Kada se Apple izvinjava Samsungu

Kompanija Apple objavila je nešto što se jedino može objasniti kao ne-izvinjenje Samsungu uprkos odluci suda u Velikoj Britaniji da Galaxy Tab nije kopirao iPad.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 26.10.2012.

15:26

Default images

Nakon sudske presude, Appleu je rečeno da mora da izda javno obaveštenje na svom sajtu koje će biti vidljivo 6 meseci u kom navodi da Samsung nije prekršio nijedan patent ove kompanije.

Iako se u saopštenju priznaje odluka suda, Apple navodi i pojedine delove presude iz kojih se stiče utisak da je kompanije ipak bila u pravu.

„Izuzetna stilizovanost Appleovog dizajna je zapanjujuća“, kao i „Prednja strana Galaxy Taba pripada familiji koja uključuje Appleov dizajn“.

Posebno se ističe i deo koji navodi: „Samsungovi tableti ne poseduju ekstremnu lakoću korišćenja i dizajn koji poseduju uređaji koje je dizajnirao Apple. Jednostavno nisu toliko kul“.

Kao završni udarac sudskoj presudi suda u Velikoj Britaniji nalaze se i informacije koje ističu da su sudovi u Nemačkoj i Americi presudili u korist Applea.

Britanski sud takođe je naložio Appleu da objavi izvinjenje i u brojnim magazinima i dnevnim novinama, samo pitanje je da li će i oni biti slični izvinjenju na sajtu koje se jednostavno može protumačiti kao: „Prihvatamo odluku suda, iako je ona pogrešna“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: