Traže od Vlade da ubrza uvođenje 5G mreže: Predviđa se profit od 158 milijardi

Od Vlade Ujedinjenog Kraljevstva taži se da ubrzaju uvođenje 5G mreže po celoj teritoriji što je više moguće, jer se ovo vidi kao jedan od načina da se oporavi ekonomija zemlje nakon pandemije koronavirusa.

Tehnopolis

Izvor: B92, Tech Radar

Ponedeljak, 29.06.2020.

12:12

Traže od Vlade da ubrza uvođenje 5G mreže: Predviđa se profit od 158 milijardi
Foto: Depositphotos, nmedia

Rezultati novog istraživanja kompanije Vodafone govore u prilog tome da bi izgradnja 5G infrastrukture mogla da donese profit od čak 158 milijardi funti ekonomiji tokom narednih deset godina, zahvaljujući povećanju produktivnosti i povezivanja.

Uvođenje nove mreže bi, kako se navodi, moglo da dovede i do otvaranja novih radnih mesta, kao i do poboljšanja pružanja javnih usluga širom Ujedinjenog Kraljevstva.

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva nema lak zadatak pri uvođenju 5G mreže i potencijalnom ispunjavanju ovog plana, s obzirom na to da su brojne rasprave o tome koja kompanija će tačno obezbediti 5G infrastrukturu ovoj državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: