Kan se oprostio od Elf-a

Nemački golman Oliver Kan saopštio je da se povlači iz reprezentacije posle meča sa Portugalom.

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Nedelja, 09.07.2006.

00:46

Default images

"To je bio moj poslednji meč za reprezentaciju. Bilo je divno, ali morate znati kada je završeno", izjavio je Kan nemačkoj nacionalnoj televiziji ZDF, posle pobede domaće selekcije nad Portugalom – 3:1. Kan je odigrao 86 utakmica za Nemačku, bio je kapiten tima koji je došao do finala Svetskog prvenstva 2002. godine, kada su izgubili od Brazila 2:0. On je tada osvojio "zlatnu loptu", nagradu za najboljeg igrača Mundijala.

Na ovom Mundijalu 37-godišnji Kan je branio samo u subotnjoj utakmici za treće mesto, posto je selektor Jirgen Klinsman dao prednost golmanu Arsenala Jensu Lemanu.

Dva golmana su zbog toga bila u žestokom verbalnom sukobu tokom poslednjih godina, ali se njihov odnos veoma popravio na turniru, a kamere su ih u nekoliko navrata snimile u preijateljskom razgovoru (najupadljivije pred penal-seriju u četvrtfinalu sa Argentinom).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: