Stiže iPhone na točkovima: Apple rešava dva velika problema?

Nakon što su se pre desetak dana u javnosti ponovo pojavile glasine kako bi Apple mogao da uđe na tržište automobila, juče smo dobili i nove detalje o tome šta možemo da očekujemo od "Jabuke" u narednih par godina.

Izvor: B92
Podeli
Foto: depositphotos/pio3
Foto: depositphotos/pio3

Prema nezvaničnim informacijama (naravno, od osoba koje su dobro upoznate sa situacijom i projektom Titan), Apple je već počeo sa razvojem električnog vozila koje će biti namenjeno masovnom tržištu.

Ako postoji kompanija na svetu koja ima resurse za ovakvo nešto, to je svakako Apple. Međutim, to nije telefon, pa da znamo ša možemo otprilike da očekujemo, prenosi Reuters komentar osobe koja radi na ovom projektu.

Možemo samo da pretpostavimo kako Apple neće ulaziti na ovo tržište da bude samo još jedan od proizvođača koji traže "svoj deo kolača". Ne, ako krenu da prave automobile, želeće da budu superiorni u odnosu na svu konkurenciju.

Rešiće problem cene i izdržljivosti?

Tehnologija u fokusu strategije kompanije iz Kupertina odnosi se na baterije, pri čemu su u prvom planu dve stvari - cena koja će biti "radikalno" niža zahvaljujući novom dizajnu baterija, i dužem trajanju, takođe zahvaljujući inovativnim načinima izrade.

Ako su te informacije istinite, Apple bi zaista mogao da reši dva najvažnija problema automobila sa električnim motorima, iako je teško verovati da će sam "iCar" biti cenovno povoljan, jer sve sa potpisom jabuke dolazi sa odgovarajućom cenom, prenosi Zimo.

Šta ako ne uspeju?

Za tehnološki specijalizovanu kompaniju koja nema previše dodira as automobilskom industrijom, dizajniranje, razvoj i proizvodnja automobila biće, naravno, veliki izazov. Ako stvari krenu po zlu, i dalje postoji mogućnost odustajanja od razvoja automobila.

U tom slučaju, fokus bi prebacili na razvoj autonomne tehnologije koju bi prodavali tradicionalnim proizvođačima automobila.

Prema trenutnim planovima, Apple automobil možemo očekivati najranije 2024. godine, ali zbog problema sa pandemijom, kao i potencijalnih problema sa proizvodnjom jer je reč o novom tržištu za Apple, taj rok bi mogao da se pomeri i za koju godinu kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.