Youtube uvodi inovacije: Lakše korišćenje na TV uređajima

YouTube je odlučio da ljudima dodatno olakša kontrolu nad aplikacijom, bez obzira na to koji uređaj koriste. Novine su uvedene u aplikaciji za mobilne telefone, a sada korisnici mogu da glasom pretražuju ono što ih zanima na YouTube-u čak i kada se slika prebacuje sa mobilnog telefona na TV.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 26.12.2019.

11:30

Youtube uvodi inovacije: Lakše korišćenje na TV uređajima
Foto: Depositphotos, uroszunic

Na primer, glasovnom pretragom nekog recepta, na vašem TV ekranu pojaviće se sadržaj koji najbolje odgovara onome što ste hteli da pronađete.

Iz kompanije su takođe saopštili da je sada moguće i gledanje videa u HD rezoluciji, kada se strimuje sa Playstation 4 ili Playstation 4 Pro uređaja, piše portal The Verge.

Još promena bi moglo da očekuje YouTube korisnike na Android operativnom sistemu. Kako prenosi nemački SmartDroid, neki Android korisnici primetili su da, nakon ažuriranja, njihova YouTube aplikacija funkcioniše kao daljinski upravljač kada sliku sa mobilnog telefona puštaju na TV-u.

Ovim ažuriranjem je u aplikaciju uključen "navigation pad", koji olakšava pretraživanje sadržaja, podešavanje titlova i kvaliteta videa.

Mada ne izgledaju kao velike, ove novine ukazuju na to da će se YouTube u budućnosti fokusirati na to da prebacivanje slike sa mobilnog telefona na TV olakša svojim korisnicima što je više moguće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: