Siri - asistent sa stavom

Jedna od najboljih karakteristika novog iPhonea je, prema mišljenju mnogih koji su isprobali uređaj, aplikacija nazvana Siri.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.10.2011.

13:41

Default images

Aplikacija koja je za sada još uvek u beta verziji, u Appleovom je vlasništvu od 2010. godine, a osnivač kompanije od koje ju je Apple kupio, Norman Vinarski, kaže da se sadašnja verzija razlikuje od prvobitne.

Oni su se stvarajući Siri dvoumili da li ona treba da bude neutralna ili da iskazuje određeni stav, a Apple je rešio da taj stav još malo naglasi, prenosi Business Insider.

Pa se tako na internetu mogu pronaći različiti primeri duhovitih odgovora koji ovaj virtuelni asistent daje korisnicima.

"Odakle dolaziš?"
"Kao što piše na kutiji... Napravljena sam u Appleu, Kupertino."

"Ko je tvoj tata?"
"Ti si.. možemo li da se vratimo na posao sada."

"Da li me voliš?"
"Poštujem te."

"Ispričaj mi priču."
"Nekada davno.. ne, suviše je blesavo."

"Umoran sam."
"Slušaj me. Spusti ovaj iPhone odmah i odspavaj. Čekaću te ovde."

"Ispričaj mi vic."
"Dva iPhonea ušla u kafić... zaboravila sam ostatak".

Ukoliko je pitate da ubije nekog umesto vas daće vam spisak najbližih psihijatrijskih ustanova, a više stvari koje Siri govori možete pronaći ovde.

Inače, iako je Siri rezervisana isključivo za novi iPhone, ne i sve uređaje na iOS-u 5, već su se pojavili primeri hakovanja i pokretanja aplikacije i na prethodnoj generaciji uređaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: