1. Tek sam sada pogledao snimak emisije. Prosto ostavlja bez teksta. Zanima me da li cemo konacno imati priliku da upoznamo ministra koji ce predstavljati pozitivnu promenu u odnosu na svog prethodnika. Neverovatno je kako se sa izborom novog, problemi u prosveti umnozavaju, umesto da budu resavani. O konkretnim detaljima ne vredi pisati, ima ih mnogo, u razlicitim kontekstima.
  (Dusan, 25. januar 2011 20:41)

  # Link komentara

 2. Ako gledate emisiju, vidite kakvog ministra imam. Umesto da me brani - napada mene i moje kolege. O suštinskim stvarima nema blage veze. Najviše me pogađa kada priča o informatičkim dostignućima. Da razjasnimo neke stvari:
  1. Kada priča o tome da su škole dobile internet - istina je. ALI: to je modem na bazi mobilne telefonije. Kod nas je brzina protoka bila 56 kbps, praktički je neupotrebljiv na nivou škole.
  2. "Sve škole će dobiti 20 - 30 računara". Najveća prevara javnosti u poslednje vreme. Npr. naša škola NEĆE dobiti 20 računara za decu, kako je obećano - nego 2 (DVA)! Kada smo popunili formulare, bilo je reči o "savremenim personalnim računarima". Umesto toga dobijamo rešenje u vidu Windows Multipoint Servera: na JEDAN računar su priključena 10 monitora, 10 tastature i 10 miša. Kad sve saberemo i oduzimamo opet imamo Pentium jedinice. Može da se koristi internet i MS Office paket. O obradi zvuka, videa, slike i o 3D grafičkim programima nema ni reči - ne mogu se pokrenuti. Inače ovaj Windows je predviđen za nerazvijene i siromašne zemlje Afrike i Azije. Znači nismo dobili savremene, nego JEFTINE računare delimično upotrebljive (to ne znači da će biti jeftino i za Srbiju - znamo kako idu javne nabavke).
  Vrativši se na intervju, ako nema pojma o čemu priča, bilo bi poštenije da preda svoje mesto nekom stručnijom od njega.
  (zorkov, 25. januar 2011 01:01)

  # Link komentara

 3. Stvarno je izgleda potrban 5 oktobar drgi deo.Podrska svim prosvetnim radnicima.
  (Miodrag Ivanovic, 24. januar 2011 18:20)

  # Link komentara

 4. Interesuje me da li je naš ministar prosvete upoznat sa iznetim stavovima i oštrim kritikama stručne javnosti i strukovnih udruženja na najavljenu reformu gimnazijskog obrazovanja bez informatike.

  Ukoliko nije, bilo bi lepo da neko pogleda :

  Blog B92: [link]
  (Radoznao, 24. januar 2011 16:19)

  # Link komentara