Najavljen novi uređaj za proširenu realnost – evo koja poboljšanja donosi

Iako nije otkriveno kada će tačno Quest 3 biti dostupan javnosti, iz Mete ističu kako će se to desiti "ove jeseni".

Tehnopolis

Izvor: Zimo

Petak, 02.06.2023.

13:45

Default images

Šef Mete, Mark Zakerberg, požurio je i uoči najavljenog Appleovog predstavljanja njihovog uređaja za proširenu realnost, najavio novu generaciju Metinog uređaja – Meta Quest 3.

Iako nije otkrio kada će tačno Quest 3 biti dostupan javnosti, iz Mete ističu kako će se to desiti "ove jeseni".

Quest 3 će, prema najavi, koštati 499 dolara i imaće veću rezoluciju, bolje performanse, revolucionarnu tehnologiju Meta Reality i tanji, udobniji oblik.

Kako je istakao, Quest 3 će imati ekran najveće razolucije među dosadašnjim Quest modelima i dorađenu optiku, a za pokretanje će koristiti Snapdragov čip nove generacije, koji je, kako kaže, razvijen u saradnji s Qualcommom. Iako nije naveo o kom se čipu radi, trebalo bi da pruži više nego dvostruko veće grafičke performanse u odnosu na prethodnu generaciju Snapdragon GPU-a u Questu 2.

"Zahvaljujući našem napretku u tehnologiji praćenja, izbacili smo spoljašnje prstenove za praćenje tako da kontroleri deluju kao prirodniji nastavak vaših ruku i zauzimaju manje prostora. Takođe smo uključili TruTouch haptics koji je prvi put debitovao u Touch Pro uređaju, ​​kako bi vam pomogao da osetite akciju kao nikada pre", navode iz Mete.

Zakerberg je obećao više detalja o čipu, Quest uređaju, ali i drugim novostima iz Mete na konferenciji o virtualnoj relanosti Meta Connect koja će se održati 24. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: