Najjeftiniji računar od danas u prodaji

Raspberry Pi je još jedan od mini PC računara, koji po neverovatnoj ceni, samo 35 dolara, kreće u prodaju danas.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 29.02.2012.

11:28

Default images

Radi se o Linux računaru koji je projekat Fondacije Raspberry Pi,a zbog velikog interesovanja koje je ovaj uređaj izazvao, zvanični sajt www.raspberrypi.org danas ima problema u funkcionisanju.

ARM procesor na 700MHz i 256MB RAM-a odlike su ovog računara veličine kreditne kartice, a najavljen je i jeftiniji model, koji će se pojaviti kasnije ove godine, po ceni od 25 dolara.

Da bi se koristio treba ga putem USB konektora priključiti na baznu stanicu preko koje komunicira s monitorom, tastaturom i mišem, a napravljen je sa ciljem da se stvori izuzetno jeftin računar koji bi mogao da se koristi u obrazovne svrhe.

Od juče je u pretprodaji i računar veličine USB-a, Cotton Candy, jačih performansi, ali i više cene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: