Šta sve donose novi iPhone za 2019. godinu?

Kompanija Apple za jesen priprema tri nova iPhonea, od kojih bi dva trebalo da imaju OLED, a jedan početni model LCD ekran.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 30.05.2018.

08:25

Šta sve donose novi iPhone za 2019. godinu?
Gettyimages / Ilustracija

Međutim, južnokorejski internet sajt ETNews, pozivajući se na neimenovane izvore iz same industrije, navodi nešto drugačiju informaciju. Sva tri ovogodišnja iPhonea trebalo bi da imaju OLED ekrane.

Ta informacija odmah je izazvala pad vrednosti deonica kompanije Japan Display, koja proizvodi LCD ekrane za Apple, ali i rast deonica kompanije LG Display, za koju se veruje da će, uz Samsung Display, biti Appleov zvanični snabdevač OLED ekrana.

Druga informacija u vezi sa sledećom generacijom iPhone uređaja, koju je otkrio analitičar Deutsche Securitiesa Đialina Lua, glasi da će jedan od modela iPhonea, koji bude predstavljen sledeće godine, imati trostruku kameru.

To će omogućiti dalji razvoj 3D tehnologije prepoznavanja prostora (3D sensing), putem stereoskopskog vida. Triangulacijska metoda će omogućiti precizno određivanje udaljenosti između iPhonea i posmatranog objekta.

Po uzoru na TrueDepth tehnologiju na prednjoj kameri aktuelnog iPhonea X, pretpostavlja se da će i trostruka zadnja kamera na budućem iPhoneu imati neke mogućnosti koje se tiču tehnologije poboljšane stvarnosti, piše Bug.

Za tu tehnologiju već duže vreme veliko intersovanje pokazuje i sam Tim Kuk, pa je tako prošle godine Apple predstavio specijalizovanu platformu ARKit koja diveloperima omogućava stvaranje aplikacija zasnovanih na poboljšanoj stvarnosti, koje su namenjene iOS 11 uređajima.

Analitičar Đialin Lu navodi da će treća sočiva na budućem iPhoneu biti namenjena optičkom zumiranju od 3x (aktuelni iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus i iPhone X imaju 2x optičko zumiranje).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: