Youtube planira najozbiljniju konkurenciju TikToku do sada

Kineska aplikacija za deljenje video sadržaja TikTok koja je u svetu objavljena pre tri godine, jedna je od najpopularnijih društvenih mreža trenutno, sa više od 3 miliona preuzimanja dnevno.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, Pixinooo
Foto: Depositphotos, Pixinooo

S obzirom na to koliko je TikTok bio uspešan, Google je navodno razmišljao o kupovini rivalske aplikacije Firework pprošle godine.

Sada, međutim, portal The Information prenosi kako Youtube planira da uvede "Shorts". Ne bi se radilo o zasebnoj aplikaciji, već o kratkim klipovima koji bi bili dostupni svakome ko već koristi Youtube. Ovi kratki vdeo-snimci biće slični onima koji su na TikTok aplikaciji.

Korisnici bi tako mogli da biraju iz Youtube kataloga muzike kako bi dodali neku pesmu svojim video-snimcima. Ovo je, čini se, najozbiljniji pokušaj kompanije iz Silikonske doline da se bori protiv "uspona TikToka".

Youtube Shorts bi trebalo da očekujemo do kraja ove godine, a već su uveli sličan sadržaj 2018. kada su predstavljene Youtube Stories, odnosno mogućnost da korisnici postave "priče" slične onima koje već postoje na Instagram i Snapchat aplikacijama, piše sajt Android Central.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.