Sajber kriminalci se predstavljali kao FBI agenti

Sajber kriminalci su sve kreativniji kada je u pitanju dolazak do žrtava, a uglavnom ciljaju na lakoverne. Poslednja u nizu prevara jeste njihovo predstavljanje kao FBI agenata.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 04.02.2021.

13:25

Sajber kriminalci se predstavljali kao FBI agenti
Foto: Depositphotos/Vadymvdrobot

Prevaranti koji se predstavljaju kao FBI agenti stupaju u kontakt sa žrtvama i prete im zatvorom ukoliko im ne daju lične i bankovne podatke.

Kako prenosi Bleeping Computer, iz FBI organizacije već su upozorili na ove napade, a na meti su uglavnom građani severne Floride. Uprkos tome što je ovo za sada otkriveno samo u SAD, ističu kako postoji opasnost da se praksa proširi i na ostale delove sveta.

Lažno predstavljanje je sve veći problem, naročito zbog toga što internet koriste i oni koji nisu dovoljno tehnički potkovani da uoče kada je takva prevara u pitanju.

Često se traže lični podaci žrtava iz ovih ili onih razloga, pa čak i novac, ali korisnici se savetuju da budu oprezni i dva puta razmisle pre nego što ih daju, naročito kada se neko predstavlja kao zaposlena osoba u nekoj državnoj službi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: