Tehno zagonetka: Pronađite televizore među slikama!

"Poslednja inovacija tehnološkog sveta", kako su je nazvali iz Samsunga, upravo je postal dostupna i u Srbiji. Za nju kažu da, kada ne radi, ulepšavanje enterijer doma, ali i odražava lični i životni stil vlasnika.

Priredio: Miloš JovanovićIzvor: B92
Podeli
Foto: B92/MJ
Foto: B92/MJ

U godini u kojoj je obeležio pola veka postojanja, odnosno "50 godina inovacija", južnokorejski proizvođač sinoć je u Beogradu predstavio najnovije pametne televizore iz Samsung The Frame linije.

Ovi uređaji jedinstveni su po tome što, da ne znate šta su, a da ih vidite na zidu nekog stana (kada su isključeni), gotovo sigurno ne biste mogli ni da pomislite da je u pitanju TV prijemnik.

Lajfstajl televizori The Frame linije, i bukvalno, izgledaju kao slike koje vise na zidu. To im omogućava baza od preko 1.200 umetničkih dela koje ovi uređaji emituju, kada se na njima ne gleda televizijski program. Ne ekranu se takođe mogu naći i fotografije, bilo one koje odgovaraju ambijentu ili druge, po izboru vlasnika.

Na slici ispod su dva televizora i četiri slike. Pokušajte da pogodite pod kojim brojevima se nalaze televizori, a pod kojima umetničke slike. (Odgovor možete naći na kraju teksta.)

Foto: B92/MJ
Foto: B92/MJ

Jedna od prvih stvari koja će vam pasti na pamet kada ugledate Frame televizor na zidu je: "A gde je kabl?" Na to pitanje direktor marketinga Samsunga za region Milan Vujović odgovara:

"Ovaj televizor ima optički kabl koji je povezan sa One Connect Box-om, u koga idu svi kablovi. Svo napajanje i sav sadržaj, kao i svi drugi uređaji (kao npr. konzole za igranje), koji stižu od televizora idu kroz One Connect Box, a zatim u TV - kroz taj jedan kabl. Obizrom da je taj kabl optički, on je potpuno providan."

The Frame televizori imaju senzor pokreta koji detektuje prisustvo ljudi u prostoriji u kojoj se oni nalaze, pa će tako kada je soba uređaj sam "isključiti" sliku na ekranu. Napredna tehnologija televizorima omogućava da celom svojom povšinom budu naslonjeni na povšinu zida, što još više doprinosi "slika" efektu.

Uređaji su opremljeni QLED ekranima sa unapređenom HDR 10+ tehnologijom i stopostotnom vidljivošću boja. Paneli dolaze u četiri veličine: od 43, 49, 55 i 65 inča.

A da su televizori prilagodljivi gotovo svakom ambijentu govori i to što njihov ram dolazi u četiri različite boje: beloj, crnoj, bež i braon.

Raspon cena Samsung The Frame televizora trenutno se kreće se od 130 do 250 hiljada dinara, u zavisnosti od veličine ekrana.

Foto: B92/MJ
Foto: B92/MJ

Odgovor: Samsung The Frame televizori se nalaze pod brojevima 2 i 3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.