Francuzi oprezni pred polufinale

Izvor: V Ðorðeviæ

Ponedeljak, 03.07.2006.

12:55

Default images

Umesto da su već stigli svojim kućama, repezentacivci Francuske su se, po mnogima, neočekivano, plasirali u polufinale Mundijala. Par dana nakon trijumfalne pobede nad Brazilom, Galski petlovi, su počeli operaciju zvanu titula svetskog prvaka.

Verovali ili ne, ali malo je falilo da Francuzi ostanu bez hotela i terena za treniranje. Naime, direktor  i organizator put ove reprezentacije je, pred meč sa petostrukim prvakom sveta, otkazao smeštaj i terene, pošto niko osim samog Domeneka nije verovao da će petlovi pobediti Karioke. A čudo se dogodilo i Francuzi sada čekaju polufinalni meč sa Portugalom.

"Bili smo toliko oduševljeni pobedom da smo zaboravili da ostajemo bez smeštaja. Ustvari nikoga nije ni bilo briga o tome, jer smo pobedili favorizovane Brazilce. Pravo da vam kažem i da smo ostali na ulici ne bi bilo problema, pripremili bismo se za polufinale".

Međutim, oduševljenje je brzo splaslo, prebivalište je sređeno i nove brige su počele da more Francuze. A one se zovu - Portugalci.

Stvarno su odlični fudbaleri. U tim im se vraćaju Deko i Koštinja i to će nam biti veliki problem. Oni su bolji od Brazila, ako ni zbog čega drugog onda samo zato što su se plasirali dalje, a Brazilci nisu. Moramo se mnogo ozbiljnije pripremiti nego za meč sa Brazilom.

Domenek i ekipa će morati, pored taktike da obrate pažnju i na kartone. Problem je odbrana u kojoj svaki igrač ima po jedan žuti karton. A to bi moglo skupo da košta petlove.

 "Igraćemo kao da niko nema kartone. Znate mi imamo i u rezervi fantastične štopere i vezne igrače. O finalu ćemo razmišljati posle meča sa Portugalom. Ili, možda neće ni biti potrebe da razmišljamo o tome".

A francuski mediji, koji do meča sa Brazilom, nisu ni prestajali da kritikuju Domeneka,sada upozoravaju svoje ljubimce da je Berlin i dalje daleko, a da je Minhen blizu .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: