Samsung predstavlja novi AI sistem: Šta je NEON?

Samsung će sledećeg meseca da predstavi novi uređaj sa veštačkom inteligencijom. Šta će sve moći da radi, još uvek je misterija.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 27.12.2019.

14:11

Default images

Južnokorejski tehnološki gigant Samsung objavio je AI digitalnog asistenta Bixby još u martu 2017. Bio je unapred učitan u Galaxy S8, ali se kasnije probio i na ostale pametne telefone i kućne uređaje.

Više od dve godine kasnije, kompanija je spremna da predstavi svoj novi proizvod sa veštačkom inteligencijom, po imenu Neon, piše GSM arena.

Neon je razvio STAR Labs, na čijem čelu se nalazi Pranav Mistri kao predsednik i izvršni direktor.

Mistri je najpoznatiji po svom radu na SikthSense i Galaxy Gear, a prethodno je bio potpredsednik kompanije Global u Samsungu. Trenutno nema dovoljno detalja o Neonu, a pošto su mnogi smatrali da je to napredna verzija Bixby asistenta, kompanija je morala da razjasni da „Neon i Bixby nemaju veze jedno sa drugim“.

Gledajući tizere objavljene na zvaničnom sajtu i društvenim medijima, čini se da Neon koristi AI, pomoću kog će kopirati emocije i inteligenciju pravih ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: