Pitanje za stanje nacije

Izvor: B92

Nedelja, 21.09.2008.

20:23

Default images

Šta je "Stanje nacije"

Emisija „Stanje nacije“ ima ambiciju, uz ozbiljno dnevno istraživanje o najaktuelnijoj temi, da dođe do podataka šta zaista građani Srbije misle, bez obzira da li je u pitanju visoka politika ili životne teme koje se tiču svakog od nas. Svakodnevno smo svedoci da, pre svih, politička elita manipuliše javnim mišljenjem, često pribegavajući raznoraznim trikovima. Niko ne može pouzdano da kaže šta građani Srbije misle o određenoj temi. Zbog toga je, kao partner B92 i emisije „Stanje nacije, u čitav projekat uključena je agencija „Stratedžik marketing“ - lider u regionu, kada je istraživanje javnog menjenja u pitanju.

Svakog dana emisija „Stanje nacije„ imaće barem jednu temu koja je potresla javno mjenje ili neke fenomenološka pitanja koja nas neprestano prate kroz život i o kojima nemamo mnogo vremena da razmišljamo, a često ni ne znamo šta naša sredina misli o tome.

Agencija Stratedžik marketing će raditi istraživanje na reprezentativnom uzorku i to neće ostati samo materijal za emisiju koju ćemo raditi, već jedna vrsta dokumenta, odnosno svedočenja o našem vremenu.

Biće veoma zanimljivo videti eventualno promenu javnog mnjenja kada isto pitanje u promenjenim okolnostima ponovo postavimo. U studiju će biti postavljeno pitanje za sledeću emisiju, a Stratedžik marketing će obaviti anketu i analizirati podatke. Sa objavljivanjem rezultata istraživanja razgovaraćemo o temi sa gostima u studiju.

„Stanje nacije“ je pre svega informativna emisija koja će biti dopadljiva i zabavna za gledaoce. U svakoj emisiji pozivaćemo gledaoce da, pogađajući postotak istraživanja koje je sproveo Stratidžik marketing, provere sopstveno znanje i pretpostavke o tome šta njihovi sugrađani misle na određenu temu. Na kraju svake emisije, gledalac koji najbolje poznaje stanje nacije će biti novčano nagrađen.

Voditeljka: Tanja Ljubisavljević
Urednici: Antigona Andonov i Slobodan Kostić
Kontakt: stanjenacije@b92.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: