Microsoftov partner tuži Apple

Luksemburška kompanija Core Wireless Licensing S.a.r.l. tužila je Apple zbog nedozvoljenog korišćenja osam patenata.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 06.03.2012.

11:47

Default images

Patenti vezani za bezičnu komunikaciju koriste se u nekoliko verzija iPada i iPhonea, tvrdi ova kompanija, a prenosi Wall Street Journal.

Sama tužba ne bi privukla toliko pažnje da ne potiče od kompanije koja deli prihod od licenci koje dobija na osnovu patenata sa Microsoftom.

O ovom slučaju, Core Wireless traži od Applea odštetu, kao i plaćanje za svaki uređaj za koji se u budućnosti utvrdi da koristi njihove patente.

Pomenuta luksemburška kompanija u vlasništvu je kanadskog Mosaid Technologies Inc.-a od septembra prošle godine, zajedno sa oko 2 hiljade patenata vezanim za bežičnu tehnologiju, koji su originalno bili u vlasništvu Nokije. Microsoft je zatim licencirao te patente, a za uzvrat sebi osigurao prihod od licenciranja trećim stranama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: