Kaznili Apple sa dva miliona jer prodaje iPhone bez punjača

Kompanija Apple je, predstavljajući iPhone 12 seriju prošle godine, neprijatno iznenadila mnoge korisnike odlukom da izbace punjače i slušalice iz pakovanja. Dok su oni to pravdali ekološkim razlozima, nimalo nije čudno to što većina ljudi ne vidi ovo kao opravdan potez, a Brazilci su otišli i korak dalje.

Izvor: B92
Podeli
Foto: depositphotos/Vividrange
Foto: depositphotos/Vividrange

Brazilska agencija za zaštitu potrošača u Sao Paulu (Procon-SP) nedavno je kaznila Apple sa 2 miliona dolara zbog toga što nisu isporučili punjače u kutijama. Kako je ta organizacija navela, "Apple je učestvovao u lažnom reklamiranju i prodaji uređaja bez punjača pod nepoštenim uslovima".

Krajem prošle godine "jabuka" je zaista najavila da će njihovi uređaji dolaziti bez punjača, međutim kada su ih iz Procon-SP upitali da li to značid a će telefoni biti jeftiniji, nisu dobili nikakav odgovor, prenosi portal 9to5Mac.

Oni su Apple optužili i da nisu dali dovoljno kvalitetnu podršku korisnicima "koji su imali problema nakon softverskog ažuriranja", a tvrde kako američka kompanija mora da poštuje propise i zakone, kao što to čine i sve ostale kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.