"Nikon želi da promeni koncept kamere"

Nema sumnje da je celo polje fotografije u velikoj meri promenjeno uvođenjem kamera na mobilnim uređajima a izgleda kao da Nikon oseća najviše posledica i najveći pritisak. Kompanija planira da predstavi čitav niz novih proizvoda kako bi izašla u susret novim potrebama korisnika.

Tehnopolis

Izvor: Mashable

Sreda, 10.07.2013.

12:40

Default images

U razgovoru za Bloomberg, predsednik Nikona Makoto Kimura izjavio je da kompanija razvija proizvode koji će ići znatno ispred trenutnih trendova i da će novi uređaji promeniti trenutnu percepciju onoga što je kamera.

„Želimo da napravimo proizvod koji će promeniti koncept kamere“, izjavio je Kimura.

On nije ulazio u previše detalja, ali magazin pretpostavlja da bi ovaj komentar mogao da znači da Nikon razvija sopstveni smartfon ili nešto još radikalnije.

Ovakav potez ne bi bio atipičan za kompaniju koja je prva predstavila kameru na Androidu – CoolPix S800c.

Iako je proizvod dobio negativne kritike, koncept je kasnije potvrđen od strane Samsunga i njegove Galaxy Camere.

Među nagađanjima spominje se i nosiva tehnologija. GoPro je pokazao da postoji tržište za lagane i nosive kamere, iako pokušaji da se ovi uređaji omasove nisu urodili plodom.

Google naočari mogle bi da daju preko potreban podstrek nosivoj tehnologiji, posebno kamerama, i moguće je da Nikon razmišlja o nosivim kamerama.

Prodaja digitalnih kamera opala je za 25 odsto tokom prošle godine, primetio je Kimura, dok je tržište smartfona bukvalno eksplodiralo.

Bez obzira na to da li Nikon radi na pametnom telefonu ili ne, kompanija definitivno mora da porazmisli o budućnosti s obzirom na ovako veliki pad interesovanja kupaca za kamere i foto aparate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: