Švedski gejming gigant kupio prava za Lord of the Rings i Hobbit franšize

Kompanija, koja polaže prava na rad J.R.R. Tolkina, uključujući Lord of the Rings (Gospodar prstenova) i Hobbit franšize, prodata je švedskoj gejming kompaniji Embracer Group.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 19.08.2022.

12:15

Švedski gejming gigant kupio prava za Lord of the Rings i Hobbit franšize
Foto: Elentaris Photo / Shutterstock.com

Embracer Group je nakon ovoga sugerisao da bi mogao da kreira spinof filmove, zasnovane na popularnim likovima, kao što su Gandalf, Aragorn i Golum.

Sporazum uključuje i odgovarajuća prava na ostali literarni materijal i radove iz "Middle-earth" ekosistema, koje su autorizovali Tolkien Estate i HarperCollins. Ovo se prvenstveno odnosi na The Silmarillion i The Unfinished Tales of Numenor and Middle-earth.

Tokom 2017. godine Amazon je platio 250 miliona dolara za prava da kreira veliki projekat, koji se odigrava pre Gospodara prstenova, pod nazivom "Rings of Power", a debitovaće na Prime Video servisu 2. septembra.

Embracer je kompanija koja je primarno uključena u kreiranje igara za PC i konzole, tako da se i na polju igara očekuju noviteti iz ovih franšiza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: