Potvrđeno: Vraća se omiljeni muzički plejer

Kompanija Radionomy je najavila veliki povratak Winampa koji će sledeće godine dobiti novu verziju mobilne aplikacije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2018.

17:19

Potvrđeno: Vraća se omiljeni muzički plejer
Prinscreen YouTube/TheRasteri

Iako je jedan od najpoznatijih PC programa ikad Winamp i njegovi servisi ugašeni su 20. decembra 2013. godine na razočaranje mnogih obožavatelja.

Do sada je više puta najavljen povratak koji nikada nije zaživeo međutim sada je kompanija Radionomy, koja je kupila Winamp 2014. godine, zvanično potvrdila da se omiljeni plejer vraća u vidu mobilne aplikacije koja će omogućiti postavljanje muzike, podkasta i striming servisa na jednom mestu.

"Biće potpuno nova verzija sledeće godine ali će pružiti potpunije i bolje korisničko iskustvo. Moći ćete da slušate MP3 fajlove koje ste ranije skladištili u cloudu, ali i u okviru podkasta, internet radio stanica i plejliste koju napravite", istakli su iz kompanije.

Strani mediji navode da će aplikacija biti dostupna za iOS i Android uređaje. Podsećamo Winamp već ima svoju Andorid aplikaciju, ali nova verzija obećava drugačije iskustvo.

Takođe, Radionomy je najavio novu Winamp desktop verziju - Winamp 6, koja je u planu za sledeću godinu.

Techcrunch portal piše da uprkos činjenici da je Winampu pala popularnost on idalje ima 100 miliona korisnika na mesečnom nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: