Sharp Aquos R6 telefon ima najaveći senzor koji je telefon imao ikada

Iako o Sharp-ovim pametnim telefonima ne čujemo mnogo, kompanija je upravo predstavila novi model, Aquos R6, koji je prepun zanimljive tehnologije. To uključuje kameru marke Leica sa veoma velikim senzorom, što pokreće nekoliko pitanja i o Leica-inom odnosu sa Huawei-jem.

Tehnopolis

Izvor: Engadget

Ponedeljak, 17.05.2021.

17:05

Default images

Sharp je sarađivao sa Leica-om u stvaranju kamere od 20 megapiksela sa senzorom od 1 inča, jedne od najvećih dostupnih na bilo kom pametnom telefonu. Sarađivao je sa Leica-om na čitavom sistemu fotoaparata, uključujući senzor (koji je verovatno napravio Sony), 19 mm f / 1,9 širokokutni objektiv (ekvivalent od 35 mm). Dizajn sočiva od 7 elemenata čak je zaradio Leica-in hvaljeni brend "Summicron", koji navodno omogućava fotografisanje sa manje izobličenja. Međutim, Aquos R6 ima samo jednu zadnju kameru, pa se zumiranje (od širokog do telefoto) vrši digitalno, a ne optički.

Sharpova saradnja sa Leicom je prilično zanimljiva, jer su se pojavile glasine da je Leica prekinula vezu sa Huawei-jem, iako su obe kompanije ranije to negirale. Međutim, s obzirom na novu Sharp saradnju, Leica barem više nije ekskluzivna za Huaewei. Da li će sada sarađivati i sa drugim kompanijama poput Xiaomi-ja, kako se priča, ostaje da se vidi.

Aquos R6 takođe ima odgovarajući ekran za takvu kameru - 6,6-inčni HDR ekran od 2.730x1.260 daje do 2.000 nita osvetljenosti - najveću dostupnu na bilo kom pametnom telefonu, tvrdi Sharp. Da bi postigao taj broj, Sharp je rekao da je razvio OLED ekran koristeći svoju IGZO tehnologiju, mada nije jasno kako tačno to funkcioniše. Da bi izbegao brzo pražnjenje baterije sa ovako svetlog ekrana, Sharp je navodno razvio sistem za smanjivanje brzine osvežavanja na 1 Hz kada se prikazuje statična slika. Još jedna odlična karakteristika za ljude koji su svesni bezbednosti je sistem dvostrukog otiska prsta. Aquos R6 je očigledno jedan od prvih pametnih telefona koji koristi Qualcomm-ov sistem za potvrdu identiteta otiska prsta 3D Sonic Max, prvi put najavljen 2019. Znatno veća površina olakšava identifikaciju otisaka prstiju, a u takođe omogućava korisnicima da se prijave istovremeno sa dva otiska prsta radi dodatne sigurnosti.

Ostale specifikacije uključuju proces Snapdragon 888, 12GB RAM-a, 128GB proširive memorije i bateriju od 5.000 mAh koja podržava taj ogromni ekran i bateriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: