Sony sada zaista iskreno voli crossplay u igrama

Generalni direktor Playstation-a kaže da će broj naslova koji ga podržavaju "nastaviti da raste".

Izvor: PCgamer
Podeli
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

U sve češćem trendu dodavanja crossplay-a, svakoj novoj igri za više igrača, Sony je bila jedna od glavnih kompanija kojoj je trebalo dosta vremena da podrži popularnu funkciju. Ovo je najviše iskoristio Microsoft, koji sada uživa da svima govori koliko voli crossplay i kako želi da ga Sony voli isto toliko.

Zahvaljujući nedavnim korporativnim parnicama, iz čijih suđenja su obelodanjeni mnogi detalji, Sony-jevi razlozi za uvođenje crossplay-a su postali jasniji. Dokumenti objavljeni u okviru tekuće pravne sage Epic vs Apple pokazali su da je Sonyjeva crossplay usklađenost došla uz poseban honorar koji izdavači igara moraju da plate. U suštini, Sony želi da osigura da PlayStation igrači ne troše svoj novac na druge platforme, a da se i dalje oslanjaju na Sony-jeve servere/infrastrukturu da bi igrali igru.

To je potencijalno razlog zbog kojeg je prošlog meseca Borderlands 3 najavio da će sada svuda podržavati crossplay - osim na Playstationu. Ovo je bio prilično javna prozivka kompanije Sony, tako da je situacija i dalje neizvesna.

Uprkos tome, izvršni direktor Playstation-a Jim Rian nedavno je izjavio da želi da PlayStation podržava crossplay u više igara nadalje. "Podržavamo i podstičemo unakrsnu igru", rekao je Rajan, pozivajući se na različite naslove koji trenutno podržavaju ovu funkciju i druge, poput Destiny 2, koju će uskoro predstaviti. "Taj broj će i dalje rasti", dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.