"Podržaćemo svoje društvene mreže"

Rusija će podržati sopstvene servise za razmenu poruku i društvene mreže, izjavio je danas potpredsednik ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.

Tehnopolis

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 18.03.2022.

13:09

Foto: Bloomicon / Shutterstock.com

“Anglosaksonski svet nije jedini koji ima svoje društvene mreže i mesendžere, imaju ih i Rusija i Kina. Naša zemlja ima neophodne alate i iskustvo da ih razvija. Nastavićemo da ih podržavamo”, poručio je Medvedev, a prenosi ruska agencija TAS S.

Dodaje i da su zapadni mediji "nesposobnim odlukama" samo smanjili svoje korisnike u Rusiji.

Medvedev je naglasio da su društvene mreže pogodno sredstvo za komunikaciju i izvor su informacija za milione ljudi širom sveta, ali je, kako napominje, nedavno postalo očigledno da “menadžeri pojedinih onlajn resursa, uključujući i velikog 'Meta univerzuma', žive u svojoj realnosti, prateći sopstvena subjektivna pravila”.

On naglašava i da je antiruski stav Zapada izazvao seriju lažnih vesti o Rusiji i njenim akcijama u Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: