Rasprodate zalihe TouchPada u Njujorku

Nekoliko velikih američkih maloprodajnih lanaca odlučilo je krajem ove nedelje da rasproda svoje zalihe HP-ovih tabličnih računara TouchPad, nakon što je kompanija Hewlett-Packard u četvrtak saopštila buduće korake u reorganizaciji kompanije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 21.08.2011.

12:53

Default images

HP je, naime, saopštio da prekida dalji rad na uređajima s operativnim sistemom WebOS, a to znači na tabličnim računarima TouchPad i pametnim mobilnim telefonima Pre i Veer.

U prodavnicima lanaca Best Buy i Staples u Njujorku, u subotu ujutro su cene TouchPada snižene na 99 USD, za verziju sa 16 GB prostora za čuvanje podataka, odnosno 150 USD, za verziju sa 32 GB. U tim prodavnicama su se, po veoma niskim cenama, prodavali i telefoni Pre i Veer. Prema rečima zaposlenih u prodavnicama, zalihe TouchPada su rasprodate za samo nekoliko sati.

Tablični računar TouchPad predstavljen je u februaru a u prodaji se pojavio početkom jula, ali očigledno nije bio u stanju da se izbori s konkurencijom u vidu Appleovog iPada ili tabličnih računara s Androidom. Osim toga, TouchPadu su upućene i brojne zamerke koje su se odnosile na njegovu veličinu, spor rad i nedovoljno razvijen softver.

Kada se pojavio u prodaji TouchPad je koštao 499 USD (16 GB), odnosno 599 USD (32 GB). Krajem jula HP je snizio cenu za 50 USD kako bi poboljšao prodaju, da bi nedelju dana cena bila snižena za dodatnih 100 USD, ali ni to očigledno nije pomoglo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: