"Ptica je oslobođena"; Maskov prvi tvit nakon kupovine Twittera

Twitter bi mogao dramatično da se promeni pod Maskovim vlasništvom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 28.10.2022.

10:10

Foto: Sattalat Phukkum / Shutterstock.com

Nakon meseci borbe pred sudovima, Ilon Mask je okončao preuzimanje Twittera. Njegovi prvi potezi su bili otpuštanje dosadašnjih zvaničnika kompanije, ali i neke sitnije izmene.

Tako Maskov prvi tvit na društvenoj mreži, nakon kupovine Twittera, glasi: "the bird is freed" (ptica je oslobođena). Takođe, on je promenio i svoj opis u profilu u "Chief Twit". Mask je već stavio do znanja da planira da unese veće izmene u funkcionisanje društvene mreže. Među njima je i olakšavanje pravila moderacije, jer ne voli trajne zabrane.

Očekuje se da će novi vlasnik otpustiti još zaposlenih u kompaniji, ali je istakao da to neće biti 75% njih, kako se ranije pisalo u medijima.

Twitterove osnovne funkcije bi se takođe mogle promeniti pod Maskovim vođstvom. On želi da Twitter algoritam načini projektom otvorenog koda, kako bi korisnici mogli bolje da razumeju preporuke servisa.

Prema njegovim rečima, Twitter bi trebalo da bude najcenjenija platforma za reklamiranje na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: