Sledeće godine možda stiže novi PlayStation 5 i imaće zanimljivu opciju

Poslednjih meseci bilo je dosta vesti o novoj verziji PS5 konzole, a najnovija sugeriše zanimljiv redizajn uređaja.

Izvor: B92, KitGuru
Podeli
Foto: Mr.Mikla / Shutterstock.com
Foto: Mr.Mikla / Shutterstock.com

Najnoviji izveštaji ukazuju na to da će nova verzija PlayStation 5 konzole stići u septembru 2023. godine, a u njoj će aktuelni sistem konzola sa diskom i u digitalnom obliku biti zamenjen sistemom sa odvojivim disk drajvom.

Insider Gaming je u septembru objavio da će Sony, umesto prodaje odvojenih verzija konzole sa diskom i digitalne verzije, kreirati samo jedno PS5 kućište. Korisnici će moći da izaberu paket sa disk drajvom ili mogu da uštede novac i da pomenuti disk drajv kupe kasnije.

U novembru je The Leak potvrdio ovaj izveštaj, uz tvrdnju da će novi PS5 stići tokom 2023. godine. Očekuje se da će to biti tanji model konzole, ali da Sony nema planove da ovu konzolu zvanično nazove PS5 Slim.

Sada novi izveštaj Insider Gaminga sugeriše da će Sony pomenutu konzolu sa odvojivim disk drajvom predstaviti u septembru 2023. godine. Takođe se tvrdi da odvojivi disk drajv može da se poveže na USB-C port koji će Sony dodati na poleđinu konzole.

Sony još uvek nije zvanično objavio informacije u vezi sa ovom novom konzolom, ali ukoliko su izveštaji tačni, zvanične detalje ćemno dobiti tokom sledeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.