Stručnjaci odgovaraju: Kako da internet postane bezbedno i korisno mesto za vaše dete?

Sa ciljem da podrži i osnaži roditelje u savladavanju izazova koje donosi digitalni svet u kom odrastaju njihova deca, A1 Srbija ogranizuje vebinar “Kako da pomognemo svojoj deci u digitalnoj eri”.

Izvor: B92, A1
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Vebinar će se emitovati u sredu, 24. novembra, u 18 časova na Facebook profilu A1 Srbija.

Učesnici vebinara, koji se organizuje u okviru A1 edukativne platforme "Bezbedni klinci", će korisnim i edukativnim sadržajima pomoći roditeljima i motivisaće ih da konstruktivnije razgovaraju sa decom o različitim temama koje spadaju u domen digitalne pismenosti.

Razgovor će voditi psiholozi Ana Mirković i Dragan Ilić, kao i učiteljica Milana Pivaš, sa ciljem da daju odgovore na brojna pitanja svima onima čija deca aktivno koriste internet i koji žele više da se informišu o izazovima digitalne ere i mnogobrojnim promenama koje su zatekle đake, roditelje i čitav obrazovni sistem.

Samo neke od dilema o kojima će stručnjaci razgovarati će biti: Kako adekvatno komunicirati sa decom? Kako im pomoći da se suoče sa izazovima odrastanja u digitalnom dobu? Kako izgraditi iskren odnos pun razumevanja? Kako naučiti decu da razviju kritičko razmišljanje i istražuju koristeći nove tehnologije?

Osim toga, oni će pružiti i korisne savete za sve roditelje na temu prilagođavanja novonastalim okolnostima i načina kako da upute svoju decu da bezbedno koriste internet.

U cilju podizanja svesti kod roditelja i njihove neophodne edukacije na temu bezbedne upotrebe interneta kada su u pitanju naši najmlađi, A1 Srbija je 2018. godine pokrenuo posebnu edukativnu platformu Bezbedni klinci, a prošle godine i istoimeni podkast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.