Šta očekivati od današnjeg Apple-ovog iPhone 13 događaja?

14. septembra 2021. godine Apple je zakazao događaj za koji se očekuje da isporuči pametni telefon iPhone 13. Spekuliše se da bi mogao da bude otkriven zajedno sa Apple Watch Series 7, koji bi mogao imati prvi veliki redizajn kućišta od predstavljanja prve serije, ali i AirPods slušalice treće generacije.

Izvor: B92, Slashgear
Podeli

Taj uređaj je vrlo verovatno jedan od četiri različita modela: iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max. iPhone 13 će verovatno ličiti na prethodnika, sa kućištem i ekranom slične veličine u svakom modelu i manjim zarezom sa prednje gornje strane. Svaki od četiri modela iPhonea 13 imaće novi A15 procesor koji je korak dalje u performansama od svog prethodnika, A14.

Očekuje se da će iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max biti objavljeni sa LTPO ekranima koji omogućavaju veće stope osvežavanja slike,a najverovatnije će model Max imati mogućnost osvežavanja slike od 120Hz. Očekuje se da će oba Pro modela imati novi ProRes sistem za video snimanje za veću rezoluciju video zapisa nego ikada do sada.

Uz to, spekuliše se da bi Apple Watch Series 7 mogao da dobije prvi redizajn od kako je serija Apple satova ugledala svetlost dana, kao i najnovije AirPods 3. generacije za koje neki izvori navode da bi svojim inovativnim funkcijama mogle da "ukradu šou".

Iako je to moguće, postoje indicije da bi to Apple mogao da uradi kasnije u toku meseca na zasebnom događaju, gde bi predstavio i nove iPad i/ili Mac OS uređaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.