Šta Galaxy S4 govori Appleu za iPhone 6?

Čini se da je sa predstavljanjem Galaxyja S4 Samsung izvršio evoluciju pre nego revoluciju. Međutim, šta predstavljanje ovog uređaja može da znači za Apple i njihov predstojeći iPhone 6?

Tehnopolis

Izvor: TechRadar

Nedelja, 24.03.2013.

17:00

Default images

Mnoge od novih funkcija Galaxyja zapravo su stare funkcije, a mnoge od njih već su predstavljene sa nekim starijim modelima.

Da je ovo bio slučaj sa iPhoneom 6, ceo internet bi danima brujao kako je kompanija osuđena na propast.

Samsung zna da mu nije dovoljan samo hardver kako bi se izdvojio, razlike između S3 i S4 suptilne su poput razlike između iPhonea 4 i iPhonea 5.

Postoje određene granice kada je hardver u pitanju, i Apple to zna. Naravno, kompanija može da nam da veći ekran, kvalitetniju završnu obradu, više procesora, veću bateriju i megapiksele.

Ono što je zaista interesantno nije hardver već celokupan utisak. Ekosistem. Aplikacije.

Uzmimo Siri za primer – neverovatna tehnologija koja ne radi ništa previše pametno. Apple bi korisnicima mogao da omogući da upravljaju telefonom uz pomoć Siri, da uključe Airplane Mode ili da pronađu određeni video na YouTubeu i pošalju ga na Apple TV.

Takođe, davanje API-ja developerima kako bi širili ona polja koja ne interesuju kompaniju previše je dobra ideja.

Siri bi tako mogla da bude Babel Fish prevodilac, aplikacija za pronalaženje jeftinih letova, prepoznavanje numera ili kontrolu Netflixa, zapravo sve ono što bi developerima moglo da padne na pamet.

Bilo bi lepo videti i Passbook koji zapravo radi nešto kako bi olakšao teret novčanika i oslobodio ga papirnih i plastičnih kartica, članstva za teretanu ili karata za koncerte i bioskope.

Naravno, ovo su samo neke od mogućih unapređenja koja bi iPhone 6 mogao sa sobom da donese, šta vi mislite?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: