Političke granice u Google mapama: "Sledimo lokalne zakone"

Mape koje danas vidimo manje-više oslikavaju tačnu sliku sveta u kom živimo. Međutim, postoje postoje određeni regioni koji su trenutno sporni, gde nekoliko različitih zemalja polaže pravo na određene lokacije

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 22.02.2020.

13:54

Političke granice u Google mapama:
Foto: Depositphotos, dennizn

Čini se da bi Google mogao da pokuša da ispravi ovu konfuziju u Google mapama sa opcijom političke granice.

Ova promena učiniće to tako da u zavisnosti od toga ko gleda mapu i odakle je gleda, mogla bi da pokaže nešto drugačije u odnosu na ostale.

"Ostajemo neutralni kada su u pitanju sporne regija i granica i ulažemo sve napore da objektivno prikažemo spor na našim mapama koristeći isprekidane sive linije", reči su Itana Rasela, direktora upravljanja proizvodima Google mapa.

"U zemljama u kojima imamo lokalne verzije Google mapa, sledimo lokalno zakonodavstvo kada prikazujemo imena i granice", doado je Rasel.

Ovo nije prvi put da je Google prilagodio svoje mape zbog sporova u regionu. Na primer, kada je u pitanju mapa Krima, svi ljudi širom sveta vide da ne pripada ni Rusiji ni Ukrajini, ali u Rusiji je Krim označen kao deo zemlje.

Nedavne promene zapravo zvuče kao da Google obuhvata i ostale sporne regione, piše PC Press.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: