Uskoro mogući grupni selfiji na daljinu?

Patenti nam uobičajeno daju bolju ideju o tome šta kompanije spremaju za svoje buduće uređaje.

Tehnopolis

Izvor: B92, benchmark.rs

Ponedeljak, 15.06.2020.

18:30

Uskoro mogući grupni selfiji na daljinu?
Foto: depositphotos/ AllaSerebrina

Sada je otkriven patent kompanije Apple, koji bi korisnicima omogućio da kreiraju "sintetičke grupne selfije".

Uskoro bi mogla postojati mogućnost da se grupni selfiji kreiraju iako niste pored ljudi u fotografiji. Prema informacijama iz Apple patenta, nova aplikacija bi omogućila drugim ljudima da postanu deo korisnikovog grupnog selfija, a učesnici bi bili na odgovarajući način postavljeni u okviru frejma. Patent takođe opisuje prozor koji bi se pojavio na uređaju pozvanog korisnika, koji bi mu omogućio da učestvuje u grupnom selfiju ukoliko prihvati poziv.

Grupne fotografije bi uključivale standardne fotografije, uskladištene video fotografije, slike iz live stream-ova, što bi omogućilo nekoliko različitih opcija u procesu kreiranja sintetičkih selfija.

Prijava za ovaj patent je podneta još 2018. godine, a nedavno je odobrena kompaniji Apple. Naravno, ne postoji garancija da će ideja iz patenta biti implementirana u konkretnu aplikaciju, ali predstavlja zanimljiv koncept za budućnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: