Nova WhatsApp prevara: Nipošto ne odgovarajte na ovu poruku

Popularnom aplikacijom za dopisivanje širi se nova pretnja po bezbednost vaših podataka.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 01.04.2021.

10:28

Nova WhatsApp prevara: Nipošto ne odgovarajte na ovu poruku
Foto: EPA-EFE, HAYOUNG JEON

U pitanju je poruka u kojoj se od korisnika traži "potvrda identiteta" slanjem jedinstvenog koda od šest znakova - naravno, reč je o pokušaju krađe identiteta

Korisnici WhatsAppa dobili su još jedno upozorenje u vezi sa sigurnošću naloga - popularnom aplikacijom šire se poruke koje od njih traže da "potvrde da su ljudi", a kako prenosi portal WABetaInfo, nipošto ne bi trebalo da odgovarate na tu poruku.

"Potvrdite da ste ljudsko biće slanjem koda koji ste dobili, ili će vaš nalog do sutra biti izbrisan", glasi poruka koja je veoma opasna po vaš uređaj.

Facebook nije slao ovu poruku, a mnogi upozoravaju korisnike da uključe i dvofaktorsku autentifikaciju kako bi bili što bezbedniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: