur i N. Terzic lazno optuzili C.Jovanovica da je posecivao Spasojevica i Lukovica u zatvoru i optuzeni su za klevetu a svesno iznositi neistine je pitanje morala koga ce sutra pravdati kao DSS-ov kadar Dejan Mihajlov da je ta laz bila u zaru politicke borbe. Naravno da ste zgrozeni kad vam neko pljune u lice istinu a vi dobar deo zivota zivite u lazi.Da,da dragi sugradjani pored svih negativnih statistickih podataka koji pokazuju da smo dno civilizovane evrope danas na sajtu B-92 videh da je u Srbiji svako peto(5) DETE seksualno zlostavljano. Mene je i sram i stid sta ste napravili od Srbije.

pera-spo

pre 11 godina

(SRBISLAV VOJNOVIC, 19. novembar 2012 22:48) vucko,ti li si to? agrar poslove nije ceda spomenuo ni jednog trenutka vec agroposlove firmu koja nema ama bas nista sa miskovicem. naprednjaci ne bi bili radikali kad ne bi iznosili neistine.

SRBISLAV VOJNOVIC

pre 11 godina

G-din Jovanovic je jedva izgovorio ime preduzeca , koje mu je omogucilo da postane suvlasnik FIDELINKE. Jedva je promucao " Agrar Poslovi", kada sam pokusao na internetu da ga nadjem , nasao sam ime " Delta Agrar Poslovi".
To Delta mi toliko mirise na G-dina Miskovica. Sada je jasno zasto se ocajnicki opirao voditelju da kaze ime svog " uspesnog " preduzeca. Izvini G. Cedo , ali tu nesto nije na svom mestu.

Svetlana

pre 11 godina

LDP je tako mala stranka a toliko mnogo zastupljena u medijima a posebno u emisijama Olje Beckovic. Nikako da shvate da, kao sto neko rece:"Jesmo svi mi ludi ali nismo glupi"

maaallla

pre 11 godina

ceda je propustio da se pripremi za emisiju.sva pitanja su ostala bez odgovora,kao i do sada.
vreme je za opstenarodni test inteligencije.

perica

pre 11 godina

Ceda seje liberalizam za ove "mlinare" koji ga opravdavaju a za sebe prigrabio kapitalizam . Eto za stotine radnika uredno daje radnicku platu i time im obezbedjuje egzinstenciju a drustvene mlinove dobio u zakup [verujem na 99 godina]i sa parama za koje nece da kaze odakle ! Niti jedan mlin na jugu Srbije ne radi samo on prodaje "lepo i moderno pakovane" artikle i izvozi sa svi certifikatima !? Bas uspesan neki vodenicar!

uzalud vam trud sviraci

pre 11 godina

Postovani Dragane za pocetak uzmite pa procitajte pripovetku ,,vodja" R.Domanovic, mi smo je nekad imali za obaveznu lektiru. Koje taj, i koga je birao, da po svim parametrima smo dno civilizovane evrope. Da je albanija ispred nas u kvalitetu zdrastvenih usluga! Na dan zastite deteta podatak koji sam video a i vi ste mogli videti na B92 da 400 000 hiljada dece zivi u siromastvu, da je svako peto dete seksualno zlostavljano. Zavrsio bi sa sloganom pescanika ,,ako vam je dobro onda nista"!

Ћурковић Далибор

pre 11 godina

Ипак би требало имати у виду да овај професор Бакић, ако се изузме лични карактер напада на Чеду (ипак, уважени се бори у овом кошмару свега и свачега), поставља Питања која већ дуго курсирају Европским врховима, иако се иста у пракси вишеструко интерпретирају. Па чекајте, Европа је јак привредни партнер, били ми са њом или без ње. Чини ми се да Чеду не треба превише бранити, вероватно је он свестан свога значаја за окружење у перспективи 21 века, али о том потом.

Dragan

pre 11 godina

@(predrag, 20. novembar 2012 06:23)
Kazete, "on(Ceda)se ubi da objasno ovim slepcima o cemu se radi".
Ajde, makar vi nam kao strucnjak za razumevanje i slepce, objasnite sta je Ceda bilo kome i i bilo kada objasnio? Makar jedan primer? Moze cak i Fidelinka, to je verujem krace nago Shiller Street.

Nikola

pre 11 godina

Rece neko gore da se u Americi milioneri bave politikom i to nikome ne smeta - jeste istina je, ali su te milione zaradili pre politike, to je sustinska razlika. Pogledajte nase politicare, Dacic, Vucic, Tadic, Ceda, Dinkic, Rasim Ljajic, Vuk Draskovic, Nenad Canak, - niko nije imao u zivotu dodirnih tacaka sa privatnim sektorom, a pojedini ni dana radnog staza (Ceda, Dacic, Dinkic bio malo asistent na Fakultetu, Vucic, Tadic malo profesor u srednjoj skoli, Draskovic nista, za Canka ne znam).Jedini koji su imali privatne poslove pre politike su, svidjali se oni Vama ili ne - Zoran Todorovic SRS, Velja Ilic NS, Zoran Zivkovic (sad osniva novu), Dragan Markovic Palma, Dragan Djilas. To je sustina.

Goran

pre 11 godina

Gospodin Bakic je zamenio posetu Kumu i Siptaru sa posetom Legiji. Cedomir Jovanovic jeste posetio Legiju u CZ i to nije demantovano. Sto se tice gore spomenutih, njih nije posecivao u zatvoru ali jeste u Silerovoj. Gospodin Bakic je trebao da bolje pripremi za emisiju. Takodje je i crtanje zebre zaista besmislena optuzba. Za mene su mnogo spornije neke druge stvari o kojima je govorila i gospodja Beckovic. Odakle novac gospodinu Jovanovicu da iznajmi ili kupi (svejedno) jednu tako veliku firmu imaju u vidu prilicno luksuzan zivot koji vodi a i cinjenicu da ima cetvoro dece. Nekada smo imali komisiju za ispitivanje porekla imovine i trebala bi da postoji i danas slicna komisija.

Nemanja

pre 11 godina

Jedino sa cime bih mogao da se slozim sa gospodinom jovanovicem, jeste da je ovo drustvo drustvo bez etike i vrednosti. Ali ono sto se ovde videlo, i sa cime se ja slazem, a sto su jasno istakli prof. Bakic i gospodja Smajlovic, da LDP tj. gospodin Jovanovic nije alternativa. Zasto nije? Zato sto je gospodin Jovanovic implicitni prizno da se on "snasao" u ovom nazalost trulom drustvu, drustvu neetike, drustvu koje ne zeli da menja, jer je sasvim u redu da se bavi politikom i biznisom i da kaze da na taj nacin zaradjuje za zivot. Tako da nova politicka parola, u ovom slucaju LDP-a jeste, treba da bude ne preokret nego snadji se. Porazavajuce je da je u Srbiji na pocetku 21. veka, demagog ozbiljno i legalizovano zanimanje...

laza

pre 11 godina

Ladno je Čeda morao da nam otkrije da je Pravdu u stvari držao DS!!! A ovamo ceo narod verovao kako je to list radikala i sl.! Koji komični paradoks.

Mare

pre 11 godina

Na pitanje, otkud Vam ta firma (Fidelinka), Cedomir kaze, firma nije moja, nego zenina. Na pitanje, otkud zeni, pa iz zarade nase prethodne firme. Na pitanje, kako je finasiran LDP, Cedomir kaze, od doprinosa i 400,000 evra kredita koju nam je banka dala na osnovu hipoteke na moju firmu. Znaci, firma nije moja nego sam ja njen vlasnik. Medjutim, sustinsko pitanje koje nije ni postavljeno je, koji su to "uspesni Cedomirovi plasmani" u inostranstvo iz koga je stvoren kapital.

М. Н. Лазар

pre 11 godina

Добар си био prof. Ј. Бакићу према (с'разлогом)испрепаданом Ч. Јовановићу.
Што на тај начин не приупиташ; кофер Дачића,"Далај лама"-Вучића и диплом. Николића*, како и од чега (непристојно) луксузно живе?
Ако то урадиш; онда ћеш постати јунак, на шта очигледно претендујеш.

* и још Вучелића, Тијанића,Палму,Вељу И.,...
Направи сам списак.

uzalud vam trud sviraci

pre 11 godina

@Dragan 25.11.12.
Gospodine Dragane mi smo dno civilizovane evrope po svim parametrima i mi nismo upali na to dno, valda nas je neko doveo na samo dno. Zato moja opaska na pripovetku ,,Vodja" R.D. Da bi se drustvo urusilo ili prosperilalo mora pstojati vodja koji ce to drustvo voditi, mislim na politicke stranke, slobodne intelektualce, akademiju, verske institucije i itd. Ogromna vecina gore nabrojanih ima sasvim suprotan stav od LDP-a. To znaci da oni a ne Ceda su upropastili Srbiju. Ako je bogat pa sta? Ako je nesto ukro, zloupotrebijo naravno neka ide odma na sud i sto se mene tice neka dobije dozivotnu, niti je sad niti je bio u vlasti odkad ima tu firmu znaci nema politicki kisobran. Mala partija malo glasova su dobili, istina na nasu zalost. Da li znas koliki procenat u evropi dobijaju liberalne partije? Sa svojim liberalnim stavovima u Srbiji dosta su i dobili ali posto su oni jedini svetlo(feral) sa jos par intelektualaca premalo.Ne mislim na one itelektualce koji se ne skidaju sa TV i novina. pozdrav

laki

pre 11 godina

Nisu problemi finansiranje stranaka od tajkuna,vec ko su oni,kako su dosli do bogatstva.To je vazno,jer ako se zna da su to neki koji su se devedesetih pa i posle obogatili preko noci i na sumjiv nacin,prevarama i kriminalom,onda se sa pravom postavlja pitanje zasto oni nisu procesuirani i sta se moze od takvih ocekivati.Sve je tu jasno,svi tu imaju neke svoje licne interese,i sve vaznije politicke partije se finansiraju od nekih tajkuna i lica sumnjive proslosti,i zbog toga imaju obaveze da rade ono sto njima odgovara.Nece to nijedan politicar priznati,to je jasno,jer su to interesne grupe i rade zajedno.Ne verujem da je ijedan politicar mogao da se enormno obogati od svoje plate i ne zloupotrebljavajuci svoj polozaj,ili ne iskoristiti svoje veze,ja tebi ti meni.Znaci ako nisi hteo sa njima u kolo,onda nisi ni mogao da uspes i obogatis se.U pravnoj drzavi kako to mnogi lepo govore ne bi uspeli za kratko vreme tako bezobrazno da se omaste,pricom o demokratiji zakonima i ljudskim pravima.Zbog toga mnogi nece da odgovaraju na pitanja konkretno.Ceo sistem je zatrovan,treba ga menjati iz korena i rascistiti sa mafijom,inace nema leba.Uzasno me nerviraju argumenti kako tajkuni ili neki drugi koji su na sumnjiv nacin dosli do firmi omogucuju radna mesta,to tako ne moze da se gleda,vec se mora ispitati poreklo imovine i kazniti svi koji su se ogresili o zakon,bez obzira o kome se radi.To je demokratija i pravda a ne slatkorecivo prodavanje magle.

Dragan

pre 11 godina

@(uzalud vam trud sviraci, 21. novembar 2012 19:15)
Naravno da nam nije dobro, ali Ceda ("koji nije vlasnik Fidelinke, njego njegova zena") ne moze nikada biti alternativa. To su najbolje videli oni koji zive u njegovoj blizini, gradjani Beograda i zato su ga kaznili na izborima. Ceda je veliko i nepremostivo breme za bilo kakav napredak LDP-a. Moze te li zamisliti u ovako losoj politickoj situaciji da LDP ne moze da napreduje? Zasto?

Dragan

pre 11 godina

@(uzalud vam trud sviraci, 26. novembar 2012 17:33)
Postovani! Po meni nismo dno civilizacije, kako to kazete, ipak imam respekt prema svojim sugradjanima i zemljacima. Druga je stvar sto su nam sadasnje politicke "elite" nasedale na jeftine zapadne kolonijalne trikove, niti su same imale iskustva i nisu ucile na tudjem iskustvu. Na primer, Madjarska je za 10 godina imala 10 puta vece strane investicije nego Srbija a mi smo neumerno sledili taj model razvoja koji je i njih polomio. Sto se tice C.Jovanovica, nije pitanje sto je bogat, nego kako je dosao to tog bogastva. On kao nezavrseni dramaturg ulazi u politiku i odjednom postaje vlasnik enormnog bogastva. I tu pokazuje svoje licno znanje iz "ekonomije" dok je najveca slabost LDP-a nedostatak bilo kakve jasne ekonomske platforme. Vi pravite zakljucak da posto su drugi politicari losi, da je Jovanovic dobar jer drugacije govori. Prednost tih drugih, losijih, je sto ih samo ranije provalimo kao nesposobne. Za Jovanovica bi nam trebalo verovatno duze da shvatimo svo njegovo kompleksno nezanjene i nas pad na zamlju bi bio jos tezi.Jos jednom, kada medju ovako losim partijama, LDP nije mogao da se izdigne, nema sta ni u buducnosti da trazi bez radikalnih promena u svojim redovima i u svojoj politici.

svirac na zici

pre 11 godina

@ postovani Dragane!
Podrazumeva se solidarnost i respekt prema svom narodu ali se mora biti iskren predocavati mu cinjenice a on ce sam uglavnom dobro odabrati. Navedi mi samo jedan ali bukvalno jedan pokazatelj u cemu nismo zadnji ili predzadnji u evropi sem inflacije tu smo neprikosnoveni. Navodis kao los primer madjarsku, ja sam malo stari pa malo duze pamtim i nemirnijeh sam duha pa sam osamdesetih skoro celu evropu proputovo. Mi smo se sprdali sa tim istocnim zemljama studenti ili takozvani studenti su mesecima ziveli u madjarsko na racun par farmerica prosvercovani sa ponta-rosa iz trsta a sada mi idemo u soping u madjarsku za kilo virsli i koje cega, da ne spominjem infrastukturu. Rumunija je bila jos gora njima su zvakace gume bile pojam, ima nesto sto nikad necu zaboravit u jednoj velikoj prodavnici bilo je par stotina cipela i samo tri (3) vrste. Da te vise ne gnjavim samo da vidis gde su nas vodje dovele. Zato i podrzavam Cedu i LDP jer on ima viziju za 20-50 godina sta ce nam se desiti ako nastavimo ovako propadati a sta ako se okrenemo evropi i njenim vrednostima a takvih vrednosti nema nigde. Ako evropa ima alternativu uredu, koja je to? Moze se narod zamajavati sa Vukadinovicevim BRIK-m ili marsom to je isto, tadicevci su narodu ogadili evropu ali samo nas evropa moze spasiti. pozdrav

Sava

pre 11 godina

hmm, to nije losa ideja, skenirati papire i predstaviti javnosti i medijima u slucaju nepravde.... pristrasnog sudjenja i slicno... Selfdefence sve je na stolu, sto bi rekli nasi prijatelji preko okeana.

Dragan

pre 11 godina

@(svirac na zici, 28. novembar 2012 18:26)
Postovani, bojim se ako se ne budemo drzali teme emisije, B92 nam nece tolerisati diskusiju. Slazem se za prvu recenicu. Slazem se da smo 70-80 tih bili ispred Istocne Evrope, ali zvakaca guma nije jedino merilo. Oni su razvijali bazicnu infrastrukturu, mi malo vise potrosnu privredu. Da se vratimo u 2000-te. Prema podacima svetske banke, Madjarska je od 2001-10 imala USD 14503 a Srbija USD 2735 direktnih stranih investicija po glavi stanovnika. Moja poenta je da je Madjarska stradala cak sa preko 5 puta vecim stranim ulaganjima mego sto smo ih mi videli i zakljucujem da je pogresno da sledimo taj model koji namece Zapad. Zao mi je sto LDP nije uspeo da se eksponira kao moderna alternativa pre svega zbog po mom vidjenju nedostatka demokraticnosti u samoj partiji. Partije moraju da neguju samokrticnost u svojim redovima i da se rukovodstva smenjuju.
Vi podrzavate LDP na sta imate legitimno pravo, ali to navodite deklarativno, bez navodjenja bilo kojeg konkretnog primera.

uzalud vam trud sviraci

pre 11 godina

@ Dragan
U pravu si mozda smo i preterali sa debatom, zahvaljujem se redakciji B-92 na ustupljenom prostoru. Pa poceli smo sa sa opozicijom, politicke stranke imaju presudan u ticaj u razvoj drustva kako kod nas tako uglavnom u celom demokratskom svetu. LDP je imao uvek uglavnom dijametralno suprotne stavove od ostatka partija pa i drustva. Jasni stavovi u ljudkim pravima od seksualne orjentacije pa nadalje, dosledna evroantlanska orjentacija, politke milosevica pa do danasnje, lika i dela Z.Djindjica,jasan stav o kosovu i itd. Ne interesuje me njihov ekonomski program. I zbog ovih stavova pre svih Ceda je bio stub srama za pljuvanje(izdajnik,narkoman i itd). Zamisli ti uvazenog profesora Bakica slaze a ne trepne (mogao je pogledati presudu lazovima), njima je potrbna laz da bi nekoga ocrnili.Zato se i vrte na svim kanalima Dj.Vukadinovic, S.Antonic, C.Antic, Trifunovic Bakic i ostali jer oni su bitan faktor u stvaranju javnog mnjenja.A sto se tice evrope, da bi usao u tu zajednicu(da budes lovac moras sest meseci da setas s lovcima ali bez puske i kad polozis oni te prime u svoje drustvo) moras da ispunis tridesetak poglavlja a da izadjes dovoljno da vlada obavesti Brisel i to je to.Evropa nema interes da da bude okruzena siromasima nedemokratama zato imaju fondove za pomaganje ne KREDITE, da nije tako pustili bi ih niz vodu. Sloboda trzista i konkurencija je spas za sve nas. Pozdrav

Dragan

pre 11 godina

@ (uzalud vam trud sviraci, 29. novembar 2012 20:13)
Kazete,"Ne interesuje me njihov ekonomski program". A bez uspesne ekonomije, nema demokratije, nema obrazovanja, zdravstva, kulture. Kazete " Sloboda trzista i konkurencija je spas za sve nas". A cak i vodece zemlje Zapada napustaju tu politiku. Sta je bilo spasavanje automobilske industrije i banaka, na primer, nego direktna drzavna intervencija. LDP nema sta da trazi dok ne izgradi ozbiljnu i odrzivu ekonomsku poltiku.